Öneri 12000₺ Bütçe ile F/P 2K IPS Monitör Tavsiyesi

Emirz

80+
Reaksiyon skoru
226
Bütçe
12.000
Selam arkadaşlar, hem işim (oyun geliştiriciliği) hem de oyunlar için düzgün bir monitör arıyorum. Çok fazla araştırma yaptım ve içime tamamen sinen bir monitör bulmak gerçekten çok zor. Şu an belirli yerlerde güzel indirimler oluyor ve artık bir monitörde karar kılmak istiyorum. Gerçekten kullanıp çok önerdiğiniz monitörleri söylerseniz çok sevinirim.

Şu an baktıklarım ve daha yakın olduğum monitörler:
Dell G2724D (Ürün gördüklerime göre tam f/p bir ürünmüş fakat kötü bir panelle değiştirildiğini okudum bazı yerlerde o yüzden güvenememekteyim.)
Lenovo Legion R27QE (Monitörün fiyatı çok düşük olduğu için "ucuz etin yahnisi" olsun istemiyorum. O yüzden emin olamadım.)
MSI G274QPF-QD (Ürünün çok fazla önerilip beğenildiğini gördüm ama ömrünün o kadar uzun olmadığına ilişkin yorumlar vardı.)
Dell Alienware AW2724DM (Ürün Dell G2724D'nin üstüne çok az bir şeyler koyup gelmiş ama metinler net görünmüyormuş.)
ve son olarak Asus ROG Strix XG27ACS (Bu monitörden de aynı şekilde memnun olmayan kişiler vardı. Bütçe monitörü kısmında değerlendiriliyor.)

Genel olarak çok fazla monitör var ve neredeyse hepsinin bir "ama"sı var. Aldığım zaman keşke şunu alsaydım bunda şu eksik ya da bunda şu problem var demek istediğim bir monitör olsun istemiyorum. Bütçem 12k ve araştırıp gerçekten değer diye düşünmediğim müddetçe çok fazla üstüne çıkmayı da düşünmüyorum.

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

Dostum selam 12k bütçenin bahsettiğin monitörler için fazla olduğunu düşünüyorum ASUS VG27AQ3A 170 Hz 2K Ips monitörü north bayou standıyla 2.elden 6k ya almıştım profilimdeki entrylerime bakarsan mevcutta da sorunsuz kullanıyorum. 2.ellere bakmanı tavsiye ederim paran da cebinde kalır. Daha fazla bütçe ayırabilirim diyorsan da 18-19k ya 2.el oledlere bakabilirsin bence 240Hz 2K oled bulabilirsin

Bu üçünden herhangibiri üzmez.

1 milyar renk desteği, yükseklik ayarı, hdr desteği, yüksek tazeleme hızı bu özellikler olmazsa olmaz.

Ben olsam Lenovo'yu tercih ederdim, aradaki fiyat farkına değecek bir özellik sunmuyor.

Listelediğin bazı monitörler sadece 16 milyon rnek destekliyor, kesinlikle alınmaması lazım.

Şu arkadaş paylaşmış, bu alet paylaştığım 3 monitörden daha iyi.

Şu arkadaş paylaşmış, bu alet paylaştığım 3 monitörden daha iyi.
Haber ettiğin için çok teşekkürler hemen hızlısından bir inceliyorum.

M27QA ilgimi çekti fakat çok fazla incelemesi yok.

MSI G274QPF E2 en çok içime sinen monitör ama uzun zamandır stoklarda yok. O seviyede fakat ülkemizde bulunan düzgün monitör var mı acaba?

M27QA ilgimi çekti fakat çok fazla incelemesi yok.

MSI G274QPF E2 en çok içime sinen monitör ama uzun zamandır stoklarda yok. O seviyede fakat ülkemizde bulunan düzgün monitör var mı acaba?
İncelemenin sayısı çok da önemli değil. İncelemesini örnek aldığım kanal zaten profesyonel incelemeci. TR de inceleme adı altında monitör videoları paylaşan kanallardan bin kat daha iyiler. Monitörle alakalı tüm detaylar bu videoda var. İnceleme olarak da yeterli sayıda var zaten. Sadece biraz detaylı bakmak gerekiyor.
Desktop Screenshot 2025.05.20 - 17.47.39.40.webp

Veya kısa bir özet istersen şu konuya bak:

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,375
Üyeler
183,107
Son üye
TheSOSgal