Öneri 2k F/p Monitör Önerisi ?

mershadow

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
199
Bütçe
6000
Şu anda 1080p Asus VG248 kullanıyorum. Bunu ikinci monitör olarak kullanacağım. Ana monitör olarak 2K bir model almak istiyorum. Rekabetçi oyun oynamıyorum, yani çok yüksek FPS'e ihtiyacım yok; 150-180Hz arası yeterli olur. 24 inç ekrana alıştığım için yeni monitörün de 24 inç olmasını istiyorum. 27 inç bana fazla büyük geliyor. Fazla bütçem yok f/p olursa iyi olur.

Bunu öneririm. 2k 24inç monitör sayısı çok az ve iyisini bulmak zor. 2k 24inç monitörler 60-100hz zaten.

Son düzenleme:
Bunu öneririm. 2k 24inç monitör sayısı çok az ve iyisini bulmak zor. 2k 24inç monitörler 60-100hz zaten.
hocam Hdr10+ yok bunda. Ayrıca monitor koluna uygun mu ?

hocam Hdr10+ yok bunda. Ayrıca monitor koluna uygun mu ?
Hdr’ı bu bütçelerde unutun. Miniled ve oled olmadığı sürece pazarlamadan ibaret. Monitör için kağıtüstünde hdr10 desteklediğini yazmışlar. Panel bilgisinde de hdr400 olduğu yazıyor. Laf olsun diye var hepsi. Kaldı ki hdr10+ destekleyen monitörleri epey’den filtreledim, en ucuzu 15 bin tl.

Monitör koluna uygun.

Son düzenleme:
Şu anda 1080p Asus VG248 kullanıyorum. Bunu ikinci monitör olarak kullanacağım. Ana monitör olarak 2K bir model almak istiyorum. Rekabetçi oyun oynamıyorum, yani çok yüksek FPS'e ihtiyacım yok; 150-180Hz arası yeterli olur. 24 inç ekrana alıştığım için yeni monitörün de 24 inç olmasını istiyorum. 27 inç bana fazla büyük geliyor. Fazla bütçem yok f/p olursa iyi olur.
Selamlar hocam seninle aynı durumdayız. Sana kendi deneyimimden yola çıkarak anlatacağım. Bende 27 benim için büyük olur diye epey araştırdım. şuan imzada bulunan asus 24 inc almıştım. Şimdi çok pişmanım şuanki standart tamamen 2k 27 inc. Asla 24 inc bir şeyi tekrar almanı önermem. Neyle alakalı örnek test arasan en yaygını 2k standardında. Hatta şimdi 2k lar bile popilerliği düşüyor. 4k oledler başlıyor. Tabi hala çok pahalı ama üretim sürecini kolaylaştırıyorlar. Gün geçtikçe ucuzlayacak. Oled televizyonlarda olduğu gibi. Azcık yer için pişman olma. Ben oldum hiç gerek yokmuş valla :')

Hdr’ı bu bütçelerde unutun. Miniled ve oled olmadığı sürece pazarlamadan ibaret. Monitör için kağıtüstünde hdr10 desteklediğini yazmışlar. Panel bilgisinde de hdr400 olduğu yazıyor. Laf olsun diye var hepsi. Kaldı ki hdr10+ destekleyen monitörleri epey’den filtreledim, en ucuzu 15 bin tl.

Monitör koluna uygun.
Peki, anladım hocam. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Önceliğim film ve dizi izlemek. FPS oyunları oynamıyorum. Aktif olarak hikayeli ve MMORPG türü oyunlar oynuyorum, arada eğlencesine Lol oynuyorum. Bu arada, film ve dizi açısından IPS ve VA panel arasında çok fark olur mu?
Selamlar hocam seninle aynı durumdayız. Sana kendi deneyimimden yola çıkarak anlatacağım. Bende 27 benim için büyük olur diye epey araştırdım. şuan imzada bulunan asus 24 inc almıştım. Şimdi çok pişmanım şuanki standart tamamen 2k 27 inc. Asla 24 inc bir şeyi tekrar almanı önermem. Neyle alakalı örnek test arasan en yaygını 2k standardında. Hatta şimdi 2k lar bile popilerliği düşüyor. 4k oledler başlıyor. Tabi hala çok pahalı ama üretim sürecini kolaylaştırıyorlar. Gün geçtikçe ucuzlayacak. Oled televizyonlarda olduğu gibi. Azcık yer için pişman olma. Ben oldum hiç gerek yokmuş valla :')
Aleyküm selam, Bende mecbur 27 inç monitöre yöneleceğim, çünkü 24 inç 2K modeller oldukça pahalıymış.

27 inçlerde opsiyon çok fazla. Trendyolda mastercard 750 tl kampanyası ile güzel fiyata bir şeyler kopartabilirsin

Peki, anladım hocam. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Önceliğim film ve dizi izlemek. FPS oyunları oynamıyorum. Aktif olarak hikayeli ve MMORPG türü oyunlar oynuyorum, arada eğlencesine Lol oynuyorum. Bu arada, film ve dizi açısından IPS ve VA panel arasında çok fark olur mu?
Alacağınız monitöre göre değişir. Film ve dizi için kontrast oranı ve siyah tekdüzelik en önemli şeydir. İps’in en zayıf olduğu konuda burasıdır.

Bu yüzden tv kategorisini açsanız 10 tane tv varsa 8 tanesi va paneldir. Yinede her önüne gelen va monitörü almamalısınız. Sadece dizi ve film izlemek için bile olsa incelemesine bakmanız lazım. Renk gamutu olarak genelde ips’ten daha zayıflardır. Filmlerde renk gamutu düşük değilse sorun olmaz. Kontrast ve siyah tekdüzelik daha çok ön plana çıkar. Özellikle akşam vakti izliyorsanız ips’in düşük kontrastı seyir zevkini düşürür.

Asıl amaç film ve diziyse renk gamutu ve parlaklığı iyi bir va almanız gerekiyor (optimum deneyim). Kontrast doğası gereği ips’ten iyi olacak. Haliyle siyah performansı da iyi olacak. Yinede bu kriterleri karşılasa bile hızlı bir model alsanız sizin için daha iyi olur, çünkü internette sörf yaparken black smearing rahatsız edebilir, bu yüzden ortalama va panellerden hızlı bir model almak en mantıklısı.

Asıl amaç üretkenlik veya oyun ise (özellikle rekabetçi oyunlar) ips daha iyi olacaktır.

Film, dizi, hikayeli ve arada sırada rekabetçi oynarım diyenler dediğim tarz da bir va monitör alabilir.

Aleyküm selam, Bende mecbur 27 inç monitöre yöneleceğim, çünkü 24 inç 2K modeller oldukça pahalıymış.
Hangi monitörü aldınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,152,146
Üyeler
183,225
Son üye
burakmtelli
Geri