Android NE EKRAN GÖRÜNTÜSÜYMÜŞ ARKADAŞ

Clyde

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
742
Bankalara ekran görüntüsü yasağı getirdiniz, mesajlaşma uygulamalarına getirdiniz, Hepsiburada'da neden ekran görüntüsü almak yasak? Siz direkt ekran görüntüsü almayı kaldırın telefonlardan. Daha önce aldığım bir siparişin ekran görüntüsünü alıp atacağım bir baktım uyarı çıktı. Resmen "sen burdan geçemen" diyo. Yok mu şunun bir çözümü ya? O kadar aptalca bir durum ki müşteri hizmetlerine siparişin ekran görüntüsü atacağım atamıyorum niye "ekran görüntüsü yasak". Zaten engellemenizin imkanı yok gider tarayıcıdan açarım, üşenmem bilgisayarı açar yine alırım onu telefona yasak koymanızın sebebi ne? IOS'ta böyle bir sorun yok diye biliyorum ben.

bankalara guvenlik amacli gelmesi dogru da, alisveris uygulamasi ne alaka. diyelim virus yediniz, kayitli kartlarim ekranina girip ss alip, kartlarinizin baskalarinin eline gecme ihtimali de var tabi dogru. ios boyle biseye asla izin vermedigi icin getirmemis olabilir.

bankalara guvenlik amacli gelmesi dogru da, alisveris uygulamasi ne alaka. diyelim virus yediniz, kayitli kartlarim ekranina girip ss alip, kartlarinizin baskalarinin eline gecme ihtimali de var tabi dogru. ios boyle biseye asla izin vermedigi icin getirmemis olabilir.
Hocam iyi de virüs yedikten sonra tek sorun ss alınması mı, yani ss almasa o kartları ele geçiremeyecek mi adam ne alaka o kısmı anlamadım ben.

Bunca zaman boyunca akıllarına gelmediyse yeni gelmemiştir. Link attırıp uygulaması olmayanlara uygulama indirsin diye yapıyorlar. Güvenlik niyetiyle ben kısıtlanmak istemiyorum. İsteyen kapatsın isteyen açsın böyle saçmalık mı olur. Bu firmaların hepsini şikayet edeceksin. Ya da madem o kadar zekiler ayrı bir bölme yapsınlar adres, kart bilgileri orada dursun her şeye iki doğrulama kodu istiyorlar oraya da şifre istesinler ekran görüntüsünü kapatıyorlarsa kapatsınlar böyle saçmalık mı olur? Banka uygulaması da saçma bana kalırsa gelen giden bilgileri ekran görüntüsü alacağım aldırmıyor, borsada ki hisseleri atacağım attırmıyor. Telefonun tarayıcıdan giriyorum alıyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1
Hocam iyi de virüs yedikten sonra tek sorun ss alınması mı, yani ss almasa o kartları ele geçiremeyecek mi adam ne alaka o kısmı anlamadım ben.
yani tek kişi olarak düşünmemek lazım. fazla kişiye yapılırsa adam ugrasmak istemez direkt kartlara yonelir. zaten bankalara erisemiyo, alisverise yonlenmek daha mantikli, guvenlik yok bisey yok. pek alisveris yapmam ama aslinda googledaki sistem gibi ccvnin gorunmemesi lazim

Bunca zaman boyunca akıllarına gelmediyse yeni gelmemiştir. Link attırıp uygulaması olmayanlara uygulama indirsin diye yapıyorlar. Güvenlik niyetiyle ben kısıtlanmak istemiyorum. İsteyen kapatsın isteyen açsın böyle saçmalık mı olur. Bu firmaların hepsini şikayet edeceksin. Ya da madem o kadar zekiler ayrı bir bölme yapsınlar adres, kart bilgileri orada dursun her şeye iki doğrulama kodu istiyorlar oraya da şifre istesinler ekran görüntüsünü kapatıyorlarsa kapatsınlar böyle saçmalık mı olur? Banka uygulaması da saçma bana kalırsa gelen giden bilgileri ekran görüntüsü alacağım aldırmıyor, borsada ki hisseleri atacağım attırmıyor. Telefonun tarayıcıdan giriyorum alıyorum.
tabi baska careler varken boyle yapmak biraz kotu olmus

Andorid yavaş yavaş IOS'a kayıyor ve genel olarak her şeye engel koyuluyor. OBB klasörüne erişim engeli, daha sonra Android klasörü, Data derken ekran görüntüsü yasaklanıyor. Bakalım ne gelecek yakında uygulama indirmeyi de kapatırlar bu gidişle. Apple sevmem kısıtlamadan ötürü gider Y.D 16 PM alır Jailbreak (hala atılıyorsa) rahat rahat kullanırım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Samsung kullanıyorum ve ekran görüntüsünde sorun yok?
S24 Ultra kullanıyorum ve alamıyorum. Uygulamayı güncellediniz mi?

ben s10e kullanıyorum siparişlerden kart bilgisine kadar ss alabildim

ben s10e kullanıyorum siparişlerden kart bilgisine kadar ss alabildim
Android 12 mevcut sizin telefonda. Android 13'den sonra geldi diye hatırlıyorum ekran görüntüsü mevzusu. Belki güncelleme ile size de gelebilir.

8133.webp
8134.webp

Arkadaşlar ekran görüntüsünün bankalarda yasak olmasının sebebi virüs yiyip uzaktan kontrol ile sen uyurken başkası bankana giriş yapmaması içindir. Ayrıca ekran paylaşımı da siyah olarak gözükür böyle önlem alıyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Böylece uzaktan kontrol ile telefonuna erisen kişiler bankacılık işlemi yapamaz.

Geri