Çözüldü✓ RTX 3070 BOŞTA 53 DERECE

Reaksiyon skoru
78
Merhabalar gigabyte aorus rtx 3070 ekran kartım var bakım zamanı gelmişti bakım yapmadan önce furmark testimde 85 derece görmüştü daha sonra 1 hafta önce mx4 macun ile macununu değiştirdim max 75 derece gördü oyunlarda max 70 derece görüyor ve boşta 35-38 derecelerde çalışıyordu şuan boşta 50-53 derece arasında birden yükseldi Pump out yapmış olabilir mi
kasa zoko amiral 12 adet fan mevcut

yaz aylarında normal benimde nyxt h9 flow kasa var boşta 45-50 derece

Ekler

• dawda.webp
    dawda.webp
    628.6 KB · Hit: 45
Merhabalar gigabyte aorus rtx 3070 ekran kartım var bakım zamanı gelmişti bakım yapmadan önce furmark testimde 85 derece görmüştü daha sonra 1 hafta önce mx4 macun ile macununu değiştirdim max 75 derece gördü oyunlarda max 70 derece görüyor ve boşta 35-38 derecelerde çalışıyordu şuan boşta 50-53 derece arasında birden yükseldi Pump out yapmış olabilir mi
Hocam ekran kartı macunları ile işlemciye sürdüğümüz macunlar aynı değil fabrikasyon macunlar çok koyu kıvamda oluyor bu sayede pump out yapması baya zor oluyor, sizin sorununuza gelecek olursak yüksek ihtimal pump out yapmıştır faz değişimli termal ped alıp yeniden bakım yapmanız gerekir

Benim ekran kartım boşta 35-40 derece civarlarında çalışıyor fakat fanlarını bilerek açıyorum. Otomatik fan kontrolüne bir bakın isterseniz belli bir derecenin üstüne çıkmadığında fanlar dönmeyebiliyor.

Hocam ekran kartı macunları ile işlemciye sürdüğümüz macunlar aynı değil fabrikasyon macunlar çok koyu kıvamda oluyor bu sayede pump out yapması baya zor oluyor, sizin sorununuza gelecek olursak yüksek ihtimal pump out yapmıştır faz değişimli termal ped alıp yeniden bakım yapmanız gerekir

Honeywell PTM7950 sipariş vermiştim aliexpressten onu bekliyorum

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim ekran kartım boşta 35-40 derece civarlarında çalışıyor fakat fanlarını bilerek açıyorum. Otomatik fan kontrolüne bir bakın isterseniz belli bir derecenin üstüne çıkmadığında fanlar dönmeyebiliyor.
60 dereceye gelince çalışıyor fanlar kapalı

Fan profilini fanlar 40 dereceden başlayacak şekilde ayarlayın.

afterburnerde böyle daha önce çok düşük hızlardaydı görev yöneticisinde 0 kullanılma diyor

Ekler

• 1751640860356.webp
    1751640860356.webp
    31.4 KB · Hit: 23
  • 1751640907378.webp
    1751640907378.webp
    1.9 KB · Hit: 21
bu daha mı iyi oluyor macundan
Daha iyi olmuyor ama. Pump out ihtimali çok az termal macunu sürersin 1 hafta sonra aynı sıcaklıklara çıkar ama termal oedde öyle bir ihtimal Yok

Geri