Ekran kartım tam performansını kullanmıyor

Reaksiyon skoru
6
öncelikle selamün aleyküm ets2 oynarken oyun içi fps çok düşüyor ekran kartı tam performansını kullanmamasına rağmen
ama lobiye girince lobide ekran kartı kullanımı 70-80 lere çıkıyor anlam veremedim
oyun içi ekran kartı kullanımını nasıl arttırabilirim
ekran kartı (RTX 4060)
Ekran görüntüsü 2025-07-05 202150.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-05 201327.webp

Nasıl yaa, genelde tam tersi olur, yani lobide fps 60'a sabitlenir. Diğer oyunlarda durumlar nasıl? Furmark testi filan yaptınız mı, kart sağlıklı bir şekilde çalışıyor mu?

İşlemciyi tahmin mi ediyoruz?

Nasıl yaa, genelde tam tersi olur, yani lobide fps 60'a sabitlenir. Diğer oyunlarda durumlar nasıl? Furmark testi filan yaptınız mı, kart sağlıklı bir şekilde çalışıyor mu?
furmark testi yaptım hiçbir sıkıntı görmedim diğer oyunlarda da hiç sorun yaşamadım sadece etsde oluyor başka yerlerde denedim ekran kartı kullanımı kafasına göre artıp azalıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemciyi tahmin mi ediyoruz?
r5 5600

r5 5600

furmark testi yaptım hiçbir sıkıntı görmedim diğer oyunlarda da hiç sorun yaşamadım sadece etsde oluyor başka yerlerde denedim ekran kartı kullanımı kafasına göre artıp azalıyor

r5 5600

r5 5600
driverlerin tam dimi sıfırdan falan kurmayı dene

Anladım, o zaman oyunla ilgili bir durum gibi. Oyunu oynayan birisi değilim, oynayan arkadaşlarla fikir alışverişi yapabilirsin.

r5 5600

r5 5600
1080p de kullanıyorsan darboğaz yapıyor muhtemelen. Grafik ayarlarını fulle, ETS2 eski bir oyun dolayısıyla 4060 o oyun için fazla iyi, işlemci de besleyemiyor. Grafikleri fullediğin halde düzelmezse sanal çözünürlük açıp 1440p de kullan.

FPS sınırını da kaldır. 74 Hz yazan yer sınırsız yazması lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,281
Üyeler
184,292
Son üye
wienzz
Geri