Bilgisayarımdan Tam Performans Almıyorum

lerensavasl

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,225
i7 8700H ve GTX 1050Ti ekran kartlı 8GB Ramli Monster Abra A5 V13.4 laptop var. CS2 ve LoL'de 55-70 FPS arası alıyorum. YouTube üzerinden 1050'li laptoplarda 100 FPS i görüyorlar. Sanırım ekran kartımdan tam verim alamıyorum. Nedenini hiçbir türlü bulamadım. Herhangi bir problem yokmuş gibi geliyor. Sıcaklık değerlerim 60 derece dolaylarında geziyor. Ekran kartı ayarlarım tamamen performans odaklı. Windows ayarlarım tamamen performans odaklı. Ama yine de bu problem ile karşı karşıyayım. Neyi atlıyor olabilirim? Neyi kontrol etmem gerekli sizce? İşlemci gayet besleyebiliyor ekran kartını. Ama anlam veremedim. Sorun işlemci ile de ilgili olabilir. Belki de işlemcim yeterince güçlü çalıştırmıyor kendini. CS2 ekran kartından çok işlemci ile beslenen bir oyun olduğu için bu düşünceye girdim.

Son düzenleme:
cs godan CS2 ye geçince GPU kullanımı arttı.
Rami 16 yapman lazım 8gb ram devri bitti ve öyle test etmen gerek.

1747269326373.webp

16 gb ram yaparsan bu sonuçları alabilirsin herhalde

Alıntıyı görüntüle

Açıkçası ben 7300-7500 arası kullanıyorum. Attığınız görselde ortalama 7800-8000 kullanıyor. Arada bu kadar ciddi FPS oynatacak bir fark yok gibi geldi ama yine de bilgisayarın RAM takviyesine ihtiyacı olduğu ortada. Ancak dediğim gibi RAM kullanımlarımız arasında ciddi farklar olmadığından aramızdaki bu kadar FPS farkı da o yüzdenmiş gibi gelmedi.
Adsız.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:

Alıntıyı görüntüle

bir de bu attığınız görseldeki 4 grafiğin arasındaki farkı anlayamadım. 172 ve 80 FPS arasındaki durum neden?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,464
Üyeler
184,630
Son üye
bozumcux2
Geri