Samsung odyssey g6 alınır mı?

ben de almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. biraz ekleyip 18 bine oled almak düşündürüyor parasından dolayı. O kadar verip vermemek arasında kararsızım. Ben sürekli pc başında oturup pek oyun oynamıyorum. Benim için film ve hikayeli oyun ağırlıklı. Az uzaktan oynamayı düşünüyorum nasıl yapsam kafalar karışık.

ben de almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. biraz ekleyip 18 bine oled almak düşündürüyor parasından dolayı. O kadar verip vermemek arasında kararsızım. Ben sürekli pc başında oturup pek oyun oynamıyorum. Benim için film ve hikayeli oyun ağırlıklı. Az uzaktan oynamayı düşünüyorum nasıl yapsam kafalar karışık.
18k oled için bedava, g65b çok güzel monitörde oled'e bütçe yetiyorsa tartışmaya kapalıdır. Film ve hikayeli oyunlarda oled on numara.

IMG_2938.webp

IMG_2940.webp

IMG_2722.webp

IMG_2572.webp

IMG_2575.webp

IMG_2604.webp

Son düzenleme:
Monitör mükemmel. 3 aydır kullanıyorum. 2 moniörüm var, diğeri Viewsonic 27" 2K-Pro-2. İkisini de 2K'da kullanıyorum, doğrudan kıyaslama yaparsam şahsi olarak netlik açısından hiçbir fark hissedemiyorum ben. 32" 2k'da pikselleşme oluyor diyen arkadaşlar kadar seçici değilim sanırım. 2K %100 çözünürlükte, resim kalitesinde hiç fark hissedemiyorum.

Birde bu panelin renk doygunluğu çok iyi seviyelerde. Özellikle siyah-beyaz dengesi fark yaratıyor diğer monitörün yanında. Siyahlar daha siyah gerçekten. Griye kaçmayan doyurucu siyahlar alacaksınız. Filmlerde çok iyi ancak, FPS, yarış ve hikaye bazlı oyunlarda 240hz'de çalıştığında, gerçekten müthiş bir akıcılık oluyor ve oyun keyfini acayip etkiliyor.. Gözle seçilemeyecek kadar ghosting ve input lag olmaması da önemli bu akıcılıkta.

27" tercihiniz ise, 2K'da F/P olarak Viewsonic 2K-Pro-2'yi de kullancısı olarak tavsiye ederim. Bütçe dostu iyi bir monitör ancak 185hz'de aynı akıcılığı bu monitörde bulamıyorum. Ancak yine renk paleti, parlaklık seviyesi çok iyi. Özellikle bu monitörde DCR özelliğini (Dynamic Contrast Ratio) aktif ettiğinizde sahnenin gölge, parlaklık ve netlik seviyesi başka bir seviyeye geçiyor. HDR'den daha iyi resim kalitesi veriyor desem yeridir herhalde :D

Uzun oldu kusura bakma, faydalı olmaya çalıştım.

Son düzenleme:
18k oled için bedava, g65b çok güzel monitörde oled'e bütçe yetiyorsa tartışmaya kapalıdır. Film ve hikayeli oyunlarda oled on numara.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Güzel gözüküyor cidden. Sadece para bayılsam mı bayılmasam mı diye kararsız kalmıştım. İşten gel evde az takıl muhabbeti benimki yani yatağa uzanırken hem izle hem oyna mantığındaydım. O yüzden 32 mi alsam diye düşündüm. Samsung'tan alıp deneyeyim hoşuma gitmezse iade ederim yani sorun olmaz diye düşünüyorum.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hocam oled almayı düşündüğümden değil çünkü çok pahalı fakat almayı düşünsem ne gibi problemler ile karşılaşırım diye bakmıştım.
-Ekranda statik resim olması oledler için sıkıntılı oluyormuş. Genelde walpaper engine gibi uygulamalar ile sürekli masaüstü görselinin değiştirilmesi öneriliyor yoksa bir soruna neden açıyordu. Yanılıyor olabilirim ama "yanme" dedikleri bir şeydi.
-Uzun kullanımlarda da aynı sıkıntı meydana gelebiliyormuş.

Bu dediklerim hakkında bilginiz var mı ? Reddit'te yabancı arkadaşların yorumlarını kontrol etmiştim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güzel gözüküyor cidden. Sadece para bayılsam mı bayılmasam mı diye kararsız kalmıştım. İşten gel evde az takıl muhabbeti benimki yani yatağa uzanırken hem izle hem oyna mantığındaydım. O yüzden 32 mi alsam diye düşündüm. Samsung'tan alıp deneyeyim hoşuma gitmezse iade ederim yani sorun olmaz diye düşünüyorum.
Oled kıyaslaması yapılan bir reels/shorts izlemiştim. Büyük ihtimalle siz de görmüşsünüzdür. Ekranın solunda aslında bir monitör var fakat siyahı o kadar gerçekçi gösteriyor ki orada monitör olduğunu bile fark etmiyorsunuz. Bu çok hoşuma gitmişti fakat giriş seviyesi bile 20K₺'den başlıyor.

Hocam oled almayı düşündüğümden değil çünkü çok pahalı fakat almayı düşünsem ne gibi problemler ile karşılaşırım diye bakmıştım.
-Ekranda statik resim olması oledler için sıkıntılı oluyormuş. Genelde walpaper engine gibi uygulamalar ile sürekli masaüstü görselinin değiştirilmesi öneriliyor yoksa bir soruna neden açıyordu. Yanılıyor olabilirim ama "yanme" dedikleri bir şeydi.

Bu dediklerim hakkında bilginiz var mı ? Reddit'te yabancı arkadaşların yorumlarını kontrol etmiştim.
Uzun süre statik ögelere maruz kalmak yanma hızını artırıyor. Ekranın sürekli açık kalması ve parlaklığın yüksekte kullanılması da bunu hızlandırıyor. Er geç yanacak ama ne zaman belirsiz. Kullanılan panelin nesli, markanın soğutma çözümü, kullanıcının nasıl kullandığı vs bunlarda etkiliyor. Örneğin ilk nesil oled panellerde daha hızlı yanma görülüyordu, bu yeni nesil panel ile iyileştirildi.

Burada uzun kullanım testleri var:

Burada da woled ve qd oled ile alakalı yanma konusuna değinmişler:

Oledlerin ayrıca metin netliği ve parlaklığı LCD monitörler kadar iyi değil. Örneğin ortalama bir LCD monitörler 350nit rahatça görürken oled monitörler 230-250nit civarında oluyor. 500nit LCD monitörlerde olduğunu düşünürsek epey gerideler. Ayrıca woled ve qd oled'e özgü bir kaç sorunda var. LCD seviyesine yaklaşan modellerde var ama çoğu bu sorundan müzdarip.

QD oledler ışık altında siyahları griye dönüyor, ayrıca purple gözükmeye başlıyor. Yansımalar parlak kaplamalı modellerde kötü. Ekranda kendi yansımanızı görüyorsunuz. Tabii bu tarz sorunlar yeni nesil panellerde iyileştiriliyor ama hala rahatsız edici düzeyde.

Woled siyahları ışık altında daha iyi kontrol ediyor ama renk gamutları QD oled kadar iyi değil. Yansıma işleme ve metin netliği bunlarda da kötü, monitöre göre sonuç değişebilir. Genelde metin netliği qd oled monitörlerde bir tık daha iyi oluyor ama dediğim gibi monitörden monitöre göre değişebilir. Çoğu profesyonel incelemecinin dediğine göre qd oled bir tık daha iyi metin netliğine sahip.

Görüntü netliği Glossy QD oled tarafında en iyisi.

Birde kaplama mevzusu var, mat kaplama yansıma işlemeyi daha iyi hale getiriyor hatta qd oleddeki morumsu tonu da azaltıyor ancak görüntünün donuk ve cansız olmasına sebep oluyor. Glossy (parlak) kaplama ise görüntünün daha canlı ve net gözükmesini salıyor ama yansıma işleme daha da kötü oluyor, ayrıca qd oled monitörlerdeki mor ton parlak kaplama da daha da belirgin hale geliyor.

Bu dediklerim 3.nesil oledler için geçerli, 4.nesil oled monitörlerde tam tersi durumlar olabilir.

Son düzenleme:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oled kıyaslaması yapılan bir reels/shorts izlemiştim. Büyük ihtimalle siz de görmüşsünüzdür. Ekranın solunda aslında bir monitör var fakat siyahı o kadar gerçekçi gösteriyor ki orada monitör olduğunu bile fark etmiyorsunuz. Bu çok hoşuma gitmişti fakat giriş seviyesi bile 20K₺'den başlıyor.
Samsung 240hz g6 oled 16799 tl den öğrenci indirimiyle satılıyor. Stok gelirse alabilirsiniz.

Samsung 240hz g6 oled 16799 tl den öğrenci indirimiyle satılıyor. Stok gelirse alabilirsiniz.
Hocam ben zaten VA panel olanı aldım, 11.6K₺'ye. Aslında söylediğiniz fiyat oled için çok iyi ama işte orada belirttiğim nedenler sıkıntı olabilirdi benim için eğer normalini almamış olsaydım bile.

Hocam ben zaten VA panel olanı aldım, 11.6K₺'ye. Aslında söylediğiniz fiyat oled için çok iyi ama işte orada belirttiğim nedenler sıkıntı olabilirdi benim için eğer normalini almamış olsaydım bile.
Çok güzel hocam hayırlı olsun. 32" aldınız demek. Memnun musunuz? Bu ay sipariş vermeye niyetim var almamıştım monitörü bir türlü fırsat bulamadım 😅

Çok güzel hocam hayırlı olsun. 32" aldınız demek. Memnun musunuz? Bu ay sipariş vermeye niyetim var almamıştım monitörü bir türlü fırsat bulamadım 😅
27" olanı aldım çünkü kendi sitesiyle Amazon(Amazon daha ucuz) arasında güzel fiyat farkı vardı. 32" olanı biraz daha pahalıydı ve Amazon'da ucuza satılmıyordu diye hatırlıyorum. O yüzden 27" aldım ama 32" olayını araştırmamıştım. Bazı sıkıntılar çıkınca teknik servise verdim, değişim yapıldı ve gelen üründe de bazı sıkıntılar vardı. Onu teknik servise geri verdiğimde iade yapsam mı diye düşündüm. O sıralar 32" oyun için nasıl olur onu araştırdım. Yakın kullanımda "pikselleri sayabilirisiniz" dendi. Benim kullanım mesafem 30-70cm arasında değişiyor. O yüzden emin olamadım. 27" genel olarak güzel monitör fakat bazı problemleri hala yaşıyorum. Arkada bir oyun açıkken alt+tab ile mesela operayı açınca ekran sürekli gidip geliyor. Ekranı/bilgisayarı kullanmama rağmen bazen kendi kendisine afk sayacını başlatıyor. Bu ilk üründe de vardı fakat ikinci üründe kendisini bir anda kapattığı da oldu. Yazılım zaten güncel fakat şimdi Samsung'un kendi sitesinden yazılım güncellemesini indirdim, flash belleğe atıp güncellemeyi yapacağım. Bu da çözmezse hdmi 2.1 kablo almayı düşünüyorum. Tabi 240hz destekleyen bir tane bulursam. Ugreen var ama ne kadar güvenilirdir bilmiyorum.
Edit: Mesela az önce cs2 oynarken alt+tab yaptığımda bir şey olmadı. Sanırım oyunu "borderless" ekran ayarıyla oynayınca sorun çıkıyor ?

Arkadaşlar merhaba bu monitörü almayı düşünüyorum 27"olan versiyonu ile aralarında çok fazla fark olmadığı için 32" tercih etmeyi düşünüyorum. Ağırlıklı olarak hikaye ve simülayon oyunları oynayacağım ara sırada FPS oyunları oynayacağım. Bu monitörü kullanan arkadaşlar var ise yardımcı olabilirler mi memnun musunuz?
27 inch versiyonunu kullanıyorum güzel monitör tavsiye ederim. Curved olması da daha içine çekiyor insanı. Masan ile oturacağın yerin uzaklığın göre seç 27 veya 32 olmasını yoksa 32 büyük gelebilir

27" olanı aldım çünkü kendi sitesiyle Amazon(Amazon daha ucuz) arasında güzel fiyat farkı vardı. 32" olanı biraz daha pahalıydı ve Amazon'da ucuza satılmıyordu diye hatırlıyorum. O yüzden 27" aldım ama 32" olayını araştırmamıştım. Bazı sıkıntılar çıkınca teknik servise verdim, değişim yapıldı ve gelen üründe de bazı sıkıntılar vardı. Onu teknik servise geri verdiğimde iade yapsam mı diye düşündüm. O sıralar 32" oyun için nasıl olur onu araştırdım. Yakın kullanımda "pikselleri sayabilirisiniz" dendi. Benim kullanım mesafem 30-70cm arasında değişiyor. O yüzden emin olamadım. 27" genel olarak güzel monitör fakat bazı problemleri hala yaşıyorum. Arkada bir oyun açıkken alt+tab ile mesela operayı açınca ekran sürekli gidip geliyor. Ekranı/bilgisayarı kullanmama rağmen bazen kendi kendisine afk sayacını başlatıyor. Bu ilk üründe de vardı fakat ikinci üründe kendisini bir anda kapattığı da oldu. Yazılım zaten güncel fakat şimdi Samsung'un kendi sitesinden yazılım güncellemesini indirdim, flash belleğe atıp güncellemeyi yapacağım. Bu da çözmezse hdmi 2.1 kablo almayı düşünüyorum. Tabi 240hz destekleyen bir tane bulursam. Ugreen var ama ne kadar güvenilirdir bilmiyorum.
Edit: Mesela az önce cs2 oynarken alt+tab yaptığımda bir şey olmadı. Sanırım oyunu "borderless" ekran ayarıyla oynayınca sorun çıkıyor ?
bunların çözülen bir şey olması gerekiyordu galiba. ama 32 ile ilgili bana piksel yoğunlugu 24 inç 1080p ile aynı olacağı söylemişti. Galiba baktığımda da öyle görmüştüm

Son düzenleme:
Geri