İlk defa yapacaksan uzun sürer ama yaparsın çokta zor bir şey yok yükseltici ayakları transfer et üstüne vidala daha sonrasında varsa sıvı/hava soğutucuyu tek kabloları bağla ekran kartını bağla aç pcyiŞuanda a620m h anakartım var gigabyte. Kışa doğru gigabyte b850 serisine geçmeyi düşünüyorum. Evde kendim montajını kurulumunu yapabilirmiyim. Deneyimim pek yok. Ama önceden psu değişimi yapmıştım kendi başıma.
youtubede bissürü video var reis eğer IQ 60 altında değilse her insan yaparŞuanda a620m h anakartım var gigabyte. Kışa doğru gigabyte b850 serisine geçmeyi düşünüyorum. Evde kendim montajını kurulumunu yapabilirmiyim. Deneyimim pek yok. Ama önceden psu değişimi yapmıştım kendi başıma.
Olay yapmak değil zarar vermeden yapmakyoutubede bissürü video var reis eğer IQ 60 altında değilse her insan yapar
Hocam işlemci yükselteceğim o yüzden anakart lazım olacak. Peki kurulumdan sonra yazılımsal bir şey gerekiyormu tak kullan mı?yapabilirsin hocam zor bir şey değil videoları izleye izleye rahatlıkla yaparsın. Masaüstü bilgisayarlar çok hassas cihazlar değil ama gene de hassas davran tabiBen kendi deneyimlerimden yola çıkarak söyleyeyim. Bence anakartını yükseltmeye gerek yok ama tabi siz bilirsiniz. 2 pci e m2 girişi bir de dilerseniz wifi olan bir anakart gayet yeterli olur performansa etkisi yok denecek kadar az. Standart bir kullanıcıysanız usb girişlere falan harcadığı gücü normal kullanıcılara rahat yeter. daha ucuz bir b650 işinizi görür. Ben bizzat deneyimledim
![]()
![]()
yazılımsal bir şey gerekir. uyumlu çalışması için temiz kurulum öneririm format atıp yeniden sırasıyla önce windows update anakart driverlarının kurulması gerekir daha sonra ekran kartı vs.Olay yapmak değil zarar vermeden yapmak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam işlemci yükselteceğim o yüzden anakart lazım olacak. Peki kurulumdan sonra yazılımsal bir şey gerekiyormu tak kullan mı?
Hocam zor bir şey değil yaparsınızŞuanda a620m h anakartım var gigabyte. Kışa doğru gigabyte b850 serisine geçmeyi düşünüyorum. Evde kendim montajını kurulumunu yapabilirmiyim. Deneyimim pek yok. Ama önceden psu değişimi yapmıştım kendi başıma.
Hocam onları yapamam ya. Tak kullan yapsam ne olur? Maximum bios güncellerim yaniyazılımsal bir şey gerekir. uyumlu çalışması için temiz kurulum öneririm format atıp yeniden sırasıyla önce windows update anakart driverlarının kurulması gerekir daha sonra ekran kartı vs.
Yazılımsal tarafı yapmam gereken neler var ve yapmasam ne olur?Hocam zor bir şey değil yaparsınız
Bence bir formatla , tertemiz bir sayfa aç. Ondan sonra ekran kartı driver ını kur , bios güncelle kullan.Hocam onları yapamam ya. Tak kullan yapsam ne olur? Maximum bios güncellerim yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yazılımsal tarafı yapmam gereken neler var ve yapmasam ne olur?
Formatlamayı bilmiyorum malesefBence bir formatla , tertemiz bir sayfa aç. Ondan sonra ekran kartı driver ını kur , bios güncelle kullan.
Anakart değişmesem ne olur acaba a620m h varAnakart değişince format gerekir mi diye araştır. Genelde gerekir çünkü içindeki chipset falan farklıdır. Bu kanaldan yola çıkarak araştırma yapabilirsin. Bu arada bence yapabilirsin. Sadece öğrenmek için zaman biraz zaman ayırman gerekebilir. Pek zor bir şey değil.
Flash a Windows 11 kurman gerek. Herhangi bir internet kafeye , bilgisayarcıya gidebilirsin veya kendin de yapabilirsin kolay işlem. Sonra anakartı değiştirdiğin zaman takıyosun , çalıştırıyorsun ve bios u açıp 1.sırada kendi flash ını seçiyorsun. Sonra zaten Windows ekranı geliyor.Formatlamayı bilmiyorum malesef