ilk aşamalar da getirfinans ile istanbulkart onaylı hesap açın. sanal kartlar oluşuyor.
1-) getirfinans iban hesabına 5070tl yolla veya her işlem için 507tl bulundur. hesabında kesinlikle para olmalı
2-) istanbulkarttan tl yükle bul oradan getirfinans sanal kart bilgilerini gir ve 500tl ödeme seç(her işlemde maks. 500tl yüklenebiliyor

, ödeme ekranında şifre gir ve bakiye hesabına yüklenir.
3-)nays uygulaması aç oradan banka kartından tl yükleme bul oraya her seferinde istanbulkart bilgilerin girerek(kart kaydetme yükleme yaparken hata alırsın), nays hesabına para geri aktar. istanbulkart uygulamasında dijital hesabının; istanbulkartında kaç tl varsa onu komple atabilirsin.
(nays kullanmamızın amacı, komisyon ücreti vermemek, nays yoksa istanbulkarttan da eft geçersin ama komisyon alıyordur. bakmadım)
4-) nays hesabına attığın paralar geri, kullandığın bankana eft geçersin. nays hiçbir şekilde komisyon ücreti almıyor.
istanbulkart her 500tl yüklemene 7tl kesinti yapıyor. totalde 10 defa yükleme olacağı için 70tl kaybın oluyor. karşılığında 1000tl getir para alıyorsun.
not: sürekli 500tl istanbul kart atıp durmanı önermem, her 2 işleme ben 5dk bekleyerek yaptım. hesap kısıtı, ban vb olur diye.