Yardım Diskte Fazladan Yer Kaplayan Bir Şey Var

Eray_cr

80+
Reaksiyon skoru
17
Distke 95 gb fazla yer kaplayan bir şey var ve bu dosya gözükmüyo diskim şuan
1753060115879.webp

bakın içerideki tüm dosyaları topladım 146 gb yer kaplıyor yani buda diskimde 330 gb boş alan kalması gerektiğinni söylüyor fakat diskimdeki boş alan 235 gb boş alanım var buda birşeyin 95 gb yer kapladığını söylüyor ama diskimde 95 gb yer kaplayan bir şey yok görünmez bir şey diskimde yer kaplıyor sanki yardım edebilirmisiniz

Tree Size uygulamasını kullanarak kontrol edebilir misin?

Distke 95 gb fazla yer kaplayan bir şey var ve bu dosya gözükmüyo diskim şuan
Alıntıyı görüntüle
bakın içerideki tüm dosyaları topladım 146 gb yer kaplıyor yani buda diskimde 330 gb boş alan kalması gerektiğinni söylüyor fakat diskimdeki boş alan 235 gb boş alanım var buda birşeyin 95 gb yer kapladığını söylüyor ama diskimde 95 gb yer kaplayan bir şey yok görünmez bir şey diskimde yer kaplıyor sanki yardım edebilirmisiniz
WinDirStat diye bir program var, gizli dosyalara kadar ne nerde sürücüde herşeyi gösteriyor. Windows defender bazen kafayı sıyırıp karantina kısmı 50-60gb şişebiliyor. Programla kontrol edin, eğer dediğim gibiyse güvenli modda açıp onları temizleyebilirsiniz.

Şurdan da bakabilirsiniz
C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender

Son düzenleme:
Ekran görüntüsü atabilir misin?
bi dakika şuan eşitledim sanırım

hiberfil.sys dosyası 30 gb y er kaplıyordu sildim ve bluestacks la ilgili bir dosya vardı oda baya yer kaplıyordu bi sanırım halledicem

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran görüntüsü atabilir misin?
halletim kral şuan aradaki fark 95gb yer kaplıyor diyodumya 15 gb ya düştü fakat onu anlamadım 15 gb çok etkilemez 95 kadar fakat 15 gb yer kaplayan şeyin ne olduğunu merak ediyorum

bi dakika şuan eşitledim sanırım

hiberfil.sys dosyası 30 gb y er kaplıyordu sildim ve bluestacks la ilgili bir dosya vardı oda baya yer kaplıyordu bi sanırım halledicem

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

halletim kral şuan aradaki fark 95gb yer kaplıyor diyodumya 15 gb ya düştü fakat onu anlamadım 15 gb çok etkilemez 95 kadar fakat 15 gb yer kaplayan şeyin ne olduğunu merak ediyorum
Dediğim gibi ekran görüntüsü atabilirsen daha iyi olur. Belki gözden kaçırdığın bir şey vardır.

Dediğim gibi ekran görüntüsü atabilirsen daha iyi olur. Belki gözden kaçırdığın bir şey vardır.
1753062352556.webp

Kanka bak c de şuan 209 gb yer kaplayan dosya var disk 476 gb ikisini
çıkarınca boş alan 267 gb olmalı fakat 256 gb boş alan var
1753062297445.webp

windows.old klasörü varsa o yer kaplıyor olabilir. Onun haricinde aklıma bir şey gelmedi. Ek olarak SpaceSniffer programı sanırım daha iyi analiz ediyor, onu da deneyebilirsin.
Muhtemelen Odur Bence Eski İşletim Sistemini Tutan Klasör Çünkü .

Steam yüzünden de olabiliyor bazen. Mesela 2 gün önce ARK yükledim. 90 GB indiriyorum, indirdikten sonra tabii ki boyut artıyor ama 400-600GB arasında diskten yer ayırıyor. Bu ayırdığı alan gelecekte güncellemelerin vs. haritaların ıvırın zıvırın dahil olabilmesi için rezerve alan gibi düşün. Steam de bir çok oyun bu şekilde yapabiliyor.

Steam yüzünden de olabiliyor bazen. Mesela 2 gün önce ARK yükledim. 90 GB indiriyorum, indirdikten sonra tabii ki boyut artıyor ama 400-600GB arasında diskten yer ayırıyor. Bu ayırdığı alan gelecekte güncellemelerin vs. haritaların ıvırın zıvırın dahil olabilmesi için rezerve alan gibi düşün. Steam de bir çok oyun bu şekilde yapabiliyor.
Az ayırmış 1 tb direkt hdd yi arka bağlıyım ben 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,284
Üyeler
184,761
Son üye
wwiinnnneerr
Geri