Sıvı soğutma çok ısınıyor

Enes6934

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
254
Fotoğrafta olduğu gibi radyatör kırmızı elimi radyatöre değdiremiyorum nerdeyse işlemcim i5 14600kf sıvı soğutma : msi mag corelquid 240mm oyunlarda 70 derceyi geçmiyor kolay kolay normalmi o kadar ısınması

Ekler

• IMG_4224.webp
    IMG_4224.webp
    271.4 KB · Hit: 76
Fotoğrafta olduğu gibi radyatör kırmızı elimi radyatöre değdiremiyorum nerdeyse işlemcim i5 14600kf sıvı soğutma : msi mag corelquid 240mm oyunlarda 70 derceyi geçmiyor kolay kolay normalmi o kadar ısınması
Normal değil

Normal. Radyatöre niye elini dokunduracaksın ki zaten minimum 60 olacak 60 da sıcak el dokundırmak için. 14600kf 125w tdp yani 240lık sıvı soğutucudan anca bu kadar olur.

Ayrıca o kırmızılık rgb parlaması. Sıcaktan metalin kırmızı olması için +400 derece olması lazım.

Sıvı soğutmanın amacı o ya ondan olabilir mi 😀

Radyatör kırmızı değil bu arada RGB Işıklar yansıyor, metal kızaracak sıcaklığa çıkmış olsa şuan evde yangın falan olurdu.

hocam ben anlamıyorum sıvı soğutmalardan da bilgi almak için soruyorum sıvı soğutmada o radyatör ne kadar sıcak olur veya olmalı ve sıvı soğutma alınca yapmamız gereken ne var ilk? mesela içine sıvı doldurma falan yapıyor muyuz? bilmiyorum sorum komik gelebilir lütfen yardıımcı olun

Pompa çalışmıyor gibi Pompa fanın çalışıyormu Kontrol edermisin Devirdaim yapmadığı zaman böyle ısınır radyatör genelde.

hocam ben anlamıyorum sıvı soğutmalardan da bilgi almak için soruyorum sıvı soğutmada o radyatör ne kadar sıcak olur veya olmalı ve sıvı soğutma alınca yapmamız gereken ne var ilk? mesela içine sıvı doldurma falan yapıyor muyuz? bilmiyorum sorum komik gelebilir lütfen yardıımcı olun
Radyatör işlemciden biraz daha soğuk olur işlemci 70se radyatör 65 gibi.

Pompa çalımasa oyunlarda 14600kf yi 70 dercede tutabilirmiydi
oyunlarda 70 derece çok yüksek bir rakam zaten normalde %100 yükte bu dereceleri konuşuyor olmamız gerek kullandığın sıvı soğutma baya güçlü çünkü Birde İntel işlemcilerin CPU çekirdekleri sıvı soğutucunun Yüzeyinin amd ye oranla daha fazla temas bölgesi mevcut bu yüzden intelde 300 tdp lik işlemcilerin sıcaklıkları 105w lık amd işlemcilerin sıcaklıklarıyla nerdeyse aynı performansı gösteriyor.
Örnek olarak göstermem gerekirse İntelde Sıvı soğutucunun temas ettiği bölüm şöyle

1753186862784.webp

AMD nin ise Böyle 3 tane Farklı Temas eden bölgesi var bu sebepten AMD işlemcileri Soğutmak İntel oranla daha zor

1753186816992-webp.836892

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıvı soğutmanın Devirdaim çalışmadığı zaman İçeride su transferi olmadığı için Radyatörün içindeki sıvının yer değiştirmediği için Sıcaklık ciddi oranda artar buda radyatörün ısınmasına sebep verir. İşlemcin Oyunlarda bu sıvı soğutma ile normalde 60 dereceyi geçmemesi gerekiyor.

Ekler

• 1753186816992.webp
    1753186816992.webp
    34.9 KB · Hit: 38
Geri