İşlemci kendini 0,80 Ghz hıza sabitledi YARDIM!

Reaksiyon skoru
12
Arkadaşlar herkese merhaba. Aktif olarak bilgisayarımı kullanırken elektrik kesintisi yaşadım ve daha sonrasında bilgisayarımı açtığımdaysa kasmalar olduğunu fark ettim. Biraz kurcaladıktan sonra işlemcimin kendisini 0.80 Ghz hıza sabitlediğini fark ettim. Windows ayarlarında güç planı yüksek performansta, BIOS ayarlarında da bir tuhaflık göremedim. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Ekleme: Bilgisayar ilk açıldığında işlemci hızı normal fakat yaklaşık 1 dakika sonra 0.80Ghz hıza düşüyor. BIOS pilini de sök tak yaptım ayarları sıfırlamak için fakat değişen bir şey olmadı.

resim_2025-07-23_154718232.webp

Sistem Özellikleri:
ANAKART: MSI B560M PRO-E
CPU: Intel I5-10400F 4.30 GHz
CPU COOLER: Cooler Master Masterliquid ML240L
GPU: MSI GTX 1660Super 6GB
RAM: Geil EvoSpeed (2x8) 16GB DDR4 3000Mhz

Son düzenleme:
biosa gir ayarları varsayılana döndür güç seçeneklerinden max işlemci hızını %100e çek

Arkadaşlar herkese merhaba. Aktif olarak bilgisayarımı kullanırken elektrik kesintisi yaşadım ve daha sonrasında bilgisayarımı açtığımdaysa kasmalar olduğunu fark ettim. Biraz kurcaladıktan sonra işlemcimin kendisini 0.80 Ghz hıza sabitlediğini fark ettim. Windows ayarlarında güç planı yüksek performansta, BIOS ayarlarında da bir tuhaflık göremedim. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Ekleme: Bilgisayar ilk açıldığında işlemci hızı normal fakat yaklaşık 1 dakika sonra 0.80Ghz hıza düşüyor.

Alıntıyı görüntüle
Sistem Özellikleri:
MSI center indir yüksek performansa çek düzelir :D

Güç seçeneklerinden plan ayarları-gelişmiş güç ayarlarını değiştire girip ordan işlemci güç yönetimini ss atar mısın
Ekleme: Bilgisayar ilk açıldığında işlemci hızı normal fakat yaklaşık 1 dakika sonra 0.80Ghz hıza düşüyor.

Alıntıyı görüntüle
Sistem Özellikleri:

Güç seçeneklerinden plan ayarları-gelişmiş güç ayarlarını değiştire girip ordan işlemci güç yönetimini ss atar mısın
En düşük işlemci durumu da en yüksek işlemci durumu da %100 de hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

MSI center indir yüksek performansa çek düzelir :D
O hep aktif ama yine de düzelmiyor hocam

oyundaykenmi? boştaykenmi?
Her iki türlü de 0.80 de hocam

biosa gir ayarları varsayılana döndür güç seçeneklerinden max işlemci hızını %100e çek
Bios pilini sök tak yapınca ayarlar sıfırlandı zaten. Max işlemci hızını nereden ayarlamam gerekiyor?

1753301506470.webp

1753301556424.webp

1753301572117.webp

Geri