Kredi kartı borcu ödenmezse ne olur?

Foxt

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
639
öncelikle selamlar aklıma takılan bir soru var;
kredi kartı ile yaptığım herhangi bir harcamayı (örneğin motosiklet satın almak) ödemesem ne olur?
not: üzerimde herhangi bir mal mülk ya da maaş ödemesi yok çalışmıyorum öğrenciyim.

banka arar video da ki mevzu döner 3 kere ödemeyince kartın kapanır yasal takip başlar avukat ücreti vs. biner şuan bir şey olmaz diye güvenme ileride maaşlı çalışmaya başlayacaksın genelde alınamayan borçlar satılıyor satın alan kişi 100k ise gel 30k da anlaşalım diyebilir sürekli rahatsızlık verirler

kartına haciz konar yine ödemezsen kayıtlı olduğun eve haciz felan gelir

Bu soruyu başına gelen biri anlatsın ben de hep merak etmişimdir önceden çalışıyorum şimdi öğrenciyim 900k kart var

kartına haciz konar yine ödemezsen kayıtlı olduğun eve haciz felan gelir
benim olmayan eve nasıl hacze gelcekler ki?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu soruyu başına gelen biri anlatsın ben de hep merak etmişimdir önceden çalışıyorum şimdi öğrenciyim 900k kart var
aynı şekil sabahtan beri kafamda tilkiler dönüyo cb500 hornet alıp kaçasım geldi

öncelikle selamlar aklıma takılan bir soru var;
kredi kartı ile yaptığım herhangi bir harcamayı (örneğin motosiklet satın almak) ödemesem ne olur?
not: üzerimde herhangi bir mal mülk ya da maaş ödemesi yok çalışmıyorum öğrenciyim.
Dediğin durumdaki birine motosiklet alabileceği kredi limiti verilmez genelde. Verildi ve yaptın diyelim kartın kapanır bankalarca kara listeye alınırsın borca faiz biner ve hesabınıza ilerde girecek maaş veya herhangi bir paraya borcunuz yüzünden el koyulur.

Dediğin durumdaki birine motosiklet alabileceği kredi limiti verilmez genelde. Verildi ve yaptın diyelim kartın kapanır bankalarca kara listeye alınırsın borca faiz biner ve hesabınıza ilerde girecek maaş veya herhangi bir paraya borcunuz yüzünden el koyulur.
800k kredi kartı limitim var iş bankası verdi ve nasıl verdi ne şekilde verdi bilmiyorum :D

yok devenin nalı arkadaşlar. işte birtakım blokeler olur. sonra avukata verirler. surekli ugrasir dururlar. zaten dosya baska sirkete ucuza satildigi icin kâr yapmayi beklerler. sende bi sure insaatta calisirsin. resmi calisirsan kesilir. haciz vs iste. odemek istersen düsük fiyat ver. nerden koparsak kâr diyecekler

yok devenin nalı arkadaşlar. işte birtakım blokeler olur. sonra avukata verirler. surekli ugrasir dururlar. zaten dosya baska sirkete ucuza satildigi icin kâr yapmayi beklerler. sende bi sure insaatta calisirsin. resmi calisirsan kesilir. haciz vs iste. odemek istersen düsük fiyat ver. nerden koparsak kâr diyecekler
yani ben vermeden hiçbirşey alamazlar doğru mu

yani ben vermeden hiçbirşey alamazlar doğru mu
evdeki esyalar hayati miydi neydi onem tasidigindan alamiyolar. sende bi sure kafan yerine gelene kadar insaatta calisirsin. sonra artik böldürürmüsün, ucuza kapatırmısın, inşaat ustası mı olursun sana kalmış. tabi maaşlı işe gireyim bi yandan afk borç bitsin diyosan oda bi yöntem (ama 7 24 faize çalışabilirsin böldürürsen, orayı bi sormak lazım)

evdeki esyalar hayati miydi neydi onem tasidigindan alamiyolar. sende bi sure kafan yerine gelene kadar insaatta calisirsin. sonra artik böldürürmüsün, ucuza kapatırmısın, inşaat ustası mı olursun sana kalmış. tabi maaşlı işe gireyim bi yandan afk borç bitsin diyosan oda bi yöntem
afk borç ödeme farmı gibi bisey mi :monkahmm:

Arkadaşım üzerinden anlatayım birebir aynısını yaşadı. İhtiyaç kredisi çekti araba aldı daha sonra arabayı annesinin üzerine yaptı borcu yaklaşık 6 ay ödemedi en sonda avukata verildi ve avukat anlaşmak için telefonla arayıp kendisiyle görüştü borcun 3'te 1'ini ödemesini teklif etti fakat yine kabul etmedi. Daha sonra icraya verildi fakat icra dediğimizde memurlar eve gelip her şeyinizi alıp gitmiyor gelip bakıyor her üründen 2 tane olursa ve ihtiyaç dışı olursa alırlar temel ihtiyaç eşyalarınızı alamıyorlar yani buzdolabı, televizyon, bilgisayar gibi ürünlerinize dokunamazlar. Şuan avukatla tekrar görüşüyor muhtemelen çektiği borcun çok çok düşük bir kısmını ödeyerek borçtan kurtulacak fakat bir daha bankadan banka kartı bile alamayacak kara listeye girecek orası ayrı mesele.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,864
Üyeler
184,065
Son üye
subdomainemre
Geri