RX 9080 XT nin Fiyat Konusunda Aldığım Bilgiler !!!!

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,088
Merhaba arkadaşlar Bugün katıldığım bir toplantıda Bazı büyük firmaların Satın alma müdürlerinden aldığım bilgiye göre Kartın RTX 5080 den %10 ile %20 arasında daha pahalıdan satışa çıkacağı marka modele göre Ve Lansman fiyatının RTX 5080 den ucuz olmayacağını öğrendim. Stoklar İlk partide Sınırlı sayıde olacakmış 2. partide Satış oranına göre Stok sorunun olmayacağı söylendi. Bence RTX 5080 den saf kas gücü olarak güçlü bile olsa pahalı olduğu için Satın alınacağını pek düşünmüyorum. Bakalım yaşayıp görecez.
İnşallah Söyledikleri gibi olmaz Uyguna çıkar BU amd ne yapmaya çalışıyor valla anlamış değilim.
Fiyatların ise neden bu kadar yüksek olduğuna gelince Savundukları şey GDRR7 belleklerin maliyetinin fazla olduğu

üst segment kart çıkarmıyacam diyip ndivia taklidi ötesine gidemeyen zort amd

RTX 5080 Super denginde gayette alınır. RX 9080 XT 60 bin TL, RTX 5080 Super 80 bin TL olur.
4k ve 8k oyunculukta belki büyük fark açar ve tercih edilebilir ama bence 1080p ve 2k da ki oyuncular için 5080 almak daha mantıklı bir seçenek olabilir.

4k ve 8k oyunculukta belki büyük fark açar ve tercih edilebilir ama bence 1080p ve 2k da ki oyuncular için 5080 almak daha mantıklı bir seçenek olabilir.
8K için monitör alternatifi varmı 😀

TV ye bağlar heralde :D
8K şuan için hem ulaşılabilirlik açısından iyi bir yerde değil hemde ciddi bir piksel artışı var ve buda kartı ciddi oranda yoruyor ve 8K 60 FPS bile gayet ulaşılması zor bir yerde kalıyor. Bazı araştırmalarda ise insan gözünün 4K ile 8K yı ciddi anlamda ayırt etmekte zorlandığını duydum(Recep Baltaş haftalık kısa devre videolarından birisinde bu araştırmadan bahsetmişti)

8K şuan için hem ulaşılabilirlik açısından iyi bir yerde değil hemde ciddi bir piksel artışı var ve buda kartı ciddi oranda yoruyor ve 8K 60 FPS bile gayet ulaşılması zor bir yerde kalıyor. Bazı araştırmalarda ise insan gözünün 4K ile 8K yı ciddi anlamda ayırt etmekte zorlandığını duydum(Recep Baltaş haftalık kısa devre videolarından birisinde bu araştırmadan bahsetmişti)
4k 240 Hz Monitör Yeterli bence :)

şu RX 9080 XT olayını rafa kaldırın bence, nvidia 6000 serisini duyurmadan AMD böyle bir olaya asla girişmez, yani Mart 2026 da hem 6000 serisi hem de 9080 serisi anca çıkacaktır, eğer ara sürüm modifiye modeller çıkarırlarsa o başka tabi ama ismi asla 9080XT olamaz..

Henüz yeni diye hortlatıyorum bence 45K olur saf güçte 5080'i tokatlar. Fakat native olarak tüm oyunları halihazırda ultra + rt + pt ile 60 fps oynattığı için MFG 4X açınca inanılmaz fark olur gibi geliyor. Çünkü native 60 FPS ile MFG çok güçlü. Bütçe 20-30K iken objektif bir şekilde AMD alınır diyorum ben fakat 50K'ya yaklaşınca AMD'nin en az 5080 Super'den %10 iyi bişi yapması lazım bence mümkün değil.

Merhaba arkadaşlar Bugün katıldığım bir toplantıda Bazı büyük firmaların Satın alma müdürlerinden aldığım bilgiye göre Kartın RTX 5080 den %10 ile %20 arasında daha pahalıdan satışa çıkacağı marka modele göre Ve Lansman fiyatının RTX 5080 den ucuz olmayacağını öğrendim. Stoklar İlk partide Sınırlı sayıde olacakmış 2. partide Satış oranına göre Stok sorunun olmayacağı söylendi. Bence RTX 5080 den saf kas gücü olarak güçlü bile olsa pahalı olduğu için Satın alınacağını pek düşünmüyorum. Bakalım yaşayıp görecez.
İnşallah Söyledikleri gibi olmaz Uyguna çıkar BU amd ne yapmaya çalışıyor valla anlamış değilim.
Fiyatların ise neden bu kadar yüksek olduğuna gelince Savundukları şey GDRR7 belleklerin maliyetinin fazla olduğu
Ben de en az 1000$ olacak diye tahmin ediyorum, ama 5080 Süper büyük ihtimalle 1200$ civarına listeleneceği için o fiyata yakın bir şey de seçebilirler belli olmaz.

Min 1000$. Gerisi satıcıların insafına kalıyor. İyi tarafı 9070 xt fiyatlarını bir tık aşağı çekebilir. Fiyat konusunda insanları tedirgin edecek düzeyde piyasaya çıkarsa ters etki yaratması da muhtemel. Daha yeni 9070 xt nitro + aldım beklesemiydim diye düşündüm şuan.

Geri