Gögüs günü overtrain mi oluyorum

M1ka1291

80+
Reaksiyon skoru
18
arkadaşlar 3hafta öncesine kadar bench pressim bi kaç haftada 2,5kg arttırıyordum fakat 3hafta önce incline machine press yerine incline bench'e geçtim yani bench pressten sonra incline bench yapmaya başladım
3hafta önce bench presste 72,5kg ile 8 tekrar atabiliyorken son 2 haftadır 5 tekrara düştü bu arada bw 60 ben sundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum incline benchden sonra birde chest press machien yapıyorum ondan sonra fly
araştırdığımda chest press machine bench pressin makine haliymiş sizce onu programdan silsem ve bench , incline bench , fly yapsam 9 set yeterli olur mu haftada 1 gün gögüs calısıyorum

(bu arada üst gögüsümde ciddi bi eksiklik vardı incline geçtiğimden beri ğöğüslerim çok daha iyi oldu orası kesin)

en büyük hata göğüs gününün haftada 1 olması 2 yapsan farklı hareketler yapsan iki günde daha mantıklı. çok ileri sporcu değilsen haftada 1 gün önermiyolar. 3-4 hareket yeterlidir 1 set ısınma sojnra 3 set yapıyuorum bende

9 set bile fazla. Göğüs gününü 2ye çıkar incline hareketi ilk yap sonra düz bench en son fly. 3-3-2 set yapabilirsin

9 set bile fazla. Göğüs gününü 2ye çıkar incline hareketi ilk yap sonra düz bench en son fly. 3-3-2 set yapabilirsin
Amaca bağlı değişir eğer başlangıç seviyesi ise ve tek gün çalışabiliyor ise fazla deil 8X5 program var elimde bölgesel antrenmana yeni başlayan çoğu kişiye verdiğim hepsi memnun ve güzel bir güç kütle artışı yaşadı önemli nokta burda 8 seti her zaman 6. Tekrar çıkmayacak şekilde ayarlamak

Aynı durum bende de oldu aslında. Ben de ilk hareket olarak artık incline press yapıyorum çünkü gerçekten göğüs için en zorlayıcı hareketlerden biri bence, tüm gücümü çekiyor. O yüzden düz bench'e geçtiğimde artık gücüm kalmadığı için sadece 'yapmış olmak için' yapıyorum gibi hissediyorum. Son olarak fly’a geçiyorum ve ona tam odaklanıp yavaş, hissederek çalışıyorum.

Benim de setler şöyle: incline press 4x8, düz bench press 3x5-6, fly 4x8-9. Senin dediğin gibi chest press machine'i çıkarıp üç hareketle gitmek bence daha mantıklı olur, çünkü incline zaten üst göğüs için baya verimli. Ben de üst göğüste ciddi fark gördüm incline’a geçince.

Amaca bağlı değişir eğer başlangıç seviyesi ise ve tek gün çalışabiliyor ise fazla deil 8X5 program var elimde bölgesel antrenmana yeni başlayan çoğu kişiye verdiğim hepsi memnun ve güzel bir güç kütle artışı yaşadı önemli nokta burda 8 seti her zaman 6. Tekrar çıkmayacak şekilde ayarlamak
Ya ha 8 ha 9 set çoğu kişi farkı göremez sadece gereksiz zaman kaybı fazla set. Birde set kalitesi de çok önemli yeri geliyor benim dinlenmem bazen 5-10 dakikayı buluyor millet 30 saniye dinlenerek sete giriyor şaka gibi benim her setim aynı kilo aynı tekrar tükeniş olmasına rağmen

Ya ha 8 ha 9 set çoğu kişi farkı göremez sadece gereksiz zaman kaybı fazla set. Birde set kalitesi de çok önemli yeri geliyor benim dinlenmem bazen 5-10 dakikayı buluyor millet 30 saniye dinlenerek sete giriyor şaka gibi benim her setim aynı kilo aynı tekrar tükeniş olmasına rağmen
Kardom yanlışın var fazla set zaman kaybı demek deil eğer beslenmen düzgün ise burdaki amaç kası strese sokmak ve yüksek set düşük tekrar full rom yaptığında tüm stresi bindirmis oluyorsun bir gün dene sadece pumptan bile anlayacaksın farkı set arası mola da 1.5 dakikayı geçmemeli

Kardom yanlışın var fazla set zaman kaybı demek deil eğer beslenmen düzgün ise burdaki amaç kası strese sokmak ve yüksek set düşük tekrar full rom yaptığında tüm stresi bindirmis oluyorsun bir gün dene sadece pumptan bile anlayacaksın farkı set arası mola da 1.5 dakikayı geçmemeli
Sizin yanlışınız var bence hocam 1.5dakika dinlenmeyle sadece pump antrenmanı yaparsın. Pump gelişim demek değildir hocam. Pump aynı spora dün başlayan adamın hocam ben kaslarımı hissedemiyorum demesi gibi

Sizin yanlışınız var bence hocam 1.5dakika dinlenmeyle sadece pump antrenmanı yaparsın. Pump gelişim demek değildir hocam. Pump aynı spora dün başlayan adamın hocam ben kaslarımı hissedemiyorum demesi gibi
Bilimsel verilir max 3dk diyor hocam sen diyosun ki 5 10 dakika

Bilimsel verilir max 3dk diyor hocam sen diyosun ki 5 10 dakika
Bazen hocam o ama max 3 dk diyen bilimsel kaynak ne? Beden eğitimi öğretmeni felan mı? Kişiden kişiye, o gün yediğin yemekten içtiğin sudan tut, ortam sıcaklığına, set, tekrar sayısına, spora ayırabileceğin vaktine kadar her şey etkiler. Hemde gözardı edilemeyecek kadar fazla. En mükemmel şartlarda bile dinlenmenin minimum 120 saniye olması gerektiğini düşünüyorum bu benim görüşüm kardiyo yapar gibi antrenman yapılmaz

Bazen hocam o ama max 3 dk diyen bilimsel kaynak ne? Beden eğitimi öğretmeni felan mı? Kişiden kişiye, o gün yediğin yemekten içtiğin sudan tut, ortam sıcaklığına, set, tekrar sayısına, spora ayırabileceğin vaktine kadar her şey etkiler. Hemde gözardı edilemeyecek kadar fazla. En mükemmel şartlarda bile dinlenmenin minimum 120 saniye olması gerektiğini düşünüyorum bu benim görüşüm kardiyo yapar gibi antrenman yapılmaz
Neyse hocam sizlerle daha fazla tartışmaya girmeyeceğim siz kendiniz konuda master yapmışsınız at gözlüğü takmış bildiğiniz hariç herseyi yanlış olarak görüyorsunuz aklınız varsa pubmed den az makale okuyun bu konu hakkında

Neyse hocam sizlerle daha fazla tartışmaya girmeyeceğim siz kendiniz konuda master yapmışsınız at gözlüğü takmış bildiğiniz hariç herseyi yanlış olarak görüyorsunuz aklınız varsa pubmed den az makale okuyun bu konu hakkında
tartışmayacaksınız çünkü kaynağınız yok 🙃 neyse hocam kolay gelsin iyi antrenmanlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,455
Üyeler
184,164
Son üye
OmerOzturk
Geri