Öneri Püfür Püfür Esecek Bir Kasa Önerin

Zetian

80+
Reaksiyon skoru
25
Bütçe
8000
Beyler malumunuz havalar sıcak. Bende ilk kez sistem toplamanın verdiği cahillikle kasayı küçük seçtim esasında ben biraz büyük bekliyordum. XPG valor mesh benim için hayal kırıklığı oldu, hava akışı konusunda pek memnun değilim bu yüzden bütçemi biraz artırıp biraz daha elle tutulur, hava akışı güzel deneyimlediğiniz kasa öneresi istiyorum hali hazırda psu var zaten. Psu olmasına gerek yok yani. Hava akışı ve fan kalitesi güzel olsun yeterli.
Bütçe: 8000TL

Yanına güç kaynağı lazımsa bu attığımı alabilirsin. Güç kaynağına ihtiyacın yoksa Lian Li Lancool 3 bak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Lancool 3 kullanıyorum baya güzel. Gerçi görsele önem veriyorsanız O11D Evo RGB de olur. Tower olarak DeepCool Morpheus da iyi olabilir, gerçi baktım herhâlde stok kalmamış, fiyatı 20 bine vurmuş, 8-9 ay önce 5-6 bin değil miydi bu :D Dikkate değer birkaç husus var, Artic 3 420mm ile kullanıyorum. Radyatörün kalınlığı yüzünden ön fan braketini aşağı, içeriye yakın olan şekilde takmak zorunda kalıyorsun. Normalde ön fanların takıldığı braketi 3 seviyede takma seçeneği var, uzak, yakın, aşşağı gibi. Ben aşşağı takmak zorunda kaldım. Öbür türlü sıvı soğutucunun radyatörü ucu ön braketinin yaylarına değiyor ve braketin üstü hafif açık kalıyor. O yüzden sıvı soğutucunun radyatör kalınlığına dikkat et, 360mm kullanacaksan ise radyatör daha kısa olacağı için büyük ihtimalle bu sorun olmaz. Diğer husus, kasa gerçekten çok ağır, iki tarafında cam panel var, her şeyini söktükten sonra bile normal 2-3 bin TLlik ATX kasa ağırlığı civarında, kaç kg sayı olarak bilmiyorum ama evin bir orasından bir orasına taşıyacaksan, aşık olmadıysan önermem. Ayrıca iki cam panel ve arka tarafında iki metal kapak olduğu için ses yalıtımı konusunda iyi olduğunu düşünüyorum sadece kasayla gelen ön fanlar... berbat 800-850 rpme ayarlamanız gerekiyor. Fan alacağım derseniz geçebilirsiniz. I/O Hub'ın birçok argb kablosu var, usb 3.0 ve type c kablosu var. USB portlara laf yok sadece toplam 2 kablo ama argbyi belki başka kontrolcülerle fln sağlayacaksanız baya kablo kirliliği yapıyor. Bu kabloları sökmeyi düşünüyorum, umarım kolay çıkartılıp takılan bir şeydir ama sanmıyorum xD Artic'in 420mm radyatörü, Hub'u üste kullanıyorsanız oradaki hareket kabiliyetinizi kısıtlıyor. Bu yüzden üşenip, aşşağı deptim. Eğer bir gün üşenmezsem hubı aşşağı almayı düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam, 3 Eril ve 1 dişi ucu olan rgb kablo vardı yanlış hatırlamıyorsam, kendiniz araştırmanız daha doğru olacaktır. Power SW kablosunun ucu parça pinçik değil, normal fan headere takar gibi power/led pin yerine direk rahatça takıyorsunuz. Eski kasadan gelen ben bunu baya mucizevi bulmuştum :ROFLMAO: Onun dışında airflowu cidden iyi olan bir kasa, birçok şeyi takıp çıkartabilirsiniz, geniş mi geniş. Nexus incelemesini yaptıydı diye hatırlıyorum belki birazda anlatmıştır ama geçen yine baktığımda bu hub konusunu cidden detaylı gösteren bir video bulamadım. Gösteren sadece kaç radyatör takılır kaç fan takılır kaç mm olur, depolama kaç tane olur nereye takarsın diye gösteriyor.

Son düzenleme:

Lancool 217 en iyi hava akışına sahip kasa denebilir genele bakıldığında.

Sana tavsiyem 2k civarına büyük mesh bir kasa al bütün fanları bundan koy kasa havalanır

1753639429139.webp

360 sığıyor, 420mm Arctic sığan kasa bulmak zor :D
420mm daha ucuz diye soğutucuya uygun kasa alayım dedim ama mecburen 360mm alacağım gibi duruyor :)
Bir de yanlış anlamadıysam attığınız kasa 5 fanlı olarak mı geliyor? Ürün detayında buna dair bir bilgi bulamadım

420mm daha ucuz diye soğutucuya uygun kasa alayım dedim ama mecburen 360mm alacağım gibi duruyor :)
Bir de yanlış anlamadıysam attığınız kasa 5 fanlı olarak mı geliyor? Ürün detayında buna dair bir bilgi bulamadım
Önde 2 tane büyük fan, altta 2 tane fan ve arkada egzoz fan evet 5 fan.

Lancool 217 en iyi hava akışına sahip kasa denebilir genele bakıldığında.
Büyük ihtimalle lancool 217 alacağım ama şu ahşap daha sonradan kötü bir görünüme sahip olur mu acaba kullanan var mı acaba zamanla aşınma yıpranma gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,862
Üyeler
184,989
Son üye
sepher
Geri