Forza Horizon 5 Fps drop sorunu

Reaksiyon skoru
1
i5 14400f rx 9060xt sistemimde forza horizon 5 oynarken fps drop sorununa mağruz kalıyorum ayarlarımı extremeden ultraya çeksem bile drop devam ediyo

ram ve vram kullanımına bak, 2k çözünürlükte x4 msaa yapıyorsan 8 gb vramda ucu ucuna yetebiliyor, msaa düşür dene, bide ray tracingi yüksekten med yada lowa al, şehirlerin yoğun taraflarına girince amd nin rt si çöp olduğu için anlık stutter hissettiriyor
ram olarakta 16 gb ram varsa yetersiz, ultrada bile yüksek usage görüyor, extremede zaten 16 ramla oynayamazsın
sorun bu 2 durumla alakalı degilse muhtemelen driver optimizasyonu patlaktır

rt açıksa kapatıp dene
denedim değişen bişey olmadı aslında oyun ayarlarıyla ilgili her yöntemi denedim önüne geçemedim sadece yüksek ram kullanımı 16gb ramin 14 gb sine kadar kullandığı oluyor ondan kaynaklı olabilir galiba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ram den kaynaklı muhtemelen

ram ve vram kullanımına bak, 2k çözünürlükte x4 msaa yapıyorsan 8 gb vramda ucu ucuna yetebiliyor, msaa düşür dene, bide ray tracingi yüksekten med yada lowa al, şehirlerin yoğun taraflarına girince amd nin rt si çöp olduğu için anlık stutter hissettiriyor
ram olarakta 16 gb ram varsa yetersiz, ultrada bile yüksek usage görüyor, extremede zaten 16 ramla oynayamazsın
sorun bu 2 durumla alakalı degilse muhtemelen driver optimizasyonu patlaktır
ram kaynaklı bir sorun o zaman

Bende de vardı ayarları yükseğe çektim msaa'yı 2x yaptım düzeldi.

denedim değişen bişey olmadı aslında oyun ayarlarıyla ilgili her yöntemi denedim önüne geçemedim sadece yüksek ram kullanımı 16gb ramin 14 gb sine kadar kullandığı oluyor ondan kaynaklı olabilir galiba

ram den kaynaklı muhtemelen

ram kaynaklı bir sorun o zaman
zaten 14 ram olması dolduğunu gösteriyo, sıkıştırdıgı için ram usage 16 gibi olmuyor, forza için 16 ram yetersiz, daha önceden 32 ram geçtigimde 14 e kısıtlanan ramın 20 ye çıktıgını görmüştüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,762
Üyeler
183,464
Son üye
HSJXNW
Geri