Çözüldü✓ Casper excalibur ısınma problemi

Vefatan11

80+
Reaksiyon skoru
3
Casper excalibur g870 i7 13620H işlemcili RTX5060lı laptopa sahibim. Laptobu trendyoldan indirim var diye 64GB ramli 2TB SSD'li şekilde yükselterek aldım. fakat ısı değerleri bana normal gelmediği için servise götürdüm. 2 gün sonra aradılar laptopunuzu alabilirsiniz diye. gittim ve sadece bakım yapıldığını söylediler. 10 günlük bilgisayarın neyine bakım yaptılar bilmiyorum ama sıcaklık değerleri hala aynı durumda. İade mi etmeliyim gerçekten bilmiyorum.

Ekler

• IMG_20250730_180422.webp
    IMG_20250730_180422.webp
    792 KB · Hit: 39
  • IMG_20250730_180408.webp
    IMG_20250730_180408.webp
    659.6 KB · Hit: 37
  • IMG_20250730_180354.webp
    IMG_20250730_180354.webp
    735.6 KB · Hit: 44
cihaz tv'nin videolarına bakın o da aynısını kullanıyor sanırım. altını kaldırınca ram yüksekliği çok artıyor vs. diyordu

Casper excalibur g870 i7 13620H işlemcili RTX5060lı laptopa sahibim. Laptobu trendyoldan indirim var diye 64GB ramli 2TB SSD'li şekilde yükselterek aldım. fakat ısı değerleri bana normal gelmediği için servise götürdüm. 2 gün sonra aradılar laptopunuzu alabilirsiniz diye. gittim ve sadece bakım yapıldığını söylediler. 10 günlük bilgisayarın neyine bakım yaptılar bilmiyorum ama sıcaklık değerleri hala aynı durumda. İade mi etmeliyim gerçekten bilmiyorum.
güç seçeneklerinden işlemci için olan turbo boostu kapatırsan ciddi derece de sıcaklık farkı göreceksin ama daha az fps alırsın. Ve güç seçeneklerini nihai performans olarak değil de dengeli olarak kullanmanı öneririm, özellikle yaz aylarında cihazın serin çalışması > yüksek performansta çalışması şahsen

Bu modelin toplam çektiği watt ne kadar?
Gamegaraj laptopumla 45watt ile maks 78 derece ile her oyunu oynuyorum. Turbo modda maks 86 görüyor fakat fps olarak değişen yok. Bence sende bir watt limitli denemelisin.

Zaten işlemciyi ve ekran kartını yoracak oyunlar oynamıyorum normalde.Sırf bu testi yapabilmek için gta 5 indirdim. 1 saat oynadıktan sonra yukarıda gördüğünüz sıcaklık değerleriyle karşılaştım. işlemcinin bir şekilde ısınmasını anlıyorum ama ramin 90 dereceleri görmesi gerçekten şaşırtıcı geldi. aydınlatırsanız sevinirim.

Evet videolarını izledim ve kendisine mail attım servise götürebilirsin dedi sadece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

eee ben her konuya yazarim 4 sene excalibur kullandim pismanliktir almakla hata etmissin djrek asus a15 4060>>>
Casper'ın fiyatı çok cazipti 49 bine 5060 ve 64gb Ram ve 2tb ssd olduğu için almış bulundum

Son düzenleme:
güç seçeneklerinden işlemci için olan turbo boostu kapatırsan ciddi derece de sıcaklık farkı göreceksin ama daha az fps alırsın. Ve güç seçeneklerini nihai performans olarak değil de dengeli olarak kullanmanı öneririm, özellikle yaz aylarında cihazın serin çalışması > yüksek performansta çalışması şahsen
teşekkür ederim deneyeceğim

Soğutma cacık dedik forumlarda okusaydin keşke

Evet videolarını izledim ve kendisine mail attım servise götürebilirsin dedi sadece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Casper'ın fiyatı çok cazipti 49 bine 5060 ve 64gb Ram ve 2tb ssd olduğu için almış bulundum
30 k olsun gene gidip asus alirim .d

Geri