ITU/BOGAZICI/ALMANYA

Arkadaslar YKS'de 1592. oldum ayni zamanda okul birinciligim de var. Bilgisayar muh. istiyorum. Onumde 3 secenek var:

1) ITU'de baslamak ve kendi kendime Almanca ogrenmek ve Almanya"ya gitmek veya duruma gore burda kalmak.
2) Turk-Alman' a gitmek Almanca ogrenip direk Almanya'ya gitmek. (hazirliktan sonra {kabul alan ark var orada})
3) Bogazici yazmak (son secenek cunku tutup tutmayacagi daha muglak, gecen sene okul birinciligi ile giren son kisi 1700lerde)

ne oneririsiniz. Arkadaslar ve ailem oncelikli ama genelinde fikrini merak ettim.
Hocam şöyle diyeyim Türk-Alman'a giderseniz sıralamanıza yazık edersiniz. Türk-Alman Almanya'ya yollama dışında diğer saydığınız üniversitelerden çok daha geride kalıyor. Hem akademik kadrosu hem de kampüs anlamında.
Fakat boğaziçi bilgisayar gelmesi zor ihtimal. İTÜ'nün gelmesi de zor ihtimal.
Eğer ki bilgisayar şartı yoksa Koç Makine, Boğaziçi Endüstri, İTÜ Yapay Zeka ve Veri mühendisliği gibi bölümler de seçilebilir. Müfredatına bakabilirsiniz.
Size ODTÜ-Bilkent Eem önerirdim fakat Ankara istemediğinizi söylemişsiniz.

Hocam şöyle diyeyim Türk-Alman'a giderseniz sıralamanıza yazık edersiniz. Türk-Alman Almanya'ya yollama dışında diğer saydığınız üniversitelerden çok daha geride kalıyor. Hem akademik kadrosu hem de kampüs anlamında.
Fakat boğaziçi bilgisayar gelmesi zor ihtimal. İTÜ'nün gelmesi de zor ihtimal.
Eğer ki bilgisayar şartı yoksa Koç Makine, Boğaziçi Endüstri, İTÜ Yapay Zeka ve Veri mühendisliği gibi bölümler de seçilebilir. Müfredatına bakabilirsiniz.
Size ODTÜ-Bilkent Eem önerirdim fakat Ankara istemediğinizi söylemişsiniz.
Evet evet.
İtü Yapay zeka ya da siber güvenlik falan bilgisayar müh. e çok benziyor. Bir iki dersi mi ne farklı oluyormuş diye biliyorum.

Evet evet.
İtü Yapay zeka ya da siber güvenlik falan bilgisayar müh. e çok benziyor. Bir iki dersi mi ne farklı oluyormuş diye biliyorum.
Müfredatına bakmadım fakat büyük ihtimalle öyledir. Bununla birlikte Çap imkanlarına da bakılabilir. İTÜ'de çaplarda kontenjanlar iyi sayıda açılıyor. Fakülte için yatay geçiş de deneyebilir GANO'nun yüksek tutulmasıyla.

Şimdi düzenleme geçeyim arkadaşın okul birinciliği kontenjanı varmış. Rahat girer gibi gözüküyor İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümüne.

Japonya gidebilirsen orayı tercih et gidemiyorsan Almanya da iyi bir yazılım ünisi iş görür

şimdi önünde üç seçenek var
tr de full kalmak boğaziçi yada itüde yada
Bu ünilerde bir yıl okuyup o sırada hem almanca öğrenip notlarını iyi tutup Almanay da ki üniye başvurmak bu sayede hem bilgisayar derslerine hakim olacaksın bu sayede almanyada ilk yılın birazda olsa kolay geçecek (1. sınıftan başlayacaksın onu unnutma) ve notlarında sana referans olacak yada tau ye gideceksin hazırlığı bitireceksin ilk dönemde bitirsen kış dönemi başlayan ünilerine başvurun çok kolay olur bunun avantajı da çok iyi bir almanca eğitimi alacaksın bu sıralama ile amacın almanyaya gitmekse ben tau yü önerirdim tabi başvuru için tabi almanya için bloke hesaba vs de ihtiyacın var ve bu sıralama ile vize almanda kolay olur

Japonya ile ilgili ne biliyorsun?
İyi olanında okuyacaksa Japonca öğrenmesi gerekecek.
HEm böyle ücretsiz oluyor ama kolay mı Japonca Öğrenmek?
Adamlar üç tane alfabe kullanıyor.
Keza Çİn de öyle.
Vietnam'da yarı zamanlı yaşıyorum Japonya bana 45dk uzaklıkta yani senden fazla bilgim var. Japonya da english yabancı okullar var ve yazılım üzerine ülkede ek destek var özellikle yapay zeka öğrenim üzerine tüm okullarda müfredat değişimi yaşanıyor. Avrupa Japonyanin yanin da köy gibi kalır görmediğiniz yerler hakkında konuşurken atarlı ve bilmiş gibi konuşma Köln'de 7 ay kaldım sıkıcı ve bir çok yönden sabit kalmış 👍

Hollanda'da ev sıkıntısı çok değil mi?Ona çok para gider.
Bi de Avrupa vatandaşları harici biraz fazla ücret veriyor.
Almanya hem ücretsiz hem tanıdığı var.
ALmany'da İngilizce okumak saçma gelebilir ama Almanca basit bi dil değil. Mühendislik kolay bi alan değil. Artı olarak Almanlar'In ekolü zor.
Üçü birleşince gereksiz zor olur bence.
Almanca kasana kadar mesleğinde geliştirse kendini -ha almanca öğrenir de akademik seviyede öğrenmesi hangi dil olursa olsun zor- daha verimli olur bence.
Uni yurdunda kalmak laaım zaten trdeki öğrenci hayatı avrupada hayal dünyasında bile gerçekleşmez zaten
Almanyada ceng ve cs majorların çoğu almanca zaten maın course study olarak
Almanların ekolu or değil olay makine harici ceng electrical engineering und informatik gibi alanlar 6 semester 3 sene yani 1 sene almanca 3 sene üni yaparsan itüde kazandığın diplomanın çok daha prestijlisini + avrupa üni'sinden aldığı diploma ile de avrupada çalışma yolunu iyice açmış oluyor
ayrıca almanca öğrenmesi durumunda üni çıkışı direkt praktikum + hauptjob garanti eğer benzer performansla çalışmaya devam ederse
Kendi bileceği iş ama ben potansiyeli olan öğrencinin tr'de okumaması taraftarıyım herhangi bir avrupa diplomasının bu tarz başarılı arkadaşların önünü tr'yr kıyasla daha güzel açacağını düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şimdi önünde üç seçenek var
tr de full kalmak boğaziçi yada itüde yada
Bu ünilerde bir yıl okuyup o sırada hem almanca öğrenip notlarını iyi tutup Almanay da ki üniye başvurmak bu sayede hem bilgisayar derslerine hakim olacaksın bu sayede almanyada ilk yılın birazda olsa kolay geçecek (1. sınıftan başlayacaksın onu unnutma) ve notlarında sana referans olacak yada tau ye gideceksin hazırlığı bitireceksin ilk dönemde bitirsen kış dönemi başlayan ünilerine başvurun çok kolay olur bunun avantajı da çok iyi bir almanca eğitimi alacaksın bu sıralama ile amacın almanyaya gitmekse ben tau yü önerirdim tabi başvuru için tabi almanya için bloke hesaba vs de ihtiyacın var ve bu sıralama ile vize almanda kolay olur
Almancayı full-time 1 senede öğrenmek zaten zorken arkadaşa hem derslerini çalış hem almanca öğren demek saçma olmuş bence
TestDaf 16+ , Goethe C1 sertifikalarını almak öyle kolay değil gerçekten iyi bir almanca bilgisi gerekiyor
onun dışında katılıyorum lakin vize başvurusunun kabulu herhangi bir koşula bakmıyor yani arkadaşın akademik başarısı alakasız
Almanyadaki stediğin teknik üniversiteden kabul mektubun olsun sebepsiz yere (vizeye başvuran şahsın geri dönmeyeceğine dair şüpheler vardır) şeklinde red yeme olasılığı da var gene

Arkadaslar YKS'de 1592. oldum ayni zamanda okul birinciligim de var. Bilgisayar muh. istiyorum. Onumde 3 secenek var:

1) ITU'de baslamak ve kendi kendime Almanca ogrenmek ve Almanya"ya gitmek veya duruma gore burda kalmak.
2) Turk-Alman' a gitmek Almanca ogrenip direk Almanya'ya gitmek. (hazirliktan sonra {kabul alan ark var orada})
3) Bogazici yazmak (son secenek cunku tutup tutmayacagi daha muglak, gecen sene okul birinciligi ile giren son kisi 1700lerde)

ne oneririsiniz. Arkadaslar ve ailem oncelikli ama genelinde fikrini merak ettim.
Almanya Ya Git

Vietnam'da yarı zamanlı yaşıyorum Japonya bana 45dk uzaklıkta yani senden fazla bilgim var. Japonya da english yabancı okullar var ve yazılım üzerine ülkede ek destek var özellikle yapay zeka öğrenim üzerine tüm okullarda müfredat değişimi yaşanıyor. Avrupa Japonyanin yanin da köy gibi kalır görmediğiniz yerler hakkında konuşurken atarlı ve bilmiş gibi konuşma Köln'de 7 ay kaldım sıkıcı ve bir çok yönden sabit kalmış 👍
Kardeşim teknoloji üzerine ek desteği sadece Japonya mı veriyor?
Hem bu destekten kastın vergi indirimi, vs oluyor herhalde. Girişimler için. Yatırımcı çokluğu da önemli.
Böyle şeyler için en iyi ülde ABD. Daha üstü yok. Örneğin çok saçma. Almanya ile Türkiye arasında kalıyor adam. Gidebilirsen Japonya diyorsun. ABD gibi bir dev varken.
Mesela şirket kurma girişim için vs dediysen Singapur falan düşük vergi alıyor. MEsela Estonya anonim şirketi kurarsanız kar dağıtımı olana kadar vergi almıyor.
Avrupa'nın her yeri Köln gibi mi? Hollanda mesela. ASML Hollanda'da
Hem Almanya'da okuyor diye stajını diğer Avrupa ülkelerinde yapamyacak diye bir şey yok.
Ders programı müsaitse part time bile çalışabilir yakın daha gelişmiş Avrupa ülkelerinde. olmazsa da yazın falan gider idare eder.

Tamam Japonya'da yaşamadım ama oradan bildiklerim var. İletişim kuralı bayağı oluyor ama Türkiye'nin mobil bankacılığını övüyorlar. Çoğu yönden eksiğimiz olsa da.

Size de haksızsınız demiyorum tabii sonuçta doğrudan görebilme imkanınız var. Sadece biraz sığ kalıyor.
Mesela G. Kore de çok iyi ama iyi yerlerine gitmek gerekiyor. Çok etiketçiymiş oranın kültürü. Doğu kesimi genel olarak öyle herhalde. (Bu alaylı mevzusu zaten ABD'Den çıkıyor. Bill Gates'in jenerasyonu başlatıyor.)
Ama Almanya genel olarak eğitimi birbirine yakın uçurum farklar yok. Oturmuş düzeni var. Bi de gideceğin yerin kültürü de önemli.
Bize çok ters kalıyor oralar. Ekstra ilgin yoksa ya da fark etmez kafasında değilsen memnun olmayabilin büyük olasılıkla.
Uni yurdunda kalmak laaım zaten trdeki öğrenci hayatı avrupada hayal dünyasında bile gerçekleşmez zaten
Almanların ekolu or değil olay makine harici ceng electrical engineering und informatik gibi alanlar 6 semester 3 sene yani 1 sene almanca 3 sene üni yaparsan itüde kazandığın diplomanın çok daha prestijlisini + avrupa üni'sinden aldığı diploma ile de avrupada çalışma yolunu iyice açmış oluyor
ayrıca almanca öğrenmesi durumunda üni çıkışı direkt praktikum + hauptjob garanti eğer benzer performansla çalışmaya devam ederse
Kendi bileceği iş ama ben potansiyeli olan öğrencinin tr'de okumaması taraftarıyım herhangi bir avrupa diplomasının bu tarz başarılı arkadaşların önünü tr'yr kıyasla daha güzel açacağını düşünüyorum

Almancayı full-time 1 senede öğrenmek zaten zorken arkadaşa hem derslerini çalış hem almanca öğren demek saçma olmuş bence
TestDaf 16+ , Goethe C1 sertifikalarını almak öyle kolay değil gerçekten iyi bir almanca bilgisi gerekiyor
onun dışında katılıyorum lakin vize başvurusunun kabulu herhangi bir koşula bakmıyor yani arkadaşın akademik başarısı alakasız
Almanyadaki stediğin teknik üniversiteden kabul mektubun olsun sebepsiz yere (vizeye başvuran şahsın geri dönmeyeceğine dair şüpheler vardır) şeklinde red yeme olasılığı da var gene
Valla hocam İTÜ öğrenci vloglarını izliyorum. Zorlandıklarını belirtiyorlar. Çok ödev veriyorlarmış. Alman ekolü öyleymiş. Yabancı forumlarda da Alman ünivlerinin zor olduğuna dair yazılar okuyorum.
O üç senede bitirmesi zormuş bayağı.
4. seneye kalıyormuş çoğunlukla.
Yani Türkiye'de bile ODTÜ İTÜ gibi yerlerde insanlar 4 senede bitiremeyebiliyor. ORada Almanca öğreneceksin. Daha da zorlaştırıyor bu.
Ya ama illa 4-5 senede bitriliyor. Çok da dertedilecek bir şey değil bence bir an önce çalışmaya başlayıp para kazanmaya aciliyetin yoksa.

en sonda yazdım ben olsam amacım almanya olsa tau ya gider en hızlı şekilde almancayı halledip kış döneminden önce başvurudum ki bende o şekilde yapacağım isteyince almanca öğrenmek çok zor değil otobüste okula gidip gelirken ve günde 1 saat ayırarak almanca B1 e kadar gelmiştim o yüzden tau de 1 dönem içinde tüm c 1 e geleceğimi düşünüyorum en azından sınavdan geçebililecek kadar almanca öğrenirim sonuç olarak ilgiye isteğe ve yeteneğe bakıyor en azından hiç almanca bilmiyorsa tau de bir yıl içinde almancayı halledebilir ama belge almayı geciktirince üni başvurularınına geç kalındığını duymuştum siz almanyadamı okuyorsunuz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,304
Üyeler
190,726
Son üye
clips
Geri