Kaza yaptım sizce kim haklı ?

Reaksiyon skoru
43
Screenshot_20250803_081423_Maps.webp
Dün gece haritada gösterdiğim konumda giderken bir tane taksici sağ arka tekerleğimden çarptı sizce kim haklı , benim gittiğim yol şile otobanına çıkıyor , adam kavşağa girecek. (Araç a benim , Araç b diğer sürücü)
Sizce jantı ve çamurluğu servise götürüp yaptırmaya değer mi ?
20250803_080840.webp
20250803_080849.webp

Merhaba geçmiş olsun fazla bir şey görünmüyor. A aracı haklı şekile göre ve A aracı kavşağın içindeymiş B aracı kavşak boş olmadan kavşağa girmiş. Fakat ince ayrıntılara göre 6-2 verilebilir suç oranı kuralların bazı incelikleri var

Yapay zekaya kaza yerini şeklini yaz senin hangi yolda sokakta olduğunu diğer aracın hangi sokakta yolda olduğunu yazarsan ayrıntılı hatalıyı söylüyor

Öyleyse b hatalı ama tabi ince ayrıntılara da bakmak lazım
Merhaba geçmiş olsun fazla bir şey görünmüyor. A aracı haklı şekile göre ve A aracı kavşağın içindeymiş B aracı kavşak boş olmadan kavşağa girmiş. Fakat ince ayrıntılara göre 6-2 verilebilir suç oranı kuralların bazı incelikleri var

Yapay zekaya kaza yerini şeklini yaz senin hangi yolda sokakta olduğunu diğer aracın hangi sokakta yolda olduğunu yazarsan ayrıntılı hatalıyı söylüyor
Görsel üzerinden değerlendirildiğinde:

• Araç A (senin aracın), ana yolda düz ilerliyor.
  • Araç B, soldan ana yola bağlanmaya çalışıyor (birleşme şeridinden giriyor).

Trafik kurallarına göre:

• Ana yolda seyreden araç (Araç A) önceliklidir.
  • Tali yoldan veya bağlantı şeridinden ana yola katılan araç (Araç B), yola güvenli şekilde girmek zorundadır ve ana yoldaki araca yol vermelidir.

Sonuç:

Haklı olan sensin (Araç A).
Araç B, birleşme noktasında senin geçişini beklemek zorundaydı.

Eğer araç B sinyal vermemişse, ani ve hızlı giriş yaptıysa ya da senin aracına çarpacak şekilde sollama benzeri bir hareket yaptıysa, bu da ihlali daha açık hale getirir.

Yapay zeka bu şekilde yorumladı

Yapay zeka bu şekilde yorumladı
Google maps tan yol adresini yazarak bakarsanız daha net çıkıyor.

Mesela biz haklı olduğumuzu sandığımız bir kazada suçlu biz çıkmıştık yapay zeka ya sokak isimlerini yazarak girince onda bizi suçlu olduğumuzu söyledi.

"Ankara caddesi 1250 sokakta ben giderken diğer araç İstanbul caddesi 2100 sokak kesişen kavşağında kaza yaptık" olarak yazarsanız kusursuzu yakın cevap veriyor

Google maps tan yol adresini yazarak bakarsanız daha net çıkıyor.

Mesela biz haklı olduğumuzu sandığımız bir kazada suçlu biz çıkmıştık yapay zeka ya sokak isimlerini yazarak girince onda bizi suçlu olduğumuzu söyledi.

"Ankara caddesi 1250 sokakta ben giderken diğer araç İstanbul caddesi 2100 sokak kesişen kavşağında kaza yaptık" olarak yazarsanız kusursuzu yakın cevap veriyor

Durum Özeti:

• Araç A (senin aracın): Şile otoyolu yan yoldan düz şekilde devam ediyor.
  • Araç B (karşı taraf): Turgut Özal Caddesi'nden gelip kavşağa girerek yan yola katılmak istiyor.
  • Çarpışma: Araç B senin aracına sağ arka tekerlekten çarpıyor (yani senin aracın büyük ihtimalle öndeydi ve B arkadan yandan vurdu).

⚖️

1. Senin aracın (A) yan yolda düz ilerliyor, yani hali hazırda trafikte önceliğe sahipsin.
  2. Araç B bir kavşaktan ana yola (veya akan bir yola) giriş yapıyor. Bu durumda:
    • Kavşağa giren araç, yolda ilerlemekte olan araca yol vermek zorundadır (Karayolları Trafik Yönetmeliği madde 57).
  3. Aracının sağ arka kısmından darbe alması da onun seni sonradan fark ettiğini ve geçiş hakkına riayet etmediğini gösterir.

✅

Araç B, akan trafiğe katılırken senin geçişini beklemeliydi. Gerek harita üzerindeki trafik akışı, gerek çarpışma noktası (sağ arka) ve konumlara göre kusur büyük oranda Araç B'dedir.

Bu sefer böyle çıktı,inşallah haklıyımdır.

tamamen şans işi ne çıkarsa ama ben bu hasar için sigorta-kaskoyu bozmazdım

bir taksiciyle konuşun bu plastik çamurluk ne kadarsa parasını elden almaya çalışın kendisi zaten kusurun nasıl olacağını az çok bilir.

Durum Özeti:

• Araç B (karşı taraf): Turgut Özal Caddesi'nden gelip kavşağa girerek yan yola katılmak istiyor.
  • Çarpışma: Araç B senin aracına sağ arka tekerlekten çarpıyor (yani senin aracın büyük ihtimalle öndeydi ve B arkadan yandan vurdu).

⚖️

1. Senin aracın (A) yan yolda düz ilerliyor, yani hali hazırda trafikte önceliğe sahipsin.
  2. Araç B bir kavşaktan ana yola (veya akan bir yola) giriş yapıyor. Bu durumda:
    • Kavşağa giren araç, yolda ilerlemekte olan araca yol vermek zorundadır (Karayolları Trafik Yönetmeliği madde 57).
  3. Aracının sağ arka kısmından darbe alması da onun seni sonradan fark ettiğini ve geçiş hakkına riayet etmediğini gösterir.

✅

Araç B, akan trafiğe katılırken senin geçişini beklemeliydi. Gerek harita üzerindeki trafik akışı, gerek çarpışma noktası (sağ arka) ve konumlara göre kusur büyük oranda Araç B'dedir.

Tabelalara bak hocam. Tabela yoksa ana yol tali yol. Eğer öyle bir ayrımda yoksa dümdüz kavşak gibiyse sağdan gelen öncelikli. Ama şu anki durumda tali yoldan çıkan o gibi duruyor. Siz haklısınız yüksek ihtimalle.

Tabelalara bak hocam. Tabela yoksa ana yol tali yol. Eğer öyle bir ayrımda yoksa dümdüz kavşak gibiyse sağdan gelen öncelikli. Ama şu anki durumda tali yoldan çıkan o gibi duruyor. Siz haklısınız yüksek ihtimalle.
Tabela yoksa o mu haklı demek istiyorsunuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tamamen şans işi ne çıkarsa ama ben bu hasar için sigorta-kaskoyu bozmazdım

bir taksiciyle konuşun bu plastik çamurluk ne kadarsa parasını elden almaya çalışın kendisi zaten kusurun nasıl olacağını az çok bilir.
Servis fiyatını mı diyorsunuz

Tabela yoksa o mu haklı demek istiyorsunuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Servis fiyatını mı diyorsunuz
Yok hocam anayol tali yol işi gelir tabeladan sonra. Eğer ana yol tali yolda yoksa belki küçük ihtimal sağdan gelene yol ver mevzusu girebilir ama sanmıyorum. O yolu tam bilmediğim için şu hatalı falan demek çok doğru olmaz. Ama yüksek ihtimalle onun geldiği yol tali yol sizinki anayol. Siz haklı olursunuz yüksek ihtimalle. Çünkü üstüne birde siz baya gittikten sonra vurmuş.

Durum Özeti:

⚖️

2. Araç Bbir kavşaktan ana yola (veya akan bir yola) giriş yapıyor. Bu durumda:

✅

Siz haklısınız kaza fotoğrafları dursun elinizde dosya açtırırsanız S.B.M kaydı görünür elden para isteyin diyeceğim ama taksiciler genelde çalışan olduğu için vermek istemeyebilir.

Kaporta aksamında sorun yok gördüğüm kadarıyla plastik aksamda problem var jant ta kırılma çatlama veya tekerleğin dönmesinden sıkıntı yoksa önemli bir şey görünmüyor elden para alıp dosya açtırmamaya çalışmak daha mantıklı

Son düzenleme:
Geri