18 BTU Klima Önerir misiniz?

OrkunJJ

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,703
Bütçe
40000
Merhabalar, 35-40 m2 çatı katı için 18000 btu bir klima arayışındayım.
Klima önerebilir misiniz?
En az 5m bakır borulu bir klima olursa çok daha iyi olur.
Bütçe aralığım kesinlikle değerse 45 bine kadar çıkabilirim.

şu klimanın hem 18k hem de 12k versiyonuna sahibim. kışın aldım şuanki performansı çok iyi. eski fujitsu marka klimamdan çok daha sessiz çalışıyor onu geçtim fan sesinin tınısı bile kulağa daha hoş geliyor.
iki tane eksisi var
1. ortasında büyükce derecesini gösteren ekranı var gündüz güzel ama gece o ışık bazıları için sinir bozucu olabilir benim için olmadı ama klimanın kumandasından da kapatılabiliyor.

2. uygulamada aylık enerji tüketim grafiği var ama benim klima hiç bir şey göstermiyor

şu klimanın hem 18k hem de 12k versiyonuna sahibim. kışın aldım şuanki performansı çok iyi. eski fujitsu marka klimamdan çok daha sessiz çalışıyor onu geçtim fan sesinin tınısı bile kulağa daha hoş geliyor.
iki tane eksisi var
1. ortasında büyükce derecesini gösteren ekranı var gündüz güzel ama gece o ışık bazıları için sinir bozucu olabilir benim için olmadı ama klimanın kumandasından da kapatılabiliyor.

2. uygulamada aylık enerji tüketim grafiği var ama benim klima hiç bir şey göstermiyor
Hocam bu klimaya baktım araştırdımda soğutma vs. olarak güzel diyorlar öneriyorlar ama bu tarz uygun fiyatlı klimalarda dış ünite kasasını plastik yapıp dış ve iç ünite arasındaki gaz dolaşan boruyu da alüminyum yapıyorlarmış. Piyasa da bu fiyat bandındaki bütün klimalar bu şekilde.
Hatta 1 saat önce Vestel müşteri hizmetleri ile görüştüm kendi ürünleri hakkında bilgi veremiyorlar komik bir şey ya.
Önyargısız yaklaşıyorum bütün ürünlere ama daha basit müşteri hizmetleri cihaz hakkında bilgi veremiyorken markaya güvenip almak saçma geliyor. 10-15 yıldan daha eski Beko marka bir klimamız var. İç ünite filtrelerini kendimiz yıkayıp temizlemek dışında hiçbir bakım yapılmadı, şükür onca yıldır sorunsuz çalışıyor. Yaz aylarında 3 ay boyunca arada dinlensin diye kapatmak dışında full aktif çalışıyor.

Şimdi günümüz cihazlarına baktığımda 40-45 üstüne çıkmadıkça bütçe olarak ne dış ünite sağlam malzemeden yapılıyor ne boru bakır geliyor.
Beko Ekolojik düşündüm ama onda da alüminyum boru ile geliyormuş.

Alüminyum çok büyük eksisi var o yüzden çekiniyorum bu tarz cihazları almaya. İstanbul'un göbeğindeyim, nemden geçilmiyor. Araştırdığım üzere bu alüminyum borularda nemli hava da daha hızlı korozyana maruz kalıyormuş ve birkaç sene içerisinde gaz kaçağı vermesi daha olasıymış.

Çok arada deredeyim o yüzden. Alt tarafı bir klima nemden uzaklaşıp serinlemek için kullanacağız 40-50 bin fiyatlar ne bileyim aşırı fahiş geliyor. Keşke geçen sene alsaydım o vakitlerde de bakıyordum klimalara. Neredeyse yarı fiyatınaydı piyasaları.

Almışken de 1 kere alınıyor yani klima neticesinde. En az 10 yıl gitmesi lazım. Piyasada ki çoğu klimanın kullanıcı yorumlarını da incelediğimde hepsinde benzer sorunlar var. Klima montajı sonrası kısa süre içerisinde her cihazda sorun yaşayan birileri var. Kasıtlı olarak yıllar içerisinde hem fiyatı fahiş yükseltip hem de ürünleri aşırı kalitesizleştirdiler.

Merhabalar, 35-40 m2 çatı katı için 18000 btu bir klima arayışındayım.
Klima önerebilir misiniz?
En az 5m bakır borulu bir klima olursa çok daha iyi olur.
Bütçe aralığım kesinlikle değerse 45 bine kadar çıkabilirim.
Hocam 1 ay önce Daikin 15k BTU klima aldık diğer markaların 18 lik klimalarina bin çeker öneririm klimanın amiral gemisi markasıdır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 1 ay önce Daikin 15k BTU klima aldık diğer markaların 18 lik klimalarina bin çeker öneririm klimanın amiral gemisi markasıdır
Tavsiyem internetten almamanız

Bende 12k arıyorum, sanırım TCL alıcam, servisindne korkuyorum ama aradım, olumlu izlenim bıraktı, hayırlısı Baymak fln da bakabilirsin. Ben windfree, soft rüzgar denilen özellikten istiyorum. Baymakta varmış 😲 Sadece Samsung ve TCL de var diye düşünüyordum.

Tavsiyem internetten almamanız
Bende internetten almak istemiyorum, mağazada görüp deneyerek almak en iyisi ama aynı ürün internette 40bine satılıyorsa mağaza da ne hikmetse 50bine satılıyor. Bir de mucizeymiş gibi 3-4 bin indirim yapıyorlar fiyatı cazip göstermeye çalışmak için. Mağazalara para kazandırmak istemiyorum bu yüzden.

Bende 12k arıyorum, sanırım TCL alıcam, servisindne korkuyorum ama aradım, olumlu izlenim bıraktı, hayırlısı Baymak fln da bakabilirsin. Ben windfree, soft rüzgar denilen özellikten istiyorum. Baymakta varmış 😲 Sadece Samsung ve TCL de var diye düşünüyordum.
TCL'e bende olumlu bakıyorum ürünleri malzeme kalitesi olarak iyi gibi duruyor ama koskoca TCL Türkiye de servis kalitesi diz boyu. İyi firmayla anlaşma yapamamış, yetersiz servis ağı kurulum sürelerini arşa çıkarmış. O kadar çok yorum inceledim değerlendirmelere göz gezdirdim, herkes kurulum/montaj sürelerinden şikayetçi ve 2 parça şeklinde dış/iç ünite kargolanırken ikisinden birinin kargoda kaybolma sorunu varmış. Tabii ki satın alınan platforma göre değişir bu son söylediğim.

Bende internetten almak istemiyorum, mağazada görüp deneyerek almak en iyisi ama aynı ürün internette 40bine satılıyorsa mağaza da ne hikmetse 50bine satılıyor. Bir de mucizeymiş gibi 3-4 bin indirim yapıyorlar fiyatı cazip göstermeye çalışmak için. Mağazalara para kazandırmak istemiyorum bu yüzden.

TCL'e bende olumlu bakıyorum ürünleri malzeme kalitesi olarak iyi gibi duruyor ama koskoca TCL Türkiye de servis kalitesi diz boyu. İyi firmayla anlaşma yapamamış, yetersiz servis ağı kurulum sürelerini arşa çıkarmış. O kadar çok yorum inceledim değerlendirmelere göz gezdirdim, herkes kurulum/montaj sürelerinden şikayetçi ve 2 parça şeklinde dış/iç ünite kargolanırken ikisinden birinin kargoda kaybolma sorunu varmış. Tabii ki satın alınan platforma göre değişir bu son söylediğim.
Hocam gelen servisle konuştum internetten alınan klimalarda bir kırık vesaire çıktığı zaman iade veya değişim yapmıyorlarmış. Ancak dava yoluyla uğraştırıyorlar. O yüzden 3 kuruş fazla verip elden almak daha mantıklı

Hepsiburadan almayı düşünüyorum, kayıp vakalarını görmedim ama kurulum yapmaya gelmemiş olanlar bile var. Aradım 5 ve 7 gün dedi. 8. gün gelmezse iade edeceğim. Sonuçta kapalı kutu iade çalışır diye düşünüyorum, Doğru muyum?

Hocam gelen servisle konuştum internetten alınan klimalarda bir kırık vesaire çıktığı zaman iade veya değişim yapmıyorlarmış. Ancak dava yoluyla uğraştırıyorlar. O yüzden 3 kuruş fazla verip elden almak daha mantıklı
Kutusu açılmamış üründe kırık dökük olması durumunda iade ya da değişim kabul etmek zorundalar hocam. İlla ki pürüz çıkaran vardır ama prosedür standart internet alışverişinde: ürün kargodan geldiğinde teslimat aşamasında kutuda ezik büzük varsa teslim almayıp tutanak tutturup geri gönderiyorsun. Sağlam gözüküyor diyelim teslim aldın, zaten servis montaja geldiğinde ürünün kutusunu açıyor montajı yapmak adına. Servis açtığı esna da üründe bir sorun varsa seve seve yardımcı olmak zorunda :D

Hepsiburadan almayı düşünüyorum, kayıp vakalarını görmedim ama kurulum yapmaya gelmemiş olanlar bile var. Aradım 5 ve 7 gün dedi. 8. gün gelmezse iade edeceğim. Sonuçta kapalı kutu iade çalışır diye düşünüyorum, Doğru muyum?
Doğrusun hocam, 14 gün iade hakkın var. Montaj yapılmadığı sürece ve kutuyu da açmazsan direkt iade edebilirsin.

Airfel 18 BTU öneririm. Geçen hafta bulunduğum şehirde bir mağazada kampanya vardı 33k ya aldım. Ama servisin gelip kurması 6 gün sürdü. (Daikin servisi) 40m2 odayı gayet iyi soğutuyor bakmanı tavsiye ederim.

durum nedir hocam ben de klima bakıyorum fikir alabilirim
Hocam net bir karar veremedim açıkçası ya.
Klima işi tamamen şans muhabbeti anladığım kadarıyla. 70 bin liralık bir klima bile alsan sıkıntı yaşayabilirsin ve bulunduğun bölgedeki servis kalitesi düşük ise sorun yaşama ihtimali daha da yüksek oluyor.
15 yıldır Beko klima takılı evin salonunda. Beko almayı düşünüyorum şu anda.
İnternetten baktığımda 35-45k arasında bir çok 18000 BTU klima var ama işte önemli olan servis kalitesi.
İstanbul dayım ben, çevremdeki bayileri gezdim, nakite 40, taksitliye 44-45 bin fiyat veriyorlar.
Bu araştırma sürecinde de Instagram önüme reklamlar çıkardı, bazı Beko bayileri peşin fiyatına 7 taksit seçeneği sunuyormuş.
Şu anda aklımda Beko Ekolojik almak var 40bine 7 taksitle. En azından bir sorun yaşadığımda direk ilgili bayi ile iletişime geçip çözüm arayışına girebiliyorum. Neredeyse internet fiyatına yakın oluyor.

Bu süreçte 2.el den de klima baktım. Fiyat olarak cazip geliyor bulabildiklerim ama şu da var ki demonte edildikten sonra garanti kapsamı dışında kalma ihtimali, nasıl kullanıldığı ne gibi bir ortamda kullanıldığı bilinmediğinden de kısa vadede sorun çıkarma ihtimali 2.elden uzaklaştırdı beni klima konusunda. Bir de nerdeyse sıfır fiyatına yakın hale geliyor. Mesela airfel klima buldum 1 sene garantisi varmış daha temiz görünüyor ama işte 23 bine veriyor, bölgemdeki tanıdık servislerden montaj fiyatı aldım 4 bin de o 27 ye geliyor. Aynı klima 35-37 ye bulunabiliyor. 10 bin için mesela bu tarz durumlarda riske girmek gereksiz geldi. O yüzden şuan sıfır bayiden almayı tercih ediyorum.

İstanbul da iseniz Gülmar Beko bayileri kampanya yapmış.
1754510701556.webp

WhatsApp üzerinden iletişime geçip detaylarını sordum. Ekolojik klimalar malzeme kalitesi olarak çok kaliteli olmasa da 3 yıl cihaz garantisi 10 yıl kompresör garantisi veriyormuş aynı LG gibi. Zaten dış ünite deki kompresör de LG den temin ediliyormuş, aynı şekilde benzer ürünler Arçelik Ekolojik gibi aynı zaten birebir. Böyle bir şeye yönelmeni tavsiye ederim. Servis ağı yaygın, bir sorunda bekleme süresi düşüyor. Hızlı çözüm sağlanabiliyor.

Ekler

• 1754510695127.webp
    1754510695127.webp
    45.1 KB · Hit: 8
Hocam bu klimaya baktım araştırdımda soğutma vs. olarak güzel diyorlar öneriyorlar ama bu tarz uygun fiyatlı klimalarda dış ünite kasasını plastik yapıp dış ve iç ünite arasındaki gaz dolaşan boruyu da alüminyum yapıyorlarmış. Piyasa da bu fiyat bandındaki bütün klimalar bu şekilde.
Hatta 1 saat önce Vestel müşteri hizmetleri ile görüştüm kendi ürünleri hakkında bilgi veremiyorlar komik bir şey ya.
Önyargısız yaklaşıyorum bütün ürünlere ama daha basit müşteri hizmetleri cihaz hakkında bilgi veremiyorken markaya güvenip almak saçma geliyor. 10-15 yıldan daha eski Beko marka bir klimamız var. İç ünite filtrelerini kendimiz yıkayıp temizlemek dışında hiçbir bakım yapılmadı, şükür onca yıldır sorunsuz çalışıyor. Yaz aylarında 3 ay boyunca arada dinlensin diye kapatmak dışında full aktif çalışıyor.

Şimdi günümüz cihazlarına baktığımda 40-45 üstüne çıkmadıkça bütçe olarak ne dış ünite sağlam malzemeden yapılıyor ne boru bakır geliyor.
Beko Ekolojik düşündüm ama onda da alüminyum boru ile geliyormuş.

Alüminyum çok büyük eksisi var o yüzden çekiniyorum bu tarz cihazları almaya. İstanbul'un göbeğindeyim, nemden geçilmiyor. Araştırdığım üzere bu alüminyum borularda nemli hava da daha hızlı korozyana maruz kalıyormuş ve birkaç sene içerisinde gaz kaçağı vermesi daha olasıymış.

Çok arada deredeyim o yüzden. Alt tarafı bir klima nemden uzaklaşıp serinlemek için kullanacağız 40-50 bin fiyatlar ne bileyim aşırı fahiş geliyor. Keşke geçen sene alsaydım o vakitlerde de bakıyordum klimalara. Neredeyse yarı fiyatınaydı piyasaları.

Almışken de 1 kere alınıyor yani klima neticesinde. En az 10 yıl gitmesi lazım. Piyasada ki çoğu klimanın kullanıcı yorumlarını da incelediğimde hepsinde benzer sorunlar var. Klima montajı sonrası kısa süre içerisinde her cihazda sorun yaşayan birileri var. Kasıtlı olarak yıllar içerisinde hem fiyatı fahiş yükseltip hem de ürünleri aşırı kalitesizleştirdiler.
hocam plastik konusunda haklısın ama metal olsa paslanırdı direk bence performansına bir etkisi yok zaten izmirde deniz kenarında yaşıyorum çok fazla korozyon var benim için pek dezavantaj değil. vestel bence de ürünleri pek kaliteli değil ama klimayı kendileri üretmiyor sonuçta ve vestel buzdolabından memnun kalmıştık o yüzden klimasını alayım dedim bakalım belki kumar olacak şuana kadar en iyi verimi 2000 model daikin klimadan aldım o zamanın üst modeli inverter klimaydı 20 yıl kullandık. ayrıca beko/lg klimalar da 15 yıldır sıkıntısız kullanıyoruz ama onlar inverter değil o yüzden normal bence.
ben araştırırken arçelikin bu klima modeli dikkatimi çekmişti 9.1 seer değerine sahip, enerji bakımından çok verimli. şöyle örnek verirsek çok üst düzey daikinlerde bile böyle bir değer yok. bahsettiğim daikin klima da 200kya yakın paralarda satılıyor. tabi ururu sarara tek işlevi odayı soğutmak/ısıtmak değil onun klima dünyasında özellik olarak rakibi yok

Geri