Damla Kent Projesi Gayrimenkul Halka Arz alınır mı

CharlesPolat

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
873
Uzun zamandır halka arz gelmiyordu şubattan beri yeni geldi ilk kez sanırım sizce alınır mı ne diyorsunuz azcık artırıp satmalık diye düşünüyorum

ben 100 lot için talep oluşturdum yeni bi arz olduğundan muhtemelen talep fazla olacaktır fiyatlar kısa sürede yükselecektir satmayı düşünmüyorum lakin alınabilir diye düşünüyorum şahsım adına. YTD

ben 100 lot için talep oluşturdum yeni bi arz olduğundan muhtemelen talep fazla olacaktır fiyatlar kısa sürede yükselecektir satmayı düşünmüyorum lakin alınabilir diye düşünüyorum şahsım adına. YTD
Bende o açıdan düşünmüştüm hocam katılıyorum

O kadar veriyor mu ki hocam
Yok ama işleme acilicak ya hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada 2milyar lotun tamamı halka eşit dağıtım olucak diye biliyorum baya fazla dağıtabilir belli olmaz

Damla Kent Projesi’nin gayrimenkul sertifikası halka arzıyla ilgili tüm detaylara baktım. 4–8 Ağustos 2025 tarihleri arasında 7,59 TL sabit fiyattan Borsa İstanbul’da “DMLKT” koduyla arz ediliyor. Talep toplama 8 Ağustos Cuma günü saat 16:30’da sona eriyor .

📌 Halka Arzda Nedensel Görev: Talep Ne Kadar?

Talep Toplama ve Dağıtım Yapısı

• Halka arz edilecek toplam 1.923.481.773 sertifika var. Gerekirse ek satışla bu miktar ~2.82 milyara kadar çıkabilir .
  • Sermaye piyasası aracı notunda belirtilenlara göre bütün yatırımcılar oransal dağıtım kapsamında yer alıyor—yani talep oranınıza göre dağıtım yapılır, yürürlükte herhangi bir blok tahsis sistemi yoktur .

Teknik Talep Tavsiye Miktarı

• Oransal dağıtım olduğundan, talep miktarınız ne kadar yüksek olursa size verilen sertifika da o oranda artar. Ancak “tavan/tavan” durumu sertifikada geçerli olmadığı için aşırı agresif talepler ekstra risk içermez.
  • Bir ev edinmek istiyorsanız — örneğin 62 m² 1+1 daire için yaklaşık 631 516 sertifika gerekiyor — bu hacimde da tek başınıza almak pratik değil. Bireysel yatırımcıların çoğu, daha küçük ve işlem odaklı bir yatırım stratejisiyle talepte bulunuyor .

🎯 Ne Kadar Talep Girmeli?

• Amacınız ev sahibi olmak ise: uzun vadeli ve yüksek miktarda talep gerekli ancak bireysel yatırımcı açısından tipik değil. Bunu hedeflemeyenler için:
  • Eğer sertifikaları borçlu birikim için değil, piyasada al-sat için kullanacaksanız, cari sermayenizin birkaç katı kadar talep girmek mantıklı olabilir; örneğin 10‑20 bin sertifika gibi.
  • Yüksek talep bile oransal dağıtım nedeniyle aşırı risk oluşturmaz, ancak nakit bağlamış olursunuz.

⚠️ Dikkat Edilmesi Gereken Riskler & Değerlendirme

1. Likidite: Borsa İstanbul’da yeni işlemler başlıyor. Sertifikaların işlem hacmi ilk dönem düşük olabilir. Uzun süre ellerinizde kalabilir.
  2. Alternatif Girişim: Hayatın sertifikayı alıp bir süre bekleyip tamamını asli edime dönüştürmek yerine, işlemle çıkmak da mümkündür.
  3. Piyasa Koşulları: Tamamı satılmamış dairelerin TOKİ tarafından satın alınacağı, tali edim kapsamında gelir dağıtılacağı belirtilmiştir; ancak fiyat 20% altında olabilir—buna göre nakde dönmek.
  4. Projenin fiyatı: Damla Kent metrekare başına İstanbul ortalamasının üzerinde bir fiyata (örn. ~77 bin TL/m²) satılıyor – bu da ileriye dönük değer artış beklentisini etkileyebilir .

🧭 Genel Değerlendirme

• Piyasa giriş modeli hibrit: hem konut sahibi olma, hem piyasa al sat, hem de nakit gelir avantajı sunuyor.
  • Talep oranınızı ayarlamak kişisel tercih ve sermayenize bağlı. Oransal sistem olduğu için çok aşırı yüksek talep yerine makul yükseklikte talep oranı en mantıklısı.
  • Portföy çeşitlendirme açısından: sertifika tüm portföyünüzü tek yatırımda bağlamadan, küçük miktar yatırımlarla da piyasa deneyimi yaşanabilir.

📅 Özetle:

• Talep toplama: 4–8 Ağustos 2025
  • Sertifika fiyatı: 7,59 TL
  • Dağıtım: Oransal
  • İşlem: 14 Ağustos itibarıyla BİST’te başlıyor

Senin hangi amaçla katılmayı düşündüğünü söyler misin? Misal portföyünde bir tutup denemek istiyorsan, 1 000–5 000 sertifika talebiyle başlayabilirsin. Ya da ev edinmeyi hedefliyorsan, daha somut sayılandırabiliriz. Dilersen riskleri birlikte hesaplayalım!

ChatGPT gayet güzel anlatmis hocam bi okuyun bence

Son düzenleme:
Hocam ben halk arz kısmından 5 bine TLlik aldım bakalım ne kadarını onaylayacak şansımızı deneyelim YTD

Geri