Arkadaşlar tahminimce ekran kardım yandı

mehmetxd

80+
Reaksiyon skoru
5
çoğunlukla cs2 oynuyorum yeni ekran aldım oyunda biraz zaman geçtiktesn sonra ekranda çızıkler ve deyişik farklı renkler gelip gidip aradada tek bi renk gelip donuyor sonra düzeliyor

masam kasama deymiyor bu olay yaşanırken masaya vurunca ektan tümden donuyor ve belli bir süre sonra yeniden başlatıyor kasa kendini

Youtube'a yükleyip link atabilirsin hocam bakalım bi

Hocam atayım hemen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam üstteki oyunu oynarken birkaçkez ekran geldi gitti dondu sonrasında böyle çizikler çıktı arada sırada öyle oluyor aşırı ağır donarsada bilgisayar yeniden başlatıyor

Son düzenleme:
Bir başka bilgisayar da denemek lazım, monitör de ölüyor olabilir :D TV ye fln bağla HDMI ile emin ol.

Alttaki ise oyunda belirli bir süre oynayıp oyunu kapatırken oluyordu. Bu olaylar olduktan sonra ekran kardının bakımını yaptım amcak problem devam ediyor ekranı yeni aldım ve ekranın bozuk olma olasılığını düsündüğüm oçin ekranı oadeye verdim yeni ekran 1hafta içinde alırım herhalde

Bir başka bilgisayar da denemek lazım, monitör de ölüyor olabilir :D TV ye fln bağla HDMI ile emin ol.
Ekran daha yepyeni aldım kullanıyodum akşamında böyle olmaya başladı kablonun 180hz desteklemesi gerektiğini biliyorum zaten içinden çıkan kabloya baktım fast yazıyordu tahminimce hdm 2.0

Ekranımın modeli msi msi mag 256f

Alttaki ise oyunda belirli bir süre oynayıp oyunu kapatırken oluyordu. Bu olaylar olduktan sonra ekran kardının bakımını yaptım amcak problem devam ediyor ekranı yeni aldım ve ekranın bozuk olma olasılığını düsündüğüm oçin ekranı oadeye verdim yeni ekran 1hafta içinde alırım herhalde

Ekran daha yepyeni aldım kullanıyodum akşamında böyle olmaya başladı kablonun 180hz desteklemesi gerektiğini biliyorum zaten içinden çıkan kabloya baktım fast yazıyordu tahminimce hdm 2.0

Ekranımın modeli msi msi mag 256f
Kasa/PC yeni mi? Kasa yeni değilse ve önceden kullanıp böyle bir şey olmuyorsa doğal olarak monitörde sorun. Eğer bu hatanın tekrar olması kolay ise, bir TV ye fln bağlayıp emin olmalısın. Monitör yeni diye sorun olmama riski yok :D Eğer öyle olsaydı en basitinden ölü piksel testi fln bir şey olmazdı. Monitör de sorun yok ise gpuyu başka sistemde test etmek lazım. İşlemcinde dahili grafik kartı varsa onla da monitörü deneyebilirsin.

Ekran karti sorunlu olsaydi calismayi durdurdu hatasi alirdin bir sure sonra

Ekran karti sorunlu olsaydi calismayi durdurdu hatasi alirdin bir sure sçok zorladığım zaman oyun kapanıyor ve amd adrenalin de hata veriyor rapor göndermemi sitiyor zaten çok zorladığım zama kasa yeniden başlatıyor kendini driver sorunu olabileceğini düşündûm buyüzden format attım ancak nafile hiçbirşey deyişmedi

Psu yetmeme veya ekran karti harici enerjinin gevseme durumu olabilir mi

Kasa/PC yeni mi? Kasa yeni değilse ve önceden kullanıp böyle bir şey olmuyorsa doğal olarak monitörde sorun. Eğer bu hatanın tekrar olması kolay ise, bir TV ye fln bağlayıp emin olmalısın. Monitör yeni diye sorun olmama riski yok :D Eğer öyle olsaydı en basitinden ölü piksel testi fln bir şey olmazdı. Monitör de sorun yok ise gpuyu başka sistemde test etmek lazım. İşlemcinde dahili grafik kartı varsa onla da monitörü deneyebilirsin.
Kasa eski 2020 yılında aldım. Zaten televizyonda denedim problemi göremiyorum ekranı zaten iyadeye yolladım ancak videoları izlediysen oyundaki sılahların kaplamalarının mapın kaplamalarının bozulmasının ekran kardından kaynaklı olduğunu düşünüyorum bunu destekler nitelikte oyunda bu problemler olmaya devam ederken oynamaya devam ettiğimde ya bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ya oyun kapanıyor ve amd adrenalin den birsorun çıktı gibisinden mesaj alıyorum yada oyun videodaki gibi kaplamaları dağalıp biraz sakinleşiyor

Psu yetmeme veya ekran karti harici enerjinin gevseme durumu olabilir mi
Bunada baktım psu 600w brons sertifikalı rampagenin kasanın tozunu yakın zamanda aldım tertemiz ettim birşeyden şüpeleniyorum ancak onu yeni ekranı almadan testedersem doğru sunuca ulaşabileceğimi düsünmüyorum olay yaşanmaya devam ederken yeni ram spariş ettim onlarda geldi problem eski ramlerdede oluyordu ancak ram slotunda bir problem olabilirmi ?

Bunlarda testler önceden yapmıştım

Ekler

• 1000005785.webp
    1000005785.webp
    1.5 MB · Hit: 19
  • 1000005783.webp
    1000005783.webp
    587.7 KB · Hit: 22
  • 1000005784.webp
    1000005784.webp
    803.3 KB · Hit: 17
  • 1000005768.webp
    1000005768.webp
    137.2 KB · Hit: 20
Son düzenleme:
Vram arızası gibi duruyor. Oyunda belli bir zaman geçtikten sonra mı oluyor yoksa ilk girdiğinde de oluyor mu?

Vram arızası gibi duruyor.
Yani bilmiyorum şansıma şuzamana kadar kötü televizyonla oynadım fabrikada okadar çalîştım bir ekran aldım oda bunun üzerine geldi vallaha bilmiyorum geçenki video yüzünden zaten uygun ekran kartlarının fiyatlarını yükselttiler ne yapıcam hiç bilmiyorum

İnşallah ekranla ilgili bir problemdir

Sabahın bu sağatinde yazan fikirde bulunan ve yardımcı olan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum beni bilgilendire bileceğiniz şeyleri söylerseniz çok mennun olurum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,500
Üyeler
184,174
Son üye
nisa353535353
Geri