7800x3d ve RTX 5070Tİ Sistem Toplama ( Parça tavsiye ve Yorumlama )

Eskiden olsa bu işin piri olarak beni öne sürerlerdi tabi yaşlandık gençler şimdi daha çok aktif 😅
Estağfurullah 😄. Az çok kendi bilgim var da bazı parçalar da soru işaretim oluyor işte. Kroniği var mı yok mu, geçen bi psu bakmıştım mesela kronikmiş patlıyomuş o yüzden mecbur yazıyorum buraya 😃. Şuan mühim olan da sıvı soğutucu muhtemelen öneri gelmezse evde siparişi geçeceğim araştırıp.

Estağfurullah 😄. Az çok kendi bilgim var da bazı parçalar da soru işaretim oluyor işte. Kroniği var mı yok mu, geçen bi psu bakmıştım mesela kronikmiş patlıyomuş o yüzden mecbur yazıyorum buraya 😃. Şuan mühim olan da sıvı soğutucu muhtemelen öneri gelmezse evde siparişi geçeceğim araştırıp.
Aslında böyle durumlarda ben önce bütçeyi öğreniyorum sadece kasa için sonra kişiye göre analiz ediyorum sonra piyasadaki ürünlerin fiyatlarına ve kalitesine göre sistem ortaya çıkıyor sen kasayı almışsın ne yazık ki h5 flow ve ben onu senin durumunda hiç önermem parça seçerken uzun vadeli olsun upgrade de açık olsun diye bakarım ben her zaman çünkü yüksek bir para veriliyor öyle sürekli onu sat bunu sat onu al ile uğraşmak çok zor oluyor bir kere alın sağlam oturaklı performanslı alın kafasındayım şahsen

Selamün aleyküm, hayırlı günler. Geçenlerde bi konu açmıştım ve parça tavsiyesi istemiştim fakat açıkcası pek düzgün tavsiyeler alamamıştım. Bu yüzden kendim bilgim yettiği kadar ve ayrıca araştırıp bileşenleri belirledim. Bileşenler şöyle;

Ryzen 7 7800x3d
Gigabyte B850M Gaming AX Wifi
RTX 5070Tİ
Patriot Viper Venom 6000mhz cl30 2x16 32GB
Kioxia Exceria Pro 1TB
Nzxt H5 Flow 2024 kasa
HIGH Power 850W 80+ Gold
GIGABYTE GP-P850GM 850W 80+ Gold
Thermalright Peerless Assassin 120

Psu da emin değilim fakat 5.000 TL bandında bunları bulabildim. Kasa da seçimim net gibi çok beğeniyorum. Öteki parçalar işlemci hariç kampanya ile belki farklılık gösterebilir. Ekran kartı ise marka model de emin değilim. Eski kullandığım ekran kartı markam Asus Dual'di ve 2 sene kullanmama rağmen ilk gün ki sıcaklık değerlerini korudu ve sanki hiç 2 yıl geçmemiş gibiydi. Bu yüzden öteki markalara biraz çekingen yaklaşıyorum. Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Bu lanet rami alma 500 1k daha fazla ver kingston XPG gibi markalardan al

Aslında böyle durumlarda ben önce bütçeyi öğreniyorum sadece kasa için sonra kişiye göre analiz ediyorum sonra piyasadaki ürünlerin fiyatlarına ve kalitesine göre sistem ortaya çıkıyor sen kasayı almışsın ne yazık ki h5 flow ve ben onu senin durumunda hiç önermem parça seçerken uzun vadeli olsun upgrade de açık olsun diye bakarım ben her zaman çünkü yüksek bir para veriliyor öyle sürekli onu sat bunu sat onu al ile uğraşmak çok zor oluyor bir kere alın sağlam oturaklı performanslı alın kafasındayım şahsen
Valla bir bütçe söyliyemiyorum çünkü parça parça alacağım. Mesela dün gece Gaming Gecesi'nden 7800x3d alacaktım stoğa yetişemedim 1 dakka da bitti. Bugün de kasanın fiyatını düştüğünü görümce alayım dedim çok hoşuma gidiyor çünkü. Neden önermiyosunuz bilmiyorum ama bu kasayı, ciddi bir sebebi varsa iptal edeyim başka bir şey bakarım. Kafamda ki plan da Kasım ayına kadar ekran kartı hariç bütün parçaları nakit yada taksit ile alıp Kasım indirimlerinden de ekran kartını almak var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu lanet rami alma 500 1k daha fazla ver kingston XPG gibi markalardan al
Beyaza döndüğüm için muhtemelen onu almam da neden öyle dediniz?

Valla bir bütçe söyliyemiyorum çünkü parça parça alacağım. Mesela dün gece Gaming Gecesi'nden 7800x3d alacaktım stoğa yetişemedim 1 dakka da bitti. Bugün de kasanın fiyatını düştüğünü görümce alayım dedim çok hoşuma gidiyor çünkü. Neden önermiyosunuz bilmiyorum ama bu kasayı, ciddi bir sebebi varsa iptal edeyim başka bir şey bakarım. Kafamda ki plan da Kasım ayına kadar ekran kartı hariç bütün parçaları nakit yada taksit ile alıp Kasım indirimlerinden de ekran kartını almak var.

Bir kere üstte 360 lık soğutucu desteği yok ki bu çok büyük eksi bana göre örnek veriyorum ileride çok daha güçlü işlemci taktın soğutucu yetmedi kasanın da desteği yok ne olacak radyatör ön tarafta ömründen ciddi kayıp oluyor ve sağlıklı çalışmıyor onun yerine h7 flow rgb alabilirdin Nzxt hayranlığı varsa

Ve şöyle bir şey de var bütçe yoksa parçayı neye göre seçeceğiz örnek veriyorum 10 bine de anakart var 20 ye de he bütçe sınırım yok dersin onu anlarım

Bir kere üstte 360 lık soğutucu desteği yok ki bu çok büyük eksi bana göre örnek veriyorum ileride çok daha güçlü işlemci taktın soğutucu yetmedi kasanın da desteği yok ne olacak radyatör ön tarafta ömründen ciddi kayıp oluyor ve sağlıklı çalışmıyor onun yerine h7 flow rgb alabilirdin Nzxt hayranlığı varsa

Ve şöyle bir şey de var bütçe yoksa parçayı neye göre seçeceğiz örnek veriyorum 10 bine de anakart var 20 ye de he bütçe sınırım yok dersin onu anlarım
h7 flow mantıklı onun da fanları çok yetersiz 3 tanecik 120mm fan geliyor içinden

Ben de değerlerine güvenip fiyatı da uygun olduğu için almıştım ama ne bileyim anakartlarda desteği mi yok bir sorunu var çoğu kullanıcısının şikayetlerini görebilirsin araştırırsan. Ben bu meret yüzünden anakart değiştirdim yine işe yaramadı ramleri expoda çalıştırınca bilgisayar kafayı yiyor bazen drop bazen ram biraz zorlanınca çökme sorunu v.b bu ram yüzünden windows dosyalarım bozulmuştu format atmak zorunda kalmıştım 4800mhzde çalıştırınca biraz daha stabil çalışıyor ama yine alt tab yapınca ekran donuyor bu belki ramle alakalı olmayabilir onu bu rami satıp başka ram aldığımda ancak çözebilirim galiba

H5 flow da kaç tane var baktın mı 😅 bana kalırsa 7 bin boş kasaya vermem de hayranlık varsa da bişey diyemem
gaming gecesinde dediğim gibi lancool iii 6000 TL'ye düştü o tarz bir şey alsan daha iyi olur hem fanlı geliyor

4 tane 140mm fanla geliyor dediğim kasa

420mm radyatör desteği vardı

gaming gecesinde dediğim gibi lancool iii 6000 TL'ye düştü o tarz bir şey alsan daha iyi olur hem fanlı geliyor

4 tane 140mm fanla geliyor dediğim kasa

420mm radyatör desteği vardı
Bence şu çok daha iyi 5300tl ye özellikle Artic gibi kalın bloklu radyatörler için uygun bir kasa

Geri