7800x3d ve RTX 5070Tİ Sistem Toplama ( Parça tavsiye ve Yorumlama )

Hocam toplam maliyet nedir ?

Muhtemelen yetmeyecektir zaman geçtikce ama alacağım anakartta kesinlikle birden fazla m2 slotu olucak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gigabyte'tan mı bahsediyorsunuz?

Okurken bile sistemin şıklığı belli oluyor. Güle güle kullanın inşallah 😊. Ramleri kaç mhz de kullanıyorsun acaba? Önerilerin içinde teşekkürler.

Daha montir alınacak bu arada Samsung'dan memnun musun? @MccuddeN
7200 de kullaniyorum. Monitörden memnunum. Hoparlörü olması benim için çok iyi oldu. Smart TV olmasida güzel arada TV izliyorum yattigim yerde. Va panel olduğu için çok tercih edilmiyor olabilir ama bunun diğer va panellere göre daha iyi olduğu söyleniyor IPS'e yakınmis hatta çoğundan daha iyi. Benim için sıkıntısı hdr. Hdr açtığım zaman renkler çok güzel ama ekran parlaklığını çok kısıyor bir türlü ayarını yapamadım. Parlaklığını açınca otomatik karartıp duruyor o yüzden hdr kapalı şekilde kullanıyorum.

en ucuz asus kart 51k kesinlikle verilmez , https://www.akakce.com/ekran-karti/...-o-256-bit-gddr7-16-gb-fiyati,1127736339.html pny'nin bu modeli sanırım asus tuflara kafa tutuyordu emin değilim ama kaliteli bir model olduğunu hatırlıyorum.
araştırdım ve asıl adının epic-x olduğunu öğrendim PNY nin en üst modeli yani hatırladığımdan bile daha iyi olabilir.
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Dediğim gibi Asus veya başka bilindik marka takıntım yok, sadece senin verdiğin gibi bilgilere ihtiyacım var. Özellikle ekran kartı tarafında fiyat olarak hangisi işime gelirse onu alıcam.

Gigabyte P-GM serisi, direk tasarımsal açıdan sorunlu. Sadece OPP ve OTP korumalarının hatalı ayarlanması değil, kullanılan MOSFET'lerinde düşük kaliteli seçilmesi yüzünden patlamaya yol açıyordu. (mosfetler patlıyordu) Her ne kadar V2 revizyonunda bu problemlerin gittiği densede, direk tasarım hataları olduğundan dolayı ben olsam güvenmezdim. Yukarıda atılan Enermax en alınası model. O fiyatta en iyisi.
Saolun bilgiler için Gigabyte modelini direk eledim.

Çok teşekkür ederim bilgiler için. Dediğim gibi Asus veya başka bilindik marka takıntım yok, sadece senin verdiğin gibi bilgilere ihtiyacım var. Özellikle ekran kartı tarafında fiyat olarak hangisi işime gelirse onu alıcam.
o kadar iyi bir fırsat ki konu bile açtım hocam :D normalde fiyatı 46k olan kart 40k ya inmiş çökün direkt soğutma performansı asus tuf modelleri ile eşit denilebilir.

Hocam toplam maliyet nedir ?
Valla muhtemelen monitör dahil 100.000 TL civarların da tutabilir diye tahmin ediyorum.

7200 de kullaniyorum. Monitörden memnunum. Hoparlörü olması benim için çok iyi oldu. Smart TV olmasida güzel arada TV izliyorum yattigim yerde. Va panel olduğu için çok tercih edilmiyor olabilir ama bunun diğer va panellere göre daha iyi olduğu söyleniyor IPS'e yakınmis hatta çoğundan daha iyi. Benim için sıkıntısı hdr. Hdr açtığım zaman renkler çok güzel ama ekran parlaklığını çok kısıyor bir türlü ayarını yapamadım. Parlaklığını açınca otomatik karartıp duruyor o yüzden hdr kapalı şekilde kullanıyorum.
Teşekkürler hocam deneyimlerinizi paylaştığınız için. Bu bütçelerde ki VA panel modellerden korkmamak gerekli zaten.

o kadar iyi bir fırsat ki konu bile açtım hocam :D normalde fiyatı 46k olan kart 40k ya inmiş çökün direkt soğutma performansı asus tuf modelleri ile eşit denilebilir.
Valla asıl amacım Kasım ayına kadar tüm bileşenleri toplayıp, Kasım indirimleri ile beraber ekran kartı almaktı ama cidden attığınıznkartın fiyatı fazlaca düşmüş bende şaşırdım, düşüneceğim 😃.

Nzxt H5 Flow kasasını 3.800'e aldım. Sıvı soğutucu mu alsam yoksa hava soğutucu mu alsam bilemedim. Nzxt'nin sıvı soğutucuları 6.300'den başlıyor sanırım çok uçuk. Sistemin biraz narin görünmesini istediğimden kule tipinden özellikle Peerless Assassin gibi takoz soğutuculardan biraz soğudum açıkcası. Şöyle güzel 240mm'lik, göstergeli ve beyaz sıvı soğutucu öneriniz var mıdır? 3, 4 bin TL bayılır gibüyim onada.

Epic X ARGB, PNY'nin tepe modeli gerçi model numarısında bir sayı farkı olmasıyla daha kalın olan bir modeli var. Sırf soğutucunun kalın olmasıyla herhalde o daha iyidir. Biraz da videolar olsaydı iyidi, ben 1 ay önce bakarken yoktu. İncelemelerin çoğu da sponsorlu gibiydi. Saçma sapan oyun testi yapmışlar. Ama kesinlikle kötü değil, sisteminize beyaz renk gpu gerekmiyorsa ve şu modelin şu kartını görselliği için istiyorum demiyorsanız alınacak en iyi kart.

Epic X ARGB, PNY'nin tepe modeli gerçi model numarısında bir sayı farkı olmasıyla daha kalın olan bir modeli var. Sırf soğutucunun kalın olmasıyla herhalde o daha iyidir. Biraz da videolar olsaydı iyidi, ben 1 ay önce bakarken yoktu. İncelemelerin çoğu da sponsorlu gibiydi. Saçma sapan oyun testi yapmışlar. Ama kesinlikle kötü değil, sisteminize beyaz renk gpu gerekmiyorsa ve şu modelin şu kartını görselliği için istiyorum demiyorsanız alınacak en iyi kart.
Şuan ekran kartını rafa kaldırdım Kasım ayına kadar. Kasayı aldım işte şimdi, sıvı soğutucu düşünüyorum beyaz göstergeli. Bide kasada 2 fan olduğundan 2 tane daha alıcam, muhtemelen Nzxt'nin rgbsiz beyaz renkleri var onlardan düşünüyorum şuanlık. Sıvı soğutucu önerisine ihtiyacım var yani şuanlık. Yeni konu açmak istemiyorum da burda da konu çok fazla ekran kartına kaydığı için konu dağıldı 😄.

Şuan ekran kartını rafa kaldırdım Kasım ayına kadar. Kasayı aldım işte şimdi, sıvı soğutucu düşünüyorum beyaz göstergeli. Bide kasada 2 fan olduğundan 2 tane daha alıcam, muhtemelen Nzxt'nin rgbsiz beyaz renkleri var onlardan düşünüyorum şuanlık. Sıvı soğutucu önerisine ihtiyacım var yani şuanlık. Yeni konu açmak istemiyorum da burda da konu çok fazla ekran kartına kaydığı için konu dağıldı 😄.
ne amaçlı kullanacaksınız bilgisayarı

kasayı daha almadıysanız bence incehesap gaming gecesi bekleyin dün lancool 3 6000 TL'ye düştü normalde 9klık kasa

hem daha büyük hem hazır fanları var h5 flowun üstüne 360mm sığmıyor

lancool 207 falan da bakabilirsiniz uygun fiyatlı nzxt h5 flow gibi

ne amaçlı kullanacaksınız bilgisayarı

kasayı daha almadıysanız bence incehesap gaming gecesi bekleyin dün lancool 3 6000 TL'ye düştü normalde 9klık kasa

hem daha büyük hem hazır fanları var h5 flowun üstüne 360mm sığmıyor

lancool 207 falan da bakabilirsiniz uygun fiyatlı nzxt h5 flow gibi
Hocam kasayı aldım yani siparişi verdim. Görüntüsü olsun yapısı olsun H5'i çok beğeniyorum. Sadece dediğim gibi şuanlık sadece sıvı soğutucu önerisine ihtiyacım var. Bilgisayarı ise oyun için kullanacağım, uzun yıllar boyu yükseltme yada satsam da bi üstünü mü alsam diye düşünmek istemiyorum.

Hocam kasayı aldım yani siparişi verdim. Görüntüsü olsun yapısı olsun H5'i çok beğeniyorum. Sadece dediğim gibi şuanlık sadece sıvı soğutucu önerisine ihtiyacım var. Bilgisayarı ise oyun için kullanacağım, uzun yıllar boyu yükseltme yada satsam da bi üstünü mü alsam diye düşünmek istemiyorum.
ön tarafa 360mm radyatör koyulabiliyormuş 240 yakışmaz bence

arctic sığıyor mudur kalınlığı

oyun için kullanacaksan diğer bileşenleri stabil yapıp 9070 xt alsaydın keşke

rt hariç 9070 xt daha iyi fiyat farkına değmez bence

rt farkı da %10 %15 fiyat farkının yanında hiç

ön tarafa 360mm radyatör koyulabiliyormuş 240 yakışmaz bence

arctic sığıyor mudur kalınlığı

oyun için kullanacaksan diğer bileşenleri stabil yapıp 9070 xt alsaydın keşke

rt hariç 9070 xt daha iyi fiyat farkına değmez bence

rt farkı da %10 %15 fiyat farkının yanında hiç
240 alırsam üst tarafa monte ederim zaten. Ayrıca sistem de bitmiş bir şey yok, hatta hiçbir şey yok sadece kasa siparişi verdim. 9070xt ile arasında ki farkı biliyorum. Fakat Amd ekran kartını 2.5 sene kullandım ve hiç problem yaşamadım. Nvidia ekran kartı ise 1 aydır 4060ti kullanıyorum şuan da 13400f ile ve çok daha memnun etti optimizasyon bakımından Nvidia ekran kartı. Yani kesinlikle Amd ekran kartı almıyacağım.

240 alırsam üst tarafa monte ederim zaten. Ayrıca sistem de bitmiş bir şey yok, hatta hiçbir şey yok sadece kasa siparişi verdim. 9070xt ile arasında ki farkı biliyorum. Fakat Amd ekran kartını 2.5 sene kullandım ve hiç problem yaşamadım. Nvidia ekran kartı ise 1 aydır 4060ti kullanıyorum şuan da 13400f ile ve çok daha memnun etti optimizasyon bakımından Nvidia ekran kartı. Yani kesinlikle Amd ekran kartı almıyacağım.
peki ben 55k vermek istemediğim için amd aldım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,820
Üyeler
183,018
Son üye
Uğur alp
Geri