Yeni sisteme geçtim ne kadar fark olur ?

Reaksiyon skoru
91
arkadaşlar selamlar şuanki sistemim GTX 1650 + Ryzen 3 4100 + 16 gb ram kız arkadaşım süpriz olarak pc almış ama bana hiç sormadı kendi başına
aldığı sistem RTX 4070 + i5 12400F + 16 gb ram almış sorum şu ;

yeni sisteme geçince ne gibi farklar olur çünkü çok ağır oyunlar oynamıyorum ve benim istediğim rust lol cs gibi oyunlarda oynıyım ama 2 yıl sonra triple AAA oyun çıkınca acaba kaldırır mı diye düşünmeden oyunu alıp indiriyim. Bu ihtiyaçlarımı karşılar mı ? çünkü bazı arkadaşlarım seni 1-2 yıl idare eder dedi her 2 yılda bir pc alacak bütçem yok.

arkadaşlar selamlar şuanki sistemim GTX 1650 + Ryzen 3 4100 + 16 gb ram kız arkadaşım süpriz olarak pc almış ama bana hiç sormadı kendi başına

yeni sisteme geçince ne gibi farklar olur çünkü çok ağır oyunlar oynamıyorum ve benim istediğim rust lol cs gibi oyunlarda oynıyım ama 2 yıl sonra triple AAA oyun çıkınca acaba kaldırır mı diye düşünmeden oyunu alıp indiriyim. Bu ihtiyaçlarımı karşılar mı ? çünkü bazı arkadaşlarım seni 1-2 yıl idare eder dedi her 2 yılda bir pc alacak bütçem yok.
Vay be ne kız arkadaşlar var bizimki de dondurma alıyor🤣 Ram 16gb yetmez bu arada onu 32 yapın hocam.Onun dışında sizin oynadığınız oyunlar için fazlasıyla yeterli bir sistem.Ama 2 yıl sonraki AAA oyunları yüksek fps ile oynayabileceğinizi sanmam açıkçası.Ortalama bi kullanıcıyı 3-4 yıl götürür ama .

Vay be ne kız arkadaşlar var bizimki de dondurma alıyor🤣 Ram 16gb yetmez bu arada onu 32 yapın hocam.Onun dışında sizin oynadığınız oyunlar için fazlasıyla yeterli bir sistem.Ama 2 yıl sonraki AAA oyunları yüksek fps ile oynayabileceğinizi sanmam açıkçası.Ortalama bi kullanıcıyı 3-4 yıl götürür ama .
peki işlemci ekran kartına darboğaz yapar mı hocam ? cevap için teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Karşılar yüksek ayar fantazin yoksa 10 sene de kullanırsın.
cevap için teşekkürler hocam

Hım en kötü 5 yıl gitmesi lazım, bu beklentilere de bağlı tabi, mesela monitörünüz atıyorum 360 hz, CS2 için internetten baktığım kadarıyla bu performansı 1080p de rahat verir, 2k lowda da verir, sorun 2k high da başlar(250 civarına gidiyor) Rust'a bakmadım, lol de de gider.

Bu arada kız arkadaşın eng terimle "keeper" mış, bırakma :ROFLMAO:;)

Hım en kötü 5 yıl gitmesi lazım, bu beklentilere de bağlı tabi, mesela monitörünüz atıyorum 360 hz, CS2 için internetten baktığım kadarıyla bu performansı 1080p de rahat verir, 2k lowda da verir, sorun 2k high da başlar(250 civarına gidiyor) Rust'a bakmadım, lol de de gider.

Bu arada kız arkadaşın eng terimle "keeper" mış, bırakma :ROFLMAO:;)
cevabınız için teşekkür ederim hocam bu konularda biraz cahilim

Hikaye oyunlar içinse yüksek ayarlarda birkaç yıl oynarsın sonra yavaş yavaş düşersin. Gider baya, DLSS adı verilen teknolojiyi hesaba katmadım bile.

peki işlemci ekran kartına darboğaz yapar mı hocam ? cevap için teşekkürler

cevap için teşekkürler hocam
2k da herhangi bir darboğaz olmaz ama 1080p de işlemciye yük binen oyunlarda darboğaz olabilir ama çok etkilemez sizi.

2k da herhangi bir darboğaz olmaz ama 1080p de işlemciye yük binen oyunlarda darboğaz olabilir ama çok etkilemez sizi.
ya hocam bir arkadaşım o paraya 5060 alırdın 5060 kartı seninkinin iki katı dedi, aynı paraya 2 katı performans almak çok güzelde ne biliyim bilmeden oldu banada sormadı kız arkadaşım sağlık olsun diyelim

abi dediğim gibi cahilim bu konuda bana dediki 5060 yeni çıktı seninkisi eski yarısı bile etmez bende mantıken yeni çıktıysa daha iyidir dedim.
Değil.
5060 alınmayacak para israfı bir kart.

ya hocam bir arkadaşım o paraya 5060 alırdın 5060 kartı seninkinin iki katı dedi, aynı paraya 2 katı performans almak çok güzelde ne biliyim bilmeden oldu banada sormadı kız arkadaşım sağlık olsun diyelim
Teknoloji farkını saymazsak kas gücü olarak çok daha güçlü 4070 sayarsak bile daha güçlü bence o kadar almış zaten anı olarak bile kalabilir bence.

Değil.
5060 alınmayacak para israfı bir kart.
O kadar da değil hocam ya mobilini kullanıyorum laptopta güzel bence de alındığı fiyat önemli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,182,234
Üyeler
187,647
Son üye
Rqna Ceyhan
Geri