GPU KULLANIMI NASIL ARTTIRILIR

monsxall

80+
Reaksiyon skoru
11
laptop kullanıyorum rtx 4050 6gb i5 12450h işlemciye sahip sistemde inanılmaz bir darboğaz mevcut özellikle bunu sadece fivemde anlayabiliyorum işlemci %100 kullanırken gpu% 15-20 arasında takılıyor ve bu yüzden haritanın bazı yerleri yüklenmiyor ve aşırı drop yiyorum ekran kartım zaten 6gb ve oyuna 5gbını verince harita yükleniyor ama gpu kullanımı gine artmıyor
gpu kullanımını arttırmak için bir çözüm yok mu

Ekler

• FiveM_GTAProcess 2025-08-20 21-46-05_347.webp
    FiveM_GTAProcess 2025-08-20 21-46-05_347.webp
    424.3 KB · Hit: 48
  • FiveM_GTAProcess 2025-08-20 21-48-35_122.webp
    FiveM_GTAProcess 2025-08-20 21-48-35_122.webp
    501.7 KB · Hit: 46
laptop kullanıyorum rtx 4050 6gb i5 12450h işlemciye sahip sistemde inanılmaz bir darboğaz mevcut özellikle bunu sadece fivemde anlayabiliyorum işlemci %100 kullanırken gpu% 15-20 arasında takılıyor ve bu yüzden haritanın bazı yerleri yüklenmiyor ve aşırı drop yiyorum ekran kartım zaten 6gb ve oyuna 5gbını verince harita yükleniyor ama gpu kullanımı gine artmıyor
Pvp pack yuklemissin. Grafiklere bak. Tabikide %20 kullanilcak.

bu darboğaz değil bir sorun var ddu ile driver silin ayrıca oyuna girmedden windows grafik ayarlarından yüksek performans(4050 gözüküür) seçin deneyin

Pvp pack yuklemissin. Grafiklere bak. Tabikide %20 kullanilcak.
geceli gündüzlü bir pack indirdim renkleri ve skyboxu hoşuma gittiği için ama realistic bir pack yüklediğimde fpsim dahada düşüyor oynanmıyor

ekran kartı daha fazla kullanılsın diye bi buton yok hocam windows grafik ayarlarından hags açmayı deneyebilirsin

bildiğiniz yararlı olan bir yt videosu varmı acaba her videoyu denememek lazım
Çok zor değil hocam ddu'yu indirin masaüstüne çıkartıp açın gpu ya basın ekran kartınızın üreticisini seçin clean and do not restart'a tıklayın bitmesini bekleyin bittikten sonra size söyleyecektir tamam diyip çıkın sonra ekran kartınızın driver'ını kurun safe mode'da yaparsanız daha iyi olur

Ram 8GB değil dimi?

Çok zor değil hocam ddu'yu indirin masaüstüne çıkartıp açın gpu ya basın ekran kartınızın üreticisini seçin clean and do not restart'a tıklayın bitmesini bekleyin bittikten sonra size söyleyecektir tamam diyip çıkın sonra ekran kartınızın driver'ını kurun safe mode'da yaparsanız daha iyi olur
gezginlerin sitesinden indirdim ama doğrumu acaba
settings kısmına girdiğimde nvidia dosyasına giriyorum ve karşıma yaklaşık olarak 10 tane kadar cfg dosyası çıkıyor
1755716783263.webp
1755716808835.webp
1755716825630.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ram 8GB değil dimi?
32gb ram var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam video izleyerek baktım yanlış şeyin ekran görüntüsünü atmışım size ddu ile gpu driverını sildikten sonra ne yapmam gerekiyor tam olarak driver silmem fpsde artış sağlar mı

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,076
Üyeler
189,029
Son üye
medi
Geri