Askerlik muafiyeti ve heyet durumu

suatkucuk

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhabalar tecilim vardı fakat bozdurdum aile hekimine gidip gözlerim bozuk olduğu için sevk istedim.

Hastanede göz muayenesi oldum doktorun verdiği sonuçlar sağ -6.00 -2.50 - sol -6.50 -1.75 yönetmeliğe bakacağım deyip birkaç kağıt çıkarttı ve seni askerlikten kurtaramadık dedi.

Göz numaralarım muafiyet için yeterli olduğunu düşünüyorum miyop + hipermetrop + astigmat/2 14'ü geçerse muaf olunuyor ve benimde 14.25 gibi bir şey yapıyor.

Daha sonra sağlık kuruluna gidip evrakları verdim ve sonucunuz 15 gün içerisinde çıkar dediler. Sonucu öğrenebilir miyim dediğimde söylemediler ve heyete de sokmadılar.

Bu durumda ben muaf mı oldum yoksa elverişli miyim çünkü elverişli yazmış ise itiraz edeceğim. İtirazı nereye ve kaç gün içerisinde yapmamız gerekiyor?

Bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Durumuna E-Devlet'ten bakabilirsin. Orada muaf yazarsa askere gitmezsin.

biliyorum ama muaf derecesinde gözüm bozuk olduğu halde neden heyete almazlar ki? Heyete girmeden direkt muaf verilebiliyor mu doktor üzerinden sadece?

Eğer çok bariz ise verilebilir. Ben şahsen 3 sene boyunca GATA'ya kontrole gitmiştim zamanında. En azından uğraştırmayacaklar gibi duruyor seni. O numaralarla senin askere gitmen demek, geri hizmete vermeleri demek. Onda da boşuna devletin sana bakması demek. Şu anda bence öyle bir şey yapmazlar.

Eğer çok bariz ise verilebilir. Ben şahsen 3 sene boyunca GATA'ya kontrole gitmiştim zamanında. En azından uğraştırmayacaklar gibi duruyor seni. O numaralarla senin askere gitmen demek, geri hizmete vermeleri demek. Onda da boşuna devletin sana bakması demek. Şu anda bence öyle bir şey yapmazlar.
Anladım hocam teşekkürler. Elverişli çıkarsam zaten itiraz etmeyi düşünüyorum

Güncelleme
İlk karar elverişli çıktı ve itiraz ettim. İkinci muayene sonrası heyet 7-b3 ve 7b-4 maddelerinden elverişli değildir kararı verdi. İkinci heyet kararı bir günde çıktı bu arada. Sanırım üçüncü hakem hastaneye gidip muayene olacakmışım son kez oradaki karar nihai olacakmış. Astigmatın yarısı alınmıyormuş doktorun dediğine göre toplam 16.5 diyoptri ile elverişsiz yazdı.

Güncel durum ne hocam ?
Güncelleme
İlk karar elverişli çıktı ve itiraz ettim. İkinci muayene sonrası heyet 7-b3 ve 7b-4 maddelerinden elverişli değildir kararı verdi. İkinci heyet kararı bir günde çıktı bu arada. Sanırım üçüncü hakem hastaneye gidip muayene olacakmışım son kez oradaki karar nihai olacakmış. Astigmatın yarısı alınmıyormuş doktorun dediğine göre toplam 16.5 diyoptri ile elverişsiz yazdı.

Güncel durum ne hocam ?
Askeriye 3. Hakem hastanenin belirlenmesi için il sağlığa yazı yazdı. Eğer hakem hastaneye gitmem gerekirse 3. Muayeneyi olacağım ve o karar kesin sonuç olacak. Eğer il sağlık gerek yok derse muafiyet çıkacak direkt olarak

Hocam meslek hayatında herhangi bir sıkıntı oluyormuymuş sorup soruşturdun mu hiç bu muafiyet olayını

Hocam meslek hayatında herhangi bir sıkıntı oluyormuymuş sorup soruşturdun mu hiç bu muafiyet olayını
Hayır sağlık problemleri nedeniyle askerliğe elverişsiz olmak iş hayatında bir problem yaratmıyor bildiğim kadarıyla. Muayene olduğum hiçbir doktorda buna yönelik bir şey söylemedi

Benimde muafiyet düşüncem var ama memurlukta sıkıntı yaratır diye düşüncedeyim, sol: 7.5 sağ: 7.5 miyop astigmat hariç

Geri