Alucard
80+

- Reaksiyon skoru
 - 9

- Bütçe
 - 1700000

Merhabalar, konuyu daha önce açmıştım ama gerek ÖTV değişimleri gerek bütçede revizyon nedeniyle yeniden açma gereği duydum.
28 yaşındaki birisi için ilk araba olacak, ağırlıklı olarak istanbul trafiğinde ev-iş (git - gel yaklaşık 10 km) arasında, şehir içi gezmelerde ve nadiren yılda 2-3 uzun yol şeklinde kullanmak üzere bir araç arıyorum. Bütçe yaklaşık 1.500.000-1.700.000 ₺. Önerilere göre az miktarda oynama olabilir. Hibrit araçlar ilgimi çekiyor, full elektrikli araçlara ise ev ve iş yerinde şarj istasyonları olmasına rağmen, günümüz şartlarında hala o kadar sıcak bakamıyorum.
Araçtan ile ilgili kriterler / beklentiler :
- Otomatik vites
Aklımda şimdilik olan modeller Honda Jazz, Skoda Fabia, Egea Cross Limited 1.6 Multijet veya 1.5 Hibrit, Jeep Renegade 2023-2024 1.5 Hibrit.
Hyundai i30 da eylülde tekrardan 1.5 mild hibrit olarak dönüyormuş, bayon - kona arası bir fiyata geleceği söyleniyor onu da değerlendiriyorum.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

28 yaşındaki birisi için ilk araba olacak, ağırlıklı olarak istanbul trafiğinde ev-iş (git - gel yaklaşık 10 km) arasında, şehir içi gezmelerde ve nadiren yılda 2-3 uzun yol şeklinde kullanmak üzere bir araç arıyorum. Bütçe yaklaşık 1.500.000-1.700.000 ₺. Önerilere göre az miktarda oynama olabilir. Hibrit araçlar ilgimi çekiyor, full elektrikli araçlara ise ev ve iş yerinde şarj istasyonları olmasına rağmen, günümüz şartlarında hala o kadar sıcak bakamıyorum.
Araçtan ile ilgili kriterler / beklentiler :
- Otomatik vites
- 2022 / 2023 ve üstü bir model yılı
 - Bluetooth Android Auto - Carplay sistemi, en azından 7-8'' gibi bir boyutta multimedya ekranı olması
 - Ekonomik yakıt tüketimi
 - En azından ortalama bir konfor, yalıtımı çok kötü ve konforsuz bir araç tercih etmek istemem.
 - SUV / Sedan / Hatchback gibi özellikli bir kasa tercihim yok ama ticari araç düşünmüyorum. Ticari harici bütün model önerilerine açığım.

Aklımda şimdilik olan modeller Honda Jazz, Skoda Fabia, Egea Cross Limited 1.6 Multijet veya 1.5 Hibrit, Jeep Renegade 2023-2024 1.5 Hibrit.
Hyundai i30 da eylülde tekrardan 1.5 mild hibrit olarak dönüyormuş, bayon - kona arası bir fiyata geleceği söyleniyor onu da değerlendiriyorum.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.