70-80-90 bin tl arasında oyun yazılım llm video edit linux için laptop önerisi

Reaksiyon skoru
1
Üniversiteye başlayacağım 2-3 gündür araştırıyorum ama hiç emin olamıyorum hayatımın büyük bir kısımında yeni bir laptop almak istemişimdir ancak şimdide seçemiyorum lütfen yardımcı olun. Verdiğiniz model adını neden tercih ettiğinizi söylerseniz çok sevinirim

1756309931607.webp

Ne seviyede projeler yapmak istiyorsun. Hedefin var mı ?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Llm diyorsun? Ne tarz gpt oss,deepseek falanda min 16 gb vram istiyor fiyat yetmiyor rtx A karta mı yöneleceksin?

Video edit ve oyun konusunda kafan rahat ama llm için lokaldeyse laptop için unut bence

Llm diyorsun? Ne tarz gpt oss,deepseek falanda min 16 gb vram istiyor fiyat yetmiyor rtx A karta mı yöneleceksin?

Video edit ve oyun konusunda kafan rahat ama llm için lokaldeyse laptop için unut bence
fiyat genel anlamda llm için yetersiz kalacaksa tamamdır o zaman llm istemeyeyim. tüm ekran kartları linuxa destek vermiyor sanırım bu konuyu dikkate alarak öneride bulunabilir misiniz?

Ne seviyede projeler yapmak istiyorsun. Hedefin var mı ?
bilmiyorum. yerelde çalışan ai bir asistan yapmak gibi fikrim vardı takvimimi düzenleyen mesajlarıma cevap veren sanırım llm laptoplarda zor çalışırmış. yinede bu bantlarda öneri yaparsanız çok memnun olurum

fiyat genel anlamda llm için yetersiz kalacaksa tamamdır o zaman llm istemeyeyim. tüm ekran kartları linuxa destek vermiyor sanırım bu konuyu dikkate alarak öneride bulunabilir misiniz?
Rtx a serisine odaklanırsan llm var veya macbook ama oyun istiyorsun ondan birinden vazgeçmek zorunda kalıyorsun. Deepseek yine çalışır bir şekilde

Laptop konusunda bilgim yok ya coğu sorunlu falan oluyor donanımsal ve genel kullanımda bilgim var. Workstation desen yine yardımcı olurum ama gaming diyince başkası öneride bulunsun coğu seri kronik sıkıntılı

Rtx a serisine odaklanırsan llm var veya macbook ama oyun istiyorsun ondan birinden vazgeçmek zorunda kalıyorsun. Deepseek yine çalışır bir şekilde

Laptop konusunda bilgim yok ya coğu sorunlu falan oluyor donanımsal ve genel kullanımda bilgim var. Workstation desen yine yardımcı olurum ama gaming diyince başkası öneride bulunsun coğu seri kronik sıkıntılı
hocam sanırım mac bilgisayarda linux çalıştıramıyorum o yüzden mac tercih edemiyorum. diyelimki oyundanda vaz geçtim workstation ne önerirdiniz

hocam sanırım mac bilgisayarda linux çalıştıramıyorum o yüzden mac tercih edemiyorum. diyelimki oyundanda vaz geçtim workstation ne önerirdiniz
Windowsuda uzaktan çalıştırıyorsun yani macte linux çaşıstırqmazsın.

Lenovo a5000 veya Dell 5000 serisi herhangi bir laptop öneririm.

Özellikle lenovo hem kasa hem yazılım hemde genel olarak en sağlamları
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

+ uzun pil ömrü ve hem Windows hem linux dualboot çalıştırır oyununuda oynarsın aiıda lokal çalıstırırısb

Araştırdım bakındım ama en azından 5080 ile düzgün aiları uzun süre çalıstırırsın öinimumda kaldı ki vütceni ciddi aşıyor en kalitesizleri bile yapacak bir şey yok.

Workstationlar falan hep 120k o bütçelerdede 5090 var

bilmiyorum. yerelde çalışan ai bir asistan yapmak gibi fikrim vardı takvimimi düzenleyen mesajlarıma cevap veren sanırım llm laptoplarda zor çalışırmış. yinede bu bantlarda öneri yaparsanız çok memnun olurum
Kendi içeriğim.

4070 ile bu asistanı çalıştırdım. Daha akıllı modeller bile çalıştırabilirim bu cihaz ile.

Bir bak. Eğer projelerin için basit bir şeyler yapacaksan laptopa 70K gibi paralar verme.

Bunu al geç. Sonra teşekkür edersin.

öncellikle bu şekilde videolu örnek verdiğiniz için teşekkür ederim. verdiğiniz modeli beğendim şu ana kadar herhangi bir sorun yaşadınız mı. sizdekinin ramı 64gb mı internette bazen böyle arabayı ai ile eğittim şeklinde videolar var ya onu yapabilir mi (araba ilerliyor hata yaparsa nesil değişiyor ve gittikçe akıllanıyor trainig ai gibi)

video çok ilgimi çekti ve anlatımınız çok güzel

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,307
Üyeler
183,090
Son üye
Three Dolar
Geri