Red Dead Redemption 2 ultra ayarlarda sıcaklık ve fan rpm hızı normal mi ?

Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar ultra ayarlarda rdr 2 oynuyorum ve sıcaklık değerlerinin fotoğrafını bırakıyorum ultra değilde tüm ayarları yüksek yapınca su olmayan yerlerde sıcaklık baya baya boşta gibi gidiyor fakat su olan bi yere gelince fotoğrafta bıraktığım gibi oluyor anlık bende gönül rahatlığıyla ultra ayarlarda oynamak istiyorum fakat fan rpm hızı 2800 bazen 2900 lere kadar ulaşınca çok rahatsız ediyor beni psikolojik olarak kötü hissediyorum bu durum normal mi acaba fan rpm hızı konusunda endişelenmem gereksiz mi acaba benzer durum yaşayan insanlar mutlaka vardır benim merak ettiğim bu durumu benim gibi yaşayanlar ve gayet normal bişey olduğunu bilmem yeterli teşekkür ederim .

Ekran görüntüsü 2025-08-28 010658.webp

Ultra falan boşa yorma şu ayarları yap. Gürültü rahatsız etmiyorsa fan rpm önemli değil.

Özel fan ayarı yapabilirsin.
Hocam onu baya yaptım da ara sıra bişeyler oluyor ve amd den bildirim geliyor beklenmeyen bir sistem arızası nedeniyle ayarlar sıfırlandı tarzı bişey yazıyor baktım forumlarda psu kaynaklı olabilir denilmiş diğer kullanıcılara ben bi program ile psu yu yaklaşık 5 dakika kadar test ettim hiçbir sorun olmadı . Fan ayarını tekrar tekrar yapmak istemememin sebebi de belki sistem varsayılanı daha sağlıklıdır ben bozarım düşüncesindeyim sürekli her ufak şeyde sıfırlandığına göre vardır bi sıkıntı .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ultra falan boşa yorma şu ayarları yap. Gürültü rahatsız etmiyorsa fan rpm önemli değil.

hocam bide şimdi aklıma geldi de benim ekran kartı xfx rx 7800 xt swft 210 modeli 2 fanlı 2 k için tasarlanmış ekran kartı benim monitör 1080 p o yüzden hiç 2 k işine girmiyorum da ben 2 k oyun oynamak istesem ilerde ekran kartı daha fazla ısınmaz mı

Hocam onu baya yaptım da ara sıra bişeyler oluyor ve amd den bildirim geliyor beklenmeyen bir sistem arızası nedeniyle ayarlar sıfırlandı tarzı bişey yazıyor baktım forumlarda psu kaynaklı olabilir denilmiş diğer kullanıcılara ben bi program ile psu yu yaklaşık 5 dakika kadar test ettim hiçbir sorun olmadı . Fan ayarını tekrar tekrar yapmak istemememin sebebi de belki sistem varsayılanı daha sağlıklıdır ben bozarım düşüncesindeyim sürekli her ufak şeyde sıfırlandığına göre vardır bi sıkıntı .

Fan ayarının bir zararı olmaz. Markadan, modele değişir. Bazıları sessizlik için fan ayarını yükseltmez ısınır, bazıları da serin çalışsın diye fan hızını yükseltir. Senin yaptığının bir zararı olamaz yani.

Başka bir şeyinde etkisi olabilir sıfırlamaya.

Fan ayarının bir zararı olmaz. Markadan, modele değişir. Bazıları sessizlik için fan ayarını yükseltmez ısınır, bazıları da serin çalışsın diye fan hızını yükseltir. Senin yaptığının bir zararı olamaz yani.

Başka bir şeyinde etkisi olabilir sıfırlamaya.
hali hazırda bi ayarım vardı memnun olduğum onu yapacaktım uygulamaya girdim önceden yaptığım ayarında fotosunu almıştım ona da baktım ve farkettim ki zaten ayarlamışım ben en son sıfırlandı diye hatırlıyordum yanlışım varmış demekki hocam fan ayarım duruyor şu anlık göz atın diye ekliyorum varsa kötü bi yanı düzeltebilirim
Ekran görüntüsü 2025-08-28 012611.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam bide şimdi aklıma geldi de benim ekran kartı xfx rx 7800 xt swft 210 modeli 2 fanlı 2 k için tasarlanmış ekran kartı benim monitör 1080 p o yüzden hiç 2 k işine girmiyorum da ben 2 k oyun oynamak istesem ilerde ekran kartı daha fazla ısınmaz mı
Hali hazırda kart tam yükte çalışıyorsa 2K'da ısı fark etmez.

Hali hazırda kart tam yükte çalışıyorsa 2K'da ısı fark etmez.
evet hocam tekrardan rdr 2 ye girdim ve evet kart yüzde 99 ile çalışıyor genellikle işlemci konusunda bazı problemlerim var onları da termal macun yeni bir soğutucu ile düzelteceğim inşallah yeni aldım fakat 2. el aldım o yüzden biraz masrafa ihtiyacı var bu ufak tefek şeyler harici bir sorunu yok gibi

hali hazırda bi ayarım vardı memnun olduğum onu yapacaktım uygulamaya girdim önceden yaptığım ayarında fotosunu almıştım ona da baktım ve farkettim ki zaten ayarlamışım ben en son sıfırlandı diye hatırlıyordum yanlışım varmış demekki hocam fan ayarım duruyor şu anlık göz atın diye ekliyorum varsa kötü bi yanı düzeltebilirimAlıntıyı görüntüle

55 derece de çok düşük fan hızı. %20 sadece üfler gibi etkisi olur o yüzden hemen ısınır kart. Soğutmaya başta müdahale et. Biraz yükseltebilirsin ilk sıcaklıktaki hızları. Benim de bu şekilde.

Ekran görüntüsü 2025-08-28 013116.webp

evet hocam tekrardan rdr 2 ye girdim ve evet kart yüzde 99 ile çalışıyor genellikle işlemci konusunda bazı problemlerim var onları da termal macun yeni bir soğutucu ile düzelteceğim inşallah yeni aldım fakat 2. el aldım o yüzden biraz masrafa ihtiyacı var bu ufak tefek şeyler harici bir sorunu yok gibi
Kart bu ısınacak hocam, bırak işini yapsın. Sabit 80c üzerinde seyrediyorsa o zaman telaşlanırsınız. Eğer fan sesi fazla geliyorsa RDR2 için FPS 72-75 sabitleyin rahat rahat akar oyun.

Geri