Neler Yeni

Çözüldü✓ 3080 ti Aşırı Isınma ve %100 Fan Hızı Normal mi?

svedorn

80+
Kart yanıyor. Hotspot 105 derece. Bakım zamanı gelmiş bile çoktan.

Bilgin yoksa başkasına yaptır. Zarar verme karta. Elin yatkınsa böyle şeylere kendin yapabilirsin.
Adam hiç bakım yaptırmamış yenisini almış kullandığını da bana satmış. 2.5 yıl hiç bakım yapılmamış. Ben dün akşam yaptırdım bi tanıdığıma baya düşmüş gibi görünüyor oyunda. yine ben oyuna girip 10-15 dk aynı bu hwinfo üzerinden atsam karşılaştırabilir misin rica etsem? ben anlamıyorum pek valla

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,337
İsim
Yunus Şahin
Adam hiç bakım yaptırmamış yenisini almış kullandığını da bana satmış. 2.5 yıl hiç bakım yapılmamış. Ben dün akşam yaptırdım bi tanıdığıma baya düşmüş gibi görünüyor oyunda. yine ben oyuna girip 10-15 dk aynı bu hwinfo üzerinden atsam karşılaştırabilir misin rica etsem? ben anlamıyorum pek valla

Olur hocam.

svedorn

80+
1728990424595.png

1728990580770.png

Hocam şu an 2 attığım da temizlendikten sonra 1. normal hali 2. afterburner dan undervolt yapılmış hali. dün attığım duruyor hala 1. sayfada. Bir de bu attığımın undervolt mu normal halini mi önerirsin. 10 fps falan fark oluyor ama forza da benchmark yaptım.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,185
İsim
Furkan Görür
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hocam şu an 2 attığım da temizlendikten sonra 1. normal hali 2. afterburner dan undervolt yapılmış hali. dün attığım duruyor hala 1. sayfada. Bir de bu attığımın undervolt mu normal halini mi önerirsin. 10 fps falan fark oluyor ama forza da benchmark yaptım.
10fps fark şöyle kabul edilebilir. Ekran yenileme hızınız 144hz ise ve oyunda 200 fps alıyorsanız 10fps değil 50fpsde feda edebilirsiniz drop yemiyorsan min 144fps alman 144hz için yeterli.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,337
İsim
Yunus Şahin
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Güzel değerler hocam. 10 fps için 80W değer bence. Hem overclock yaparsanız 10 fps de kapanır. Nvidia da nasıl olur bilmiyorum da AMD’de ben yapıyordum.

svedorn

80+
Güzel değerler hocam. 10 fps için 80W değer bence. Hem overclock yaparsanız 10 fps de kapanır. Nvidia da nasıl olur bilmiyorum da AMD’de ben yapıyordum.
Hocam mining falan hiç yapılmamış ama adam uzun zaman boyunca o ilk attığımdaki gibi 80 derecede çok oyun oynamış. içini açıp temizlemeyi macunu falan bırak adam bi kasayı açıp üflememiş yani. Kendisi söyledi. Dün temizlettiğim adam pedlerin çok iyi durumda olduğunu söyledi sadece temizleyip macun sürdü. Aldığım adam hala iade etsem kabul ediyor ama bu durumda vermeyi gerektirecek bi şey yok değil mi? Tekrardan çok sağ olasın yardımların için.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,337
İsim
Yunus Şahin
Hocam mining falan hiç yapılmamış ama adam uzun zaman boyunca o ilk attığımdaki gibi 80 derecede çok oyun oynamış. içini açıp temizlemeyi macunu falan bırak adam bi kasayı açıp üflememiş yani. Kendisi söyledi. Dün temizlettiğim adam pedlerin çok iyi durumda olduğunu söyledi sadece temizleyip macun sürdü. Aldığım adam hala iade etsem kabul ediyor ama bu durumda vermeyi gerektirecek bi şey yok değil mi? Tekrardan çok sağ olasın yardımların için.

Gerek yok hocam. Bakımını yapmışsın, sorun da yok kartta kullanabilirsin.

Pedler macun gibi sürekli değişecek ürün değil.

Bu şekilde de kullanabilirsin. İçine sinmiyorsa o ayrı, ona bir şey diyemem.

svedorn

80+
Gerek yok hocam. Bakımını yapmışsın, sorun da yok kartta kullanabilirsin.

Pedler macun gibi sürekli değişecek ürün değil.

Bu şekilde de kullanabilirsin. İçine sinmiyorsa o ayrı, ona bir şey diyemem.
Yok hocam ben fikrini sordum çok sağolasın yardımların için. Zaten sesinin bile çıkmayışından belli baya kendine geldiği. Ama tek endişem o kadar uzun zaman kullanıldıysa bu şekilde bi zarar vermiş midir diye de sanmıyorum çünkü internetten baktığım kadarıyla aynı kartla yapılan testlerde aynı fpsler alınmış. Tekrardan sağolun hocam.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,337
İsim
Yunus Şahin
Yok hocam ben fikrini sordum çok sağolasın yardımların için. Zaten sesinin bile çıkmayışından belli baya kendine geldiği. Ama tek endişem o kadar uzun zaman kullanıldıysa bu şekilde bi zarar vermiş midir diye de sanmıyorum çünkü internetten baktığım kadarıyla aynı kartla yapılan testlerde aynı fpsler alınmış. Tekrardan sağolun hocam.

Bir şey olmaz hocam. Benim aldığım kart da böyleydi. Bakımını yaptım, ayarlamalarını yaptım 60 derece olmuyor kart şu an 😂

caa263e7-b386-4460-bd60-b5d5d4d7a2a4.jpeg
a1e4ed52-f64f-48b4-9ead-7987b8393fec.jpeg

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,536
İsim
Hacı
Bir şey olmaz hocam. Benim aldığım kart da böyleydi. Bakımını yaptım, ayarlamalarını yaptım 60 derece olmuyor kart şu an 😂

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Lan o kartı gözüme sokup durma 😡 Benim yok 😭
Aşığım TOXİC E 😍😍
Mesaj otomatik birleştirildi:

2. el Gainward 3080 ti aldım 12000 TL'ye oyunda değilken hiçbir sıkıntı yok ama oyuna girince bi anda 80 dereceye sabitleniyor ve 3 fanı da %100 de çalışıyor bu da hayvan gibi helikopter sesine neden oluyor. Afterburner da otomatikte fanlar. Ayrıca sıcaklık yavaş yavaş değil 50 iken oyun dışındayken, oyuna girdiğim an 80 e bir anda sabitleniyor ve dediğim gibi oluyor. Hangi oyun olduğu da pek önemli değil gibi CS2, Hitman2, Bannerlord, Forza bunlarda denedim. yük bindiği an anırmaya başlıyor. Acaba normal midir? normalse nasıl düşürebilirim ses ve ısınmayı fan ayarlarıyla falan? bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Normal değilse geri iade etmeyi düşünüyorum aldığım kişiye. Yardımlarınızı bekliyorum.

işlemci r5 5600
ram 16gb
Macun değişimi ile tüm sorunun çözülür.

Son düzenleme:

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,337
İsim
Yunus Şahin
Lan o kartı gözüke sokup durma 😡 Benim yok 😭
Aşığım TOXİC E 😍😍
Mesaj otomatik birleştirildi:

Macun değişimi ile tüm sorunun çözülür.

Kovalayacaksın sende o zaman. 😂 Zamanında çok peşinde koştum Extreme Edition almak için yakalayamadım.

Sonra denk geldi bu. Ama bu sefer de bende para yoktu. Arkadaşa aldırdım kartı sırf kaybetmeyim diye. 😂 Meşakkatli geçti ama değdi. Şimdi de nazar mı değdi neyse fanların RGB ışıkları gitti. Üzdü yine beni. 🥺

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,536
İsim
Hacı
Kovalayacaksın sende o zaman. 😂 Zamanında çok peşinde koştum Extreme Edition almak için yakalayamadım.

Sonra denk geldi bu. Ama bu sefer de bende para yoktu. Arkadaşa aldırdım kartı sırf kaybetmeyim diye. 😂 Meşakkatli geçti ama değdi. Şimdi de nazar mı değdi neyse fanların RGB ışıkları gitti. Üzdü yine beni. 🥺
bozulmuş o (!) sat bana 10k ya :D

Top Bottom