Aigo 360mm sıvı soğutucu alınır mı??

Net olarak bir şey gelmiyor aklıma açıkçası. RPM bilgisinin okunduğu pin temassızlık falan yapıyor olabilir bağlantısı eğer düzgünce yapıldıysa.
hocam onu kontrol edicem birde şuan boşta işlemcinin sıcaklığında çok dalgalanma var bi anda 58 60a fırlıyo sonra geri iniyo falan normalmi

Valorant 3D cachei dibine kadar sömüren bir oyun, cache yükte olduğu için daha fazla ısınabilir.
hımm valla FPS kültürüyle hiç alakam yok.
CPU abanıyor diye düşünmüştüm ama bende.
9800X3D biraz hayvan sanırıım. Hatta kötü soğutmak daha iyi gibi.
İyi soğutucu buldu mu abanıyor Allah ne verdiyse :kekw:

hocam onu kontrol edicem birde şuan boşta işlemcinin sıcaklığında çok dalgalanma var bi anda 58 60a fırlıyo sonra geri iniyo falan normalmi
Windows, başka programlar bazen anlık yüke sokabiliyor olmayacak şey değil. Youtube videosu bile açsan anlık %50 görebilir CPU.

hocam ben de 7800x3d ye geçmeyi düşünüyorum soğutucu konusunda kararsız kaldım. 5kya çıkarsam bir ton sıvı soğutucu var ama onunla uğraşmak istemiyorum. kule tipi alıp geçmek istiyorum açıkcası. bu işlemci için kule tipi ne önerirsin max 4-5kya
kasanın ölçülerine dikkat ederek al.

bu sıvı sogutmanın 240 mm olanı yokmu ya alıp koyucam kenera..

Watt değerine göre sıcaklık hesabı kitabı yapılmaz ilginç fikirler atmayın ortaya. X3D işlemcilerde ısınan şey önbellek zaten çekirdekler değil. Yapışık olduğu için genel olarak işlemci yüzeyini ısıtıyor. 360MM Arctic bile fanları kökleyip 80 derecede tutabiliyor nereye fazla ısınmıyor?
???? Arkadaşımda lianli galahad 360mm var. 7800x3d ile occt extreme testine 72 dereceyi geçmiyor. Tabi ki de watt değerine bakacaksın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

???? Arkadaşımda lianli galahad 360mm var. 7800x3d ile occt extreme testine 72 dereceyi geçmiyor. Tabi ki de watt değerine bakacaksın.
7800x3d çok kolay soğutulabilen bir işlemci. 9800x3d’ye kıyasla buz gibi.

Cinebench yapıp yollasın bakalım bir.

tam tersi 9800x3d daha kolay soğuyor ayrıca occt extreme testte 5 ghz boost hızını koruyup 72 derece kalması 420mm sıvı soğutma ile bile mümkün değil 😄😄

Ben de orada onu demeye çalıştım. Yaşın küçük. Benim paylaştığım bilgilerin çoğu tecrübi bilgi, chatgpt değil. Biraz müsaade etsen o adamın hem konusu çözülecekti, hem de bir şeyler öğrenecekti. Bugün ben burada ki tartışmadan da bir şey öğrenemediğim ve kendimi anlatamadığım için rahatsızım. Yoksa mesajlarınızın, gülücük atmalarınızın beni rencide edecek bir tarafı yok. Ben rüştümü yaptığım işten ev ve araba alarak sağladım zaten. Burada ki kayıp senin benden öğrenemediğin bilgi olur. Benlik bir kayıp yok.
çok bilmiş ukala ucubenin önde gidenisin bilader, bak harbi hesap acmiycaktim ama öyle tilt ettin ki sırf sana sövmek için açtım hesabı 🤣 bi dediğin bi dediğini tutmuyor ayrıca 7800x3dyi bırak 7500f'e bile elini sürdüğünü bu güne kadar kullandığını sanmıyorum. aşırı cahilsin ve bunun yüzünden uyarı yiyince kuduruyorsun, şimdi gelip bir de "beyninde kira vermeden yaşıyorum" falan dersin avel herif sanki 7/24 profiline bakıyoruz 🤠 böyle boş beleş tartışmalarda karşıma çıkınca okuyorum anca yoksa forumda ben veya başka kimsenin seni ipledigi yok bilesin

Sonuç olarak bu konu baya uzadi ama ben halen hangi sıvı soğutucuyu alacağıma tam emin olamadim. Her agizdan farkli bir ses çıkınca kafa karıştırdı.

Şuan bu 3 ü arasinda kaldim. Gelen bütün önerilere baktığımda üçüde gayet mantıklı. Evet nedir son düşünceleriniz benim gönlüm bir tık lianliden yana ama bütün önerilere halen açığım.

Ryzen 7 7800x3d işlemciye geçiş yaptim şuanda thermalright peerless assasin kule tipi soğutucum var fakat sıvı sogutmaya geçmek istiyorum.
Bütçem 3 4 bin tl civari fakat kısabilirsem iyi olucak. Aigonun 360mm sogutmasi gamegarajda indirimde soğutma performansi nasil olur tahmini 7800x3d için uzun vadede sorun yaşarmiyim fikirleriniz nelerdir?
https://www.gamegaraj.com/bilgisayar-parcalari/aigo-ap360-argb-360mm-beyaz-sivi-sogutucu/
5e sık sık thermalright frozen warframe pro 360 ekranlı düşüyo

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Şuan 5 hocam

Fakat ekranin şuanlik benim için bir önemi yok. Kasa yerde o yüzden en mantiklisini seçmek istiyorum
Ekrnsız modele bak o zaman. Güzel soğutma öneririm

Geri