Yardım 32 GB RAM vs 64 GB RAM

Çok takma gskill ile sıkıntı çıkmaz. Bu arada benim dediğim ram'in seninkinden hiçbir farkı yok. Xpg çok kaliteli ram yapıyor. Başka ne parçası alacaksınız ? Ona da öneri yapabilirim. Bir de rami kesin 6000mhz cl30 alın. AM5 en stabil böyle çalışıyor.
Ram kesin 6000 mhz cl30 olacak hocam zaten ondan yana sıkıntı yok. Başka ne parça alacam güzel soru. Ben direkt alacaklarımı atayim bir bakın size zahmet.

Son düzenleme:
Power, anakart ve işlemci soğutucusu değişmeli. Anakart o kadar berbat ki hatta iiy ki sormuşum.

Bu power daha ucuz ve aymı iyilikte. Asus diye +5000 vermeye gerek yok.

Dünyanın en iyi sıvı soğutma ödülünü aldı. Attığınız modelden daha iyi.

Attığınız anakart fiyatını hak etmeyen, tamamen asusun para sömürmek için yaptığı leş bir anakart. Aynı fiyata premium x870e chipset alabiliyorsunuz. Yapmayın yazık etmeyin kendinize. Asus sizin paranızı almaktna başka bir şey yapmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hatta benim attığım power daha iyi pardon. Şuanki en iyi powerlardan hatta.

Ram olarak da bunu alın. Daha şık.

Ekran kartı ne alıcaksınız ? İsterseniz toplam bütçeyi atın bana ben size maximum performans bir şey toplıyım.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Reaksiyonlar: Krmm
Sadece oyun oynayacaksan 32gb ram yeter, render veya yayın mayın yapıyor çok fazla sekme açıyorsan belki ama sadece oyun oynuyor çok fazla sekmeyle takılmıyorsan gerek yok 64 yapmaya pek, 5200 cl40'ı 6000 30 yapabilirsin tabii iyi olur ama gerek var mı emin değilim ona sen karar ver rahat edeceksen yapabilirsin.

Sadece oyun oynayacaksan 32gb ram yeter, render veya yayın mayın yapıyor çok fazla sekme açıyorsan belki ama sadece oyun oynuyor çok fazla sekmeyle takılmıyorsan gerek yok 64 yapmaya pek, 5200 cl40'ı 6000 30 yapabilirsin tabii iyi olur ama gerek var mı emin değilim ona sen karar ver rahat edeceksen yapabilirsin.
Eğer diyorsan ki 64 yapacağım illa önce 1x32 al baktın içine sinmiyor 1x32 daha aynı modelden.

• Beğen
Power, anakart ve işlemci soğutucusu değişmeli. Anakart o kadar berbat ki hatta iiy ki sormuşum.

Bu power daha ucuz ve aymı iyilikte. Asus diye +5000 vermeye gerek yok.

Dünyanın en iyi sıvı soğutma ödülünü aldı. Attığınız modelden daha iyi.

Attığınız anakart fiyatını hak etmeyen, tamamen asusun para sömürmek için yaptığı leş bir anakart. Aynı fiyata premium x870e chipset alabiliyorsunuz. Yapmayın yazık etmeyin kendinize. Asus sizin paranızı almaktna başka bir şey yapmaz.

Hatta benim attığım power daha iyi pardon. Şuanki en iyi powerlardan hatta.

Ram olarak da bunu alın. Daha şık.

Ekran kartı ne alıcaksınız ? İsterseniz toplam bütçeyi atın bana ben size maximum performans bir şey toplıyım.
Saolun hocam. İnceledim şimdi attıklarınızı , incelemelerine falan baktım. Şöyle yapabilirim

Anakart aorus x870 elite mantıklı geldi. Asus B850E'yi eledim direkt. Fakat bir alternatif olarak Asus rog X870E-E de alabilirim. Fiyatı 25 bin. Fakat aorus elite olanı yinede öneriyorsanız okey benim için. Lakin vrm'leri biraz sıcak çalışıyor 65 derece falan. Bilmiyorum bu konuda üzer mi.

Sıvı soğutucu olarak attığınız arctic benim için okey.

Psu olarak nzxt'ye asla bulaşmayı düşünmüyorum. Evet kağıt üstünde iyi olabilir. Lakin redditte tonlarca şikayet konusu okudum son 1 ay içinde. Kimisininki yanmış kimisininkinde dumanlar falan çıkmış. Hiç gerek yok risk almaya. İçime de sinmiyor zaten. Psu çok önemli bir bileşen ve içimin rahat etmesi lazım. Asus olanı alıp geçeyim okey derseniz.

Ram'e geldi sıra. Ram olarak bu sektörün Piri ,G-skill diye biliyorum. Sizin attığınız xpg ile de çok fiyat farkı yok. G-skill olsun bizim olsun.

Ekran kartı olarak şuan 4070 Ti kullanıyorum. Yeni sisteme direkt bunu takıp bir süre kullanacam. Ve önümüzdeki yıl 5080 süper çıktığında ya ona geçecem ya da kendimi zorlayıp 5090 alabilirim hiçbir fikrim yok o konuda.

Son olarak toplam bütçemi sormuşsunuz. Ekran kartı ve ssd var elimde. Geri kalan parçalar için 90-100 bin arası bir bütçem var. 100 bini çok aşmamasını isterim.

Son düzenleme:
Saolun hocam. İnceledim şimdi attıklarınızı , incelemelerine falan baktım. Şöyle yapabilirim

Anakart aorus x870 elite mantıklı geldi. Asus B850E'yi eledim direkt. Fakat bir alternatif olarak Asus rog X870E-E de alabilirim. Fiyatı 25 bin. Fakat aorus elite olanı yinede öneriyorsanız okey benim için. Lakin vrm'leri biraz sıcak çalışıyor 65 derece falan. Bilmiyorum bu konuda üzer mi.

Sıvı soğutucu olarak attığınız arctic benim için okey.

Psu olarak nzxt'ye asla bulaşmayı düşünmüyorum. Evet kağıt üstünde iyi olabilir. Lakin redditte tonlarca şikayet konusu okudum son 1 ay içinde. Kimisininki yanmış kimisininkinde dumanlar falan çıkmış. Hiç gerek yok risk almaya. İçime de sinmiyor zaten. Psu çok önemli bir bileşen ve içimin rahat etmesi lazım. Asus olanı alıp geçeyim okey derseniz.

Ram'e geldi sıra. Ram olarak bu sektörün Piri ,G-skill diye biliyorum. Sizin attığınız xpg ile de çok fiyat farkı yok. G-skill olsun bizim olsun.

Ekran kartı olarak şuan 4070 Ti kullanıyorum. Yeni sisteme direkt bunu takıp bir süre kullanacam. Ve önümüzdeki yıl 5080 süper çıktığında ya ona geçecem ya da kendimi zorlayıp 5090 alabilirim hiçbir fikrim yok o konuda.

Son olarak toplam bütçemi sormuşsunuz. Ekran kartı ve ssd var elimde. Geri kalan parçalar için 90-100 bin arası bir bütçem var. 100 bini çok aşmamasını isterim.
Gigabyte anakart alın hocam gigabyte iyidir. Ben de kullanıyorum. Hayatım boyunca da gigabyte kullandım. Taş gibi marka hiç sorun yaşamadım. Vrm 65 derece aşşırı iyi. Vrmler 80 dereceye kadar soğuk kabul ediliyor. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Nzxt c1200 psu’ların kralıdır aslında. Nerede okudunuz bana da atar mısınız ben de merak ettim. İçinde şakasız her şey var çünkü. En üst segment psu. Asustan daha iyi mesela. Nzxt’de 10 yıl garanti var bi de. Ben sıkıntı yaşayacağınız düşünmem açıkçası. Ram’e gelelim. Ram gskill iyi ama o iyi diye diğer markalar kötü olmuyor. Ayrıca Gskill’in garantisi kötü. Sorun çıkıarıyorlar genelde. Xpg tercih ederdim ben. Aynı ikilemi ben de yaşadım sistemimi toplarken mesela. Xpg tercih ettim be sorunsuz mükemmel çalışıyor.
Ssd ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama dram ssd alıp windowsu ona kurmak çok mantıklı. Dram ssd’nizin stabil çalışmasını sağlayıp hız dalgalanmalarını önler. Windows için önemli.

1tb için

2tb için

• Muhteşem

Benim bu bütçede alacağım sistem net budur. Hatta kasayı Hyte y70 touch bile yapabilirm. Ya da böyle seçip kalan parayla lianli infinity fan alıp işlemciyi 9950x3d yaparım.

Eğer diyorsan ki 64 yapacağım illa önce 1x32 al baktın içine sinmiyor 1x32 daha aynı modelden.
1x32 kullanmak mantıklı değil. Bütçesi var 64gb alsın. Minecraft gibi oyunlar modlar ve texture packler ile 64 gb’a kadar çıkabiliyor hatta geçtiği oluyor. Cl40 5600mhz de çok çok kötü. Kesinlikle alınmaz. Am5 için en ideal cl30 6000mhz.

• Muhteşem

Benim bu bütçede alacağım sistem net budur. Hatta kasayı Hyte y70 touch bile yapabilirm. Ya da böyle seçip kalan parayla lianli infinity fan alıp işlemciyi 9950x3d yaparım.

1x32 kullanmak mantıklı değil. Bütçesi var 64gb alsın. Minecraft gibi oyunlar modlar ve texture packler ile 64 gb’a kadar çıkabiliyor hatta geçtiği oluyor. Cl40 5600mhz de çok çok kötü. Kesinlikle alınmaz. Am5 için en ideal cl30 6000mhz.
Hocam çok teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık.

psu konusunda reddite yazarsanız çıkıyor bir sürü konu zaten. Hangi birini atacağımı şaşırdım :D Cidden o konulardan sonra nzxt alasım kaçtı yani.

ram olarak bu konuyu düşünecem. G-skill iyi diye biliyordum.

Anakart ve sıvı soğutucu konusunda da çok teşekkür ederim fikirleriniz için.

Lakin bir de foruma ayrıyeten konu açacağım. Yanlış anlamayın , sizle alakalı bir durum değil kesinlikle. Aklımda hep Asus rog sistem toplamak vardı çünkü. Diğer insanlar bu konuda ne diyor onu da merak ediyorum o yüzden.

Her şey için çok ama çok saolun.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık.

psu konusunda reddite yazarsanız çıkıyor bir sürü konu zaten. Hangi birini atacağımı şaşırdım :D Cidden o konulardan sonra nzxt alasım kaçtı yani.

ram olarak bu konuyu düşünecem. G-skill iyi diye biliyordum.

Anakart ve sıvı soğutucu konusunda da çok teşekkür ederim fikirleriniz için.

Lakin bir de foruma ayrıyeten konu açacağım. Yanlış anlamayın , sizle alakalı bir durum değil kesinlikle. Aklımda hep Asus rog sistem toplamak vardı çünkü. Diğer insanlar bu konuda ne diyor onu da merak ediyorum o yüzden.

Her şey için çok ama çok saolun.
Rica ederim. Dediğim gibi istersen topla ama asus senin paranı alır. Gigabyte asus gibi premiumdur ama asus gibi parana çökmez öyle. Power konusunda eğer içinize sinmediyse @yusuf7878 hocam size açıklar. Kendisi power uzmanı.

• Muhteşem
Arkadaşın bütçe sıkıntısını okumamıştım dual channel am4teki kadar fark ettirmiyor am5 konusunda, arkadaş minecraft oynamadığını belirtse de minecraft üzerinden gitmen de pek mantıklı olmamış kankam ayrıca 5200mhz cl40'ı varken satıp 6000mhz cl30 yine 32gb alması aşırı fark ettirmez anlamında belirttim. Bütçede sıkıntı yoksa ve sadece oyun oynanıyorsa 32 yeter ekstra olarak bi 32 daha alınabilir böyle bir sistem toplayacak arkadaşın maddi durumu kötü değildir zaten ileride de bütçe sıkıntısı çekmeyeceğini varsayarsak sistemi satıp 0ını alır onun dışında kısıtlı bir bütçede önceliği değişmeyen değiştirilemeyen ve etki eden parçalara vermek daha iyi bir seçenek örneğin işlemci 9800x3dden 7800x3dye düşecekse 2x32 ram yerine 1x32 ram alsın sonradan ram eklemesini yapar gibisinden bir açıklama böyle göz önünde bulundurulursa mantıklı oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,543
Üyeler
183,135
Son üye
Simeli
Geri