Hangi Tableti Almalıyım?

Reaksiyon skoru
6
Öğrenciyim bu sene mezuna kaldım evden çalışacağım. Bu yüzden aklımda belirlediğim bazı modeller var. Para olarak çok bir sıkıntı yok 35K'ya kadar harcayabilirim aklımdan geçenleri tek tek yazıyorum.

iPad A16 11.nesil 15k.
MatePad 11.5 15k klavye dahil.
MatePad Pro 12.2 klavye kalem dahil 32K.
iPad Air M.2 13 inç 26k MediaMarkt da.
iPad Air M3 13 inç 34K öğrenci indirimi ile pt de.
iPad Air M.2 11 inç 19k (MediaMarkt)
iPad Air M3 11 inç 26k(MediaMarkt)
Xiaomi Pad 7 15k klavye dahil.
Veya MacBook Air M.2 16 GB RAM 256 GB hafıza 30k pt de öğrenci indirimi ile.

Aklımdakiler arasında fiyat farkları çok olanlar da var ama gereksiz yere çok para vermeyende gerek yok. Sonuç olarak bütçemin hepsini harcamama da gerek yok. Yani ama avantajları fazlaysa eğer değecek ise alırım 35k verip de kafam çok karıştı. Sizden tavsiyelerinizi bekliyorum.

iPad pro 6. nesil 13 inch 512 gb aldım 30k'ya kalemle birlikte 2. el. Temiz cihaz buldum mesela, 2-3 gün araştırdım. Eğer öyle bir şey arıyorsan sen de öyle yapabilirsin ve air de koymuşsun laptop istiyorsan laptop al tablet kesmeyebilir.

iPad pro 6. nesil 13 inch 512 gb aldım 30k'ya kalemle birlikte 2. el. Temiz cihaz buldum mesela, 2-3 gün araştırdım. Eğer öyle bir şey arıyorsan sen de öyle yapabilirsin ve air de koymuşsun laptop istiyorsan laptop al tablet kesmeyebilir.
bir şey sorucam size sizdeki tabletin pili kaç saat götürüyor internette Apple tabletlerin pil sorunu yaşadığını gördüm videolar da sizde kaç saat gidiyor acaba

@Abdullah2559 Düşünürsen samsung tabletlerin kalemiyle yazmak çok daha kolay oluyor ben notlarımı universitede de tabletle alıyorum, pdflerin vs. üstüne yazarken de sıkıntı yaratmıyor hem kullanması kolay

Hmm galiba iPad 11.nesil alacağım M serisi işlemciler çok güçlü olunca şarjı da erken bitiyor benim amacım zaten uzun ekran süresi cevabının için teşekkür ederim
bendeki pro modeli ve 13inch kanka. ekran büyük ve pro modelinde işlemci + ekran 144 hz oled falan hani o da etkiler. Youtubeda yok mu bunun karşılaştırması ?

Öğrenciyim bu sene mezuna kaldım evden çalışacağım. Bu yüzden aklımda belirlediğim bazı modeller var. Para olarak çok bir sıkıntı yok 35K'ya kadar harcayabilirim aklımdan geçenleri tek tek yazıyorum.

iPad A16 11.nesil 15k.
MatePad 11.5 15k klavye dahil.
MatePad Pro 12.2 klavye kalem dahil 32K.
iPad Air M.2 13 inç 26k MediaMarkt da.
iPad Air M3 13 inç 34K öğrenci indirimi ile pt de.
iPad Air M.2 11 inç 19k (MediaMarkt)
iPad Air M3 11 inç 26k(MediaMarkt)
Xiaomi Pad 7 15k klavye dahil.
Veya MacBook Air M.2 16 GB RAM 256 GB hafıza 30k pt de öğrenci indirimi ile.

Aklımdakiler arasında fiyat farkları çok olanlar da var ama gereksiz yere çok para vermeyende gerek yok. Sonuç olarak bütçemin hepsini harcamama da gerek yok. Yani ama avantajları fazlaysa eğer değecek ise alırım 35k verip de kafam çok karıştı. Sizden tavsiyelerinizi bekliyorum.
M2 iPad Airler o fiyata baya iyiymiş. M3 ile aynı bu arada o cihazlar sadece işlemci değişti, onun da pek etkisi yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bendeki pro modeli ve 13inch kanka. ekran büyük ve pro modelinde işlemci + ekran 144 hz oled falan hani o da etkiler. Youtubeda yok mu bunun karşılaştırması ?
Pronun son nesil hariç 13” olanlarında MiniLed ekran var o ekran çok kaliteli çok parlak ama çok fena da pil tüketiyor onunla alakalı. Son nesil Proda (7. Nesil) Oled ekran var o yüzden böyle değil 😀

M2 iPad Airler o fiyata baya iyiymiş. M3 ile aynı bu arada o cihazlar sadece işlemci değişti, onun da pek etkisi yok.

Pronun son nesil hariç 13” olanlarında MiniLed ekran var o ekran çok kaliteli çok parlak ama çok fena da pil tüketiyor onunla alakalı. Son nesil Proda (7. Nesil) Oled ekran var o yüzden böyle değil 😀
doğrudur kral olabilir

@Abdullah2559 Düşünürsen samsung tabletlerin kalemiyle yazmak çok daha kolay oluyor ben notlarımı universitede de tabletle alıyorum, pdflerin vs. üstüne yazarken de sıkıntı yaratmıyor hem kullanması kolay
Herkesin kendi tercihi be deneyimine bağlı ama ben de Samsung kalemini kullanamıyorum Apple ve Huawei kalemleri çok daha rahat geliyor.

Evet m2 de gayet iyi ama pil süreleri baya az geldi gözüme

Evet m2 de gayet iyi ama pil süreleri baya az geldi gözüme
Cihazla ne yapacağına ve ne beklediğinize bağlı. Ben sabahtan tam şarjla alıp akşama kadar ders çalışsam pili bitmez mesela, veya bir sebepten güne %20 şarjla başlasam bile çevrede bol bol priz var 1 saat takarım çok sıkıntı olmaz.

6 saatin üstüne çıkmıyor genelde testlerde

Cihazla ne yapacağına ve ne beklediğinize bağlı. Ben sabahtan tam şarjla alıp akşama kadar ders çalışsam pili bitmez mesela, veya bir sebepten güne %20 şarjla başlasam bile çevrede bol bol priz var 1 saat takarım çok sıkıntı olmaz.
Sizde varmı şuan m2 Kaç saat gidiyor ben de almayı düşündüm dediğim gibi saatler az geldi yoksa praya kıyıp Pro bile almayı düşündüm ama benim için ekran süresi daha önemli bide derslerim için alıcağım o kadar Prada gereksiz vermek olur gibi pro veya m3 e

Birde Air model de 60hz oled ekran değil face is de yok ekran olarak çokta fark göremedim iPad 11 den Apple nedense bir türlü yükseltemedi Air modellerin ekran kalitesini

Son düzenleme:
Geri