Ekran kartı frametime 4-5 ms ise 1 ms monitör gerekli midir?

ededilzih

80+
Reaksiyon skoru
57
Bu soruyu birçok YouTube kanalına sordum cevap alamadım. (dh, Technopat, Donanım Arşivi vb.) Rekabetçi oyunlara bakıyorum ekran kartı frametime dediği ekran kartının görüntüyü üretme zamanı 4-5 ms civarında geziyor. O halde 1 ms gecikmeli monitöre gerek var mı yoksa 4 ms gecikme değerli monitörler yeterli mi?

Bu soruyu birçok YouTube kanalına sordum cevap alamadım. (dh, Technopat, Donanım Arşivi vb.) Rekabetçi oyunlara bakıyorum ekran kartı frametime dediği ekran kartının görüntüyü üretme zamanı 4-5 ms civarında geziyor. O halde 1 ms gecikmeli monitöre gerek var mı yoksa 4 ms gecikme değerli monitörler yeterli mi?
Gerçek 1 MS monitör bulman zor zaten alacağın monitörler genelde 3 4 5 MS olacak zaten bu kadar dert etme ms değerini renk gamutu paneli iyi olsun önemli olanlar bunlar. Rekabetçi de oynasan hikayelide oynasan.

Gerçek 1 MS monitör bulman zor zaten alacağın monitörler genelde 3 4 5 MS olacak zaten bu kadar dert etme ms değerini renk gamutu paneli iyi olsun önemli olanlar bunlar. Rekabetçi de oynasan hikayelide oynasan.
E youtube da milyon takipçili kanalar bas bas bağırıyor 1 ms GTG olan monitör alın diye???

E youtube da milyon takipçili kanalar bas bas bağırıyor 1 ms GTG olan monitör alın diye???
Bağırmazsalar nasıl satış yapacaklar? :D Oledler dışında kalan çoğu monitör 1 ms tepki süresi vermiyor. Profesyonel cihazlarla ölçüm yapanlar ve monitörleri detaylı takip edenler bilecektir zaten. @İsimbulamajim @Tayfunns hocalarım daha iyi biliyor bu konuları.

PC işleyip monitöre gönderiyor, monitörde görüntüye çeviriyor bunu. Mesela siyah renkten beyaz renge geçerken ghosting yaşıyorsan bunun sebebi ekran kartı değil monitör. Monitör ghosting sorunluysa istersen 5090 tak yine ghosting yaşayacaksın.

Mesela oledler 60hz de bile çoğu renk geçişinde 1-2ms civarında oluyor. Yani 60 fps alırsan renk geçişlerinde 1ms görürsün. Görüntü düşük hz'den dolayı bulanık olur fakat hareket halinde ghosting olmaz. PC de 2 şeye abanman lazım, monitör ve ekran kartı. Oled monitör alırsın ama 30 FPS de MFG açıp 100 FPS yaparsın fakat gerçekte hisettiğin 80ms giriş gecikmesi olacağı için yine akıcı hissettirmez. Sallıyorum araba kullanıyorsun ani manevralar yaparken sorun yaşarsın.

Yani ikisi de çok önemli parçalar. Birinden biri kötü olursa deneyimini olumsuz etkiler. 1ms GTG monitör alamasan da 4-5-6ms GTG alabilirsin. Bu da ghosting yapmamak (gözle görülür) için yetiyor. Bazı monitörler var 15-20 hatta 70ms görüyor. Yapacağın en mantıklı şey en iyi gpu ve monitörü almak. Ardından oyun da giriş gecikmesini en aza indirmek ve FPS'yi yüksek tutmak. Buradan sonraki görev monitörde. Eğer piksel tepki süresi iyiyse ve yenileme hızı da yüksekse akıcı bir oyun deneyimi yaşarsın.

ms ye çok takılmayın ortalama 5 ms felansa gayet iyi oluyor asıl önemli olan renk kalitesi iyiyken verdiği ms değeri, 1ms monitör alcam diye TN panel gibi renk görmek istemezdim :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,343
Üyeler
183,830
Son üye
Fur0120
Geri