Çözüldü✓ Sistem yükselteceğim neler alabilirim?

bütçeyi 20k ya çıkarırsan

7500f işlemci
fiyat performans kule tipi fan
asus b650m-r anakart
patriot 16 gb 6000/30 ddr5 ram
1 tb m2 ssd
650-700w psu lu mesh panel kasa
bu sistemi sıfır olarak 20k ya alırsın

elindeki sistemin ekran kartını sistemine takarsın

ama sistemi bu ekran kartı ile satılığa çıkarırsın

yani ürün satılana kadar 7500f li yeni sistemde kullanırsın

ürün satılıdıktan sonra da
ürünün parası ile
ikinci elden 6700xt ekran kartı filan alırsın

bu sisteme yeni nesil olarak daha iyisi yakışır elbette ama
bütçe doğrultusunda ideal kart bu
ayrıca öyle çok ta sırıtacak
arkadaş bu işlemci ile de bu kart hiç olmamış diyecek bir kart olmaz

belli bir süre bu şekilde götürürsün
biraz daha bütçe oluşturunca
zaten ikinci el aldığın için satacağın bu karttan zarar da etmiş sayılmayacak bir şekilde satar
üstüne koyduğun para ile daha iyi bir ekran kartı alırsın

• Beğen
Reaksiyonlar: Erai
İkinci ele yöneltebilim demişsiniz sıfır olarak
7500f
B650mp-e pro
32gb viper venom
Kioxia exceria pro 1tb (elinizdeki parçaları satarak tabikide)
elimdekileri satsam ne kadara gider acaba ikinci el fiyatlardan haberim yok

• Beğen
bütçeyi 20k ya çıkarırsan

7500f işlemci
fiyat performans kule tipi fan
asus b650m-r anakart
patriot 16 gb 6000/30 ddr5 ram
1 tb m2 ssd
650-700w psu lu mesh panel kasa
bu sistemi sıfır olarak 20k ya alırsın

elindeki sistemin ekran kartını sistemine takarsın

ama sistemi bu ekran kartı ile satılığa çıkarırsın

yani ürün satılana kadar 7500f li yeni sistemde kullanırsın

ürün satılıdıktan sonra da
ürünün parası ile
ikinci elden 6700xt ekran kartı filan alırsın

bu sisteme yeni nesil olarak daha iyisi yakışır elbette ama
bütçe doğrultusunda ideal kart bu
ayrıca öyle çok ta sırıtacak
arkadaş bu işlemci ile de bu kart hiç olmamış diyecek bir kart olmaz

belli bir süre bu şekilde götürürsün
biraz daha bütçe oluşturunca
zaten ikinci el aldığın için satacağın bu karttan zarar da etmiş sayılmayacak bir şekilde satar
üstüne koyduğun para ile daha iyi bir ekran kartı alırsın
gayet mantıklı geldi :D ancak 6700xt yerine nvidia olarak ne alabilirim

gayet mantıklı geldi :D ancak 6700xt yerine nvidia olarak ne alabilirim
onun yerine alabileceğin kart 4060 dır
6700xt fiyatına bulabilir misin bilemem

ben olsam 6700xt alırım

amd alınmaz cayır cayır yanıyor wattman hatasından geçilmiyor muhabbetlerine bakma

ayrıca dediğim gibi yakın zamanda biraz daha bütçe oluşturabilecek olursan bu kart geçiş kartın olacak

alırken fiyat performans olarak en iyi satarken de çok zarara uğramayacağın bir kart bu

• Beğen
onun yerine alabileceğin kart 4060 dır
6700xt fiyatına bulabilir misin bilemem

ben olsam 6700xt alırım

amd alınmaz cayır cayır yanıyor wattman hatasından geçilmiyor muhabbetlerine bakma

ayrıca dediğim gibi yakın zamanda biraz daha bütçe oluşturabilecek olursan bu kart geçiş kartın olacak

alırken fiyat performans olarak en iyi satarken de çok zarara uğramayacağın bir kart bu
anladım teşekkür ederim peki kasayı beyaz almayı düşünüyorum akvaryum tarzı onun hakkında önerebileceğin bir kasa var mı tabi artı olarak psu da lazım ne alabilirim acaba

çok iyi olur aslında arasında ekran kartı komik kalacak ona ne ekleyebilirim dediğim gibi bütçe önemli değil temsili söyledim ben
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

satabileceğimi düşünmüyorum ölü fiyata belki satılır
Asus anakartı 3000 tl
2X16 rami 3000 tl
Ssd 1 tb ı 2000 tl
Ryzen 7500 f 4500 tl
Kargo işleri içinde 500 tl tutsa
Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 İşlemci Soğutucu 600 tl ye alsan 2.el diyelim
13.600 tl tutar (ki pazarliķla bir miktar daha düşebilir)

• Beğen
anladım teşekkür ederim peki kasayı beyaz almayı düşünüyorum akvaryum tarzı onun hakkında önerebileceğin bir kasa var mı tabi artı olarak psu da lazım ne alabilirim acaba
beyaz akvaryum kasa içerisine
beyaz ekipmanlar dizmelisin
rgb li ekipmanlar dizmelisin ki
bir anlamı olsun

dümdüz gösterişi olmayan bileşenlerle gerek siyah gerek beyaz akvaryum kasa bana mantıklı gelmiyor

şimdiki yapacağım yorumdan dolayı siz veya bir başkası kızacak bana ama ben yine de bildiğimi yazayım

düşük bütçeler ile
ucu ucuna fiyat performans arayışı içinde olduğumuz sistemlere görsel sevdalarınız yüzünden yazık etmeyin
şu an sisteme artırdığınız bütçe sattığınız ürün parsı ile birlikte 30k ya yakın bir harcama yapacaksınız

bu para ülke şartlarında gayet yüksek bir para neredeyse 1.5 asgari ücret
parayı veya bütçenizi küçümsemiyorum niyetim yanlış anlaşılmasın

ama bu paralarla toplanan bir sistem hiç kimse kusura bakmasın yeni nesil ürünler ile giriş orta bir sistem parası

hal böyle iken bütçe yetersizliğinden ekran kartını bile idareten ikinci el alıyorken

1000 tl bir yerlerden avantaj sağlayıp başka bir bileşene yükleneyim derdine düşmektense
akvaryum kasa olsun beyaz sistem olsun sevdalarına düşmek mantıksız geliyor bana

ister kızın ister kızmayın fikrim budur

• Beğen
bir anlamı olsun

dümdüz gösterişi olmayan bileşenlerle gerek siyah gerek beyaz akvaryum kasa bana mantıklı gelmiyor

şimdiki yapacağım yorumdan dolayı siz veya bir başkası kızacak bana ama ben yine de bildiğimi yazayım

düşük bütçeler ile
ucu ucuna fiyat performans arayışı içinde olduğumuz sistemlere görsel sevdalarınız yüzünden yazık etmeyin
şu an sisteme artırdığınız bütçe sattığınız ürün parsı ile birlikte 30k ya yakın bir harcama yapacaksınız

ama bu paralarla toplanan bir sistem hiç kimse kusura bakmasın yeni nesil ürünler ile giriş orta bir sistem parası

hal böyle iken bütçe yetersizliğinden ekran kartını bile idareten ikinci el alıyorken

1000 tl bir yerlerden avantaj sağlayıp başka bir bileşene yükleneyim derdine düşmektense
akvaryum kasa olsun beyaz sistem olsun sevdalarına düşmek mantıksız geliyor bana

la fenerbahçe her mesajında şiir yazmasan olmaz mı okumaya başlıyorum yarısına gelmeden okumayı bırakıyorum

bir anlamı olsun

düşük bütçeler ile

kızılacak bir şey yok haklısın ama yanlış anladığın şey şu ki ben fiyattan yana sorunum yok sadece temsili söylediğimi belirttim 30 değil 40 olsun 50 olsun ama gözüme hoş gelsin onu istiyorum ki fiyatı da alçak tutma sebebim uçuk öneriler gelmemesi içindi benim fazla fazla iyi bir sisteme ihtiyacım yok 2-3 günde bir valorant oynuyorum sadece normal ortalama bir sistem olsun ama gözüme hitap etsin istiyorum

kızılacak bir şey yok haklısın ama yanlış anladığın şey şu ki ben fiyattan yana sorunum yok sadece temsili söylediğimi belirttim 30 değil 40 olsun 50 olsun ama gözüme hoş gelsin onu istiyorum ki fiyatı da alçak tutma sebebim uçuk öneriler gelmemesi içindi benim fazla fazla iyi bir sisteme ihtiyacım yok 2-3 günde bir valorant oynuyorum sadece normal ortalama bir sistem olsun ama gözüme hitap etsin istiyorum
hocam saçma bir savunma tarzınız var fiyatla ilgili

30 olsun 40 olsun 50 olsun diyecek kadar bütçesi olan biri şunu der kendince

arkadaş ben 30 desem biraz daha çık 35 e şunu al
35 e çıksam biraz daha çık 40 a şunu al bu böyle böyle gider

bu yüzden ben belirlediğim max bütçenin %20 altını söyleyeyim
nokta atışı sistem gelir beğenirim alırım
biraz daha ekle diyenler gerçekten güzel bir sistem önerir zaten benim bütçem bu belirttiğim bütçenin üstünde idi bilerek düşürmüştüm
yine bütçe aralığımda der alırsın

50k bütçesi olan 50 yi bile geçtim 30-40k aralığında bütçesi olan biri
10-15k derse
saçma mı değil mi diye tartışmaya kapalı denecek kadar saçma bir paylaşım olur

neden öyle olur
bu bütçede ya eski sistemini upgrade ettirmek için bir tarafımızı yırtarız

ya da arkadaş bu sisteme yatırım yapmayalım
satsın
ekran kartını ikinci el idarelik bir şey alalım sistemi yeni nesil bir şey yapalım diye bir tarafımızı yırtarız
aynı yukarıdaki örneğim gibi

yani

burada sizin yorumunuzun iki bakış açısı var

ya cehalet
ya laf olsun diye post açma
hiç kusura bakmayın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

la fenerbahçe her mesajında şiir yazmasan olmaz mı okumaya başlıyorum yarısına gelmeden okumayı bırakıyorum
bir kaç seferde sonundan başla yarısına kadar
belki ordan merak sarar bitirirsin

Sistemim:
AMD Ryzen 3 3100
MSI B450M-A PRO MAX
ASUS GeForce GTX1650 SUPER
Adata XPG 16GB 3200 MHz
Corsair Carbide SPEC-DELTA RGB 550W
Adata 480GB SSD

Bu sisteme ortalama 10-15 bin lira bütçeyle neler ekleyebilirim aklıma yatarsa bütçeyi artırabilirim sorun yok
(ekran kartını fazla ön planda tutmuyorum şuanlık değişmesem de olur aktif olarak valorant oynuyorum)
Ryzen 5 5600 yada 5600x e geç ekran kartını rx 6600xt yada 6700xt yükselt psuyu da 650w deltanın b seviyesi PSU vardı onunla güncelleyebilirsin birde 32 rame geçen iyi olur SSD de keyfi 1 TB olabilir.

• Beğen
5700x3d al valo oynuyorsan sadece çok rahat edersin (ikinci el al)

Geri