Yeni sistemde sorunlar

suponc

80+
Reaksiyon skoru
9
Vatandan bu sistemi akşam üzeri aldım eve geldim. Sistem çok geç açılıyor ve ekran kartından Displayporttan görüntü gelmiyor HDMI'dan veriyor.
Bios vs güncellemelerini yaptım.
Elimde AK620 1TB ssd ve hdd vardı orada kendileri taktılar.
Tekrar götüreyim mi mağazaya veya forumda çözebilir miyiz?

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    35 KB · Hit: 55
Geç açılması memory training yapıyorsadır ama dp den vermemesinin sebebini bilemiyorum. Monitörde display port seçildi değil mi? bir de kablo da sorun olma ihtimali?

Geç açılması memory training yapıyorsadır ama dp den vermemesinin sebebini bilemiyorum. Monitörde display port seçildi değil mi? bir de kablo da sorun olma ihtimali?
Kablo sağlam monitörden de dp seçili anlamadım bende.
Geç açılmasını nasıl çözerim?

Hocam herkesin söylediği dilinden düşmeyen anakart?
Giriş seviyesi için iyi. Yoksa ortalama bir anakart, VRM soğutucu bloğu kalitesiz zaten, daha yukarı nesil işlemci kaldıramaz. Bu fiyata BIOSTAR'ın çok daha iyi performanslı anakartlari bulunuyor ben almazdım şahsen. Eğer Windows HDD'ye kurulmuşsa normal yavaş açılması, keşke o hurda SSD yerine adam akıllı en kötü Gen4 bir SSD alsaydın kardeşim.

Kablo sağlam monitörden de dp seçili anlamadım bende.
Geç açılmasını nasıl çözerim?
Prime serisi anakartlardan aşırı beklentiniz olmasın hocam, üzerinde 2 m2 girişi olduğu için herkes f/p diyor ama bunun b650m-k versiyonu beni aylarca uğraştırmıştı. Ancak görüntü alamama nedeninizin anakart olduğunu sanmıyorum. Ekran kartı driverini DDU ile temiz kurulum yapmayı denediniz mi?
DDU için rehber:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vatandan bu sistemi akşam üzeri aldım eve geldim. Sistem çok geç açılıyor ve ekran kartından Displayporttan görüntü gelmiyor HDMI'dan veriyor.
Açılışı hızlandırmak için Memory context restore ayarını biosdan enable yapabilirsiniz.

Ramler için de Expo açık değilse açın biosdan.
Bios güncel değil mi?

Prime serisi anakartlardan aşırı beklentiniz olmasın hocam, üzerinde 2 m2 girişi olduğu için herkes f/p diyor ama bunun b650m-k versiyonu beni aylarca uğraştırmıştı. Ancak görüntü alamama nedeninizin anakart olduğunu sanmıyorum. Ekran kartı driverini DDU ile temiz kurulum yapmayı denediniz mi?
DDU için rehber:

Açılışı hızlandırmak için Memory context restore ayarını biosdan enable yapabilirsiniz.

Ramler için de Expo açık değilse açın biosdan.
Bios güncel değil mi?
Yahu kardeşim sen EXPO'nun bilgisayarın açılmasında daha fazla süreye yol açtığını bilmiyormusun, hele GL36 gibi kalitesiz RAM'lerde.

Arkadaşın dediği memory context restore ayarı var (benim memory training dediğim şey) onu enabled yap daha hızlı açılır. A620ler OC destekliyor muydu? Olsa da açma hocam, fazla bir şey kazanmazsın ve bilgisayarın hızlı açılmasını da sağlamaz, aksine şimdi expo uyumlu değilse başka sorun çıkar.

Yahu kardeşim sen EXPO'nun bilgisayarın açılmasında daha fazla süreye yol açtığını bilmiyormusun, hele GL36 gibi kalitesiz RAM'lerde.
Bu yüzden memory context restore da açmasını söyledim. Ayrıca 6000 mhz ramleri 4800 de mı kullansın adam sırf geç açılıyor diye?

Arkadaşın dediği memory context restore ayarı var (benim memory training dediğim şey) onu enabled yap daha hızlı açılır. A620ler OC destekliyor muydu? Olsa da açma hocam, fazla bir şey kazanmazsın ve bilgisayarın hızlı açılmasını da sağlamaz, aksine şimdi expo uyumlu değilse başka sorun çıkar.
Adamın kullandığı mobo B650 MR ne A620si?

Expo uyumsuz ram verdiyse Vatan açmamalı tabi.

Geri