Çözüldü✓ Rtx 5070 ti Yüksek Frekansta Çökme Sorunu

spack

80+
Reaksiyon skoru
2
İki gün önce işlemci ve anakart değişimi yaptım. İşlemci 7800x3d , anakart Msi Mpg x670e Carbo wi-fi modeli.

Yaşadığım sorun ise tespit edebildiğim.Ekran kartı ne zaman çalışma frekansı yükselir ve voltaja ihtiyaç duyarsa masaüstünde hafif kasılmalar ve mouse hareketlerinde donmalar meydana geliyor.Oyuna girdiğimde ise oyun ya çöküyor ya da sistemi yeniden başlatıyor. Araştırdığım kadarıyla redditte benzer sorunları yaşayanlar pcie 5.0 uyum sorunu olduğunu ve gen5 seçeneğini gen4 yaparak çözmüşler. Bu sorun hakkında bilgisi olan ya da buna benzer bir şey yaşayan arkadaşlar varsa fikirlerini belirtebilir mi? Çünkü upgrade etmeden sistem sorunsuzdu.Şu an bilgisayarın yanında olmadığım için deneme şansı bulamıyorum.O yüzden böyle konu açmak istedim

4.0 yapınca düzeliyorsa frekans/voltaj sorunu yoktur.

4.0 yapınca düzeliyorsa frekans/voltaj sorunu yoktur.
Bunu denicem umarım sebebi budur ama merak ettiğim bu sorunu yaşayan başkaları var mı yoksa bana mı denk geldi bilemiyorum. Bir de hem anakart hem de ekran kartı 5.0 destekli olmasına rağmen neden uyum sorunu olur anlamadım

Bunu denicem umarım sebebi budur ama merak ettiğim bu sorunu yaşayan başkaları var mı yoksa bana mı denk geldi bilemiyorum. Bir de hem anakart hem de ekran kartı 5.0 destekli olmasına rağmen neden uyum sorunu olur anlamadım
5000 serisi ilk cıktıgında sürüyle bu sorunu yaşayan vardı.

Voltaj diyorsanız belki psu kanalların kaç verdiği, stabilitesi fln önemli na bağlıdır. Psunuzuda söyleyin, bir arkadaş vardı o size OCCT test yaptırır, siz de ss atarsınız söyler. Ben pek değerlerden anlamıyorum.

Voltaj diyorsanız belki psu kanalların kaç verdiği, stabilitesi fln önemli na bağlıdır. Psunuzuda söyleyin, bir arkadaş vardı o size OCCT test yaptırır, siz de ss atarsınız söyler. Ben pek değerlerden anlamıyorum.
psu modeli Asus Rog-Strix 850G gold modeli. Önceki sistemimde hiç bir sorun yoktu aslında aynı kartı sorunsuz tam yükte çalıştırıyordu.

Anakart çipsetini tekrar kurup, ekran kartını söküp tekrar takınca şu an düzeldi gibi umarım tekrarlamaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,835
Üyeler
183,906
Son üye
rs_akifweli
Geri