Genel Türkiye hava tahminim

Reaksiyon skoru
71
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar adım Yusuf, 4 senedir acemi amatör olarak hava tahminleri yapmakta ve Hava durumu forumlarında dolaşmaktayım. Oradaki ustalardan öğrendiğim bilgiler ve tecrübelerle yapabileceğim kadarı kadar Hava tahminimi sizlere sunmaktayım.

İlk öncelikle ege ve Akdeniz kesimi harici fazla sıcak geçmeyen havalardan sonra ay'ın 16'sında sonbahara yakın Ancak sonbaharı Tam anlamıyla yaşatmayacak bir hava ile karşı karşıya kalabiliriz, 850 hpa yani yerden 1500 metre yükseklikteki hava sıcaklığının İstanbulda 12 derece olduğunu görüyoruz.. Bu sıcaklığın yer seviyesine yansıması 24-25 derece olsa da yağış, bulutluk, ve rüzgarla hissedilen olarak çok daha serin havayı hissedeceğimizi belirtmek isterim.
1000033205.webp

Hemen arkasından bizlere sonbaharı daha iyi hissettirecek yağışlı bir sistem gelecek gibi. Ay'ın 18'nde Hava sıcaklıklarını 22-23 derece civarı, hissedilen hava sıcaklıklarını 19-20 derece civarında bekliyoruz.. Yine yağış, bulutluluk, rüzgar. Kısacası sonbahar havamız olacaktır..
1000033206.webp

Ay'ın 23 ünde çok ufak bir Afrika atağı ile tekrardan sıcak atağımız olabilir. Fazla rahatsız etmeyen bir sıcak olacak gibi görünüyor Akdeniz şehirleri harici..

1000033207.webp

Veeeeee asıl bombaya geldik :) hazır mısınız? Ay'ın 27-28 inde tam anlamıyla sonbahar havaları nun etkili olma ihtimali var.. Güncellemeleri sık sık takip ediyoruz 🙃

1000033208.webp

İstanbul'un 850 hpa diyagramları söylediklerimi onaylar nitelikte 🙃
1000033195.webp

Kısacası yaz artık bitiyor ve sonbahar mevsimine kucak açıyoruz. Açıkçası böyle bir yaz'ın bitmesine yüz kere göbek atarım haberiniz olsun 😂😂😂

Estağfurullah, foruma hava durumu hizmeti yapıyorum işte.. Hava tahmini yapmak kadar zevkli bir şey yok benim için 🙃

Yağmur geliyor mu yağmur a ihtiyaç var. Sen onu söyle direkt reis😬

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar adım Yusuf, 4 senedir acemi amatör olarak hava tahminleri yapmakta ve Hava durumu forumlarında dolaşmaktayım. Oradaki ustalardan öğrendiğim bilgiler ve tecrübelerle yapabileceğim kadarı kadar Hava tahminimi sizlere sunmaktayım.

İlk öncelikle ege ve Akdeniz kesimi harici fazla sıcak geçmeyen havalardan sonra ay'ın 16'sında sonbahara yakın Ancak sonbaharı Tam anlamıyla yaşatmayacak bir hava ile karşı karşıya kalabiliriz, 850 hpa yani yerden 1500 metre yükseklikteki hava sıcaklığının İstanbulda 12 derece olduğunu görüyoruz.. Bu sıcaklığın yer seviyesine yansıması 24-25 derece olsa da yağış, bulutluk, ve rüzgarla hissedilen olarak çok daha serin havayı hissedeceğimizi belirtmek isterim. Alıntıyı görüntüle

Hemen arkasından bizlere sonbaharı daha iyi hissettirecek yağışlı bir sistem gelecek gibi. Ay'ın 18'nde Hava sıcaklıklarını 22-23 derece civarı, hissedilen hava sıcaklıklarını 19-20 derece civarında bekliyoruz.. Yine yağış, bulutluluk, rüzgar. Kısacası sonbahar havamız olacaktır..
Alıntıyı görüntüle

Ay'ın 23 ünde çok ufak bir Afrika atağı ile tekrardan sıcak atağımız olabilir. Fazla rahatsız etmeyen bir sıcak olacak gibi görünüyor Akdeniz şehirleri harici..

Alıntıyı görüntüle

Veeeeee asıl bombaya geldik :) hazır mısınız? Ay'ın 27-28 inde tam anlamıyla sonbahar havaları nun etkili olma ihtimali var.. Güncellemeleri sık sık takip ediyoruz 🙃

Alıntıyı görüntüle

İstanbul'un 850 hpa diyagramları söylediklerimi onaylar nitelikte 🙃
Alıntıyı görüntüle

Kısacası yaz artık bitiyor ve sonbahar mevsimine kucak açıyoruz. Açıkçası böyle bir yaz'ın bitmesine yüz kere göbek atarım haberiniz olsun 😂😂😂
Hpa mpa ben bilmem hocam. Aksaraya nolcak sen onu de bize :D :)

15-16 eylül tarihlerinde yağış alabilecek yerler renklerle süslenmiş tr haritasında buradan Bakarak nereler Yağış alır almaz görebilirsiniz
1000033210.webp
1000033209.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aksaray ay'ın 19 unda gündüz serin gece soğuk hava yaşar..

güzel konu bilim irfan kokuyor forumun hasret kaldığı konulardan.

15-16 eylül tarihlerinde yağış alabilecek yerler renklerle süslenmiş tr haritasında buradan Bakarak nereler Yağış alır almaz görebilirsiniz
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aksaray ay'ın 19 unda gündüz serin gece soğuk hava yaşar..
Teşekkürler hocam. Soğuğu sevirim. Sıcak çekilmiyor. Soğukta en azından mont giyiyoruz hal oluyor. Sıcakta hiçbir türlü olmuyor klima dışında.

Hoca bu gece tatile gidiyorum vereceğin haber hiç iyi olmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,935
Üyeler
184,081
Son üye
Lepays1881
Geri