4000₺ ye kadar psu önerisi (High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.1 ALINDI)

sulobey10

80+
Reaksiyon skoru
50
Bütçe
4000
Arkadaşlar 4000₺ altında en az 700W bir güç kaynağına ihtiyacım var. Elimdeki PSU fanı artık darrrr diye ötmeye başladı. Daha önce fanını 2 kere WD40 ile yağladım ama bir sefer daha içini açmak istemiyorum. Tavsiye edilen bir şey değil ve tehlikeli. Zaten 2012-13 ten kalma bir tarihi eser. Beni hiç yarı yolda bıraktı mı? Hayır. Onu çok seviyorum ama onun için artık yolun sonu gözüktü. 600-650W'ta yeter ama geleceğe dönük olması açısından en az 750W istiyorum. Kriterlerim arasında sessizlik birinci sırada, ikinci sırada ufak bir fark ile uzun ömürlülük onu takip ediyor. PSU tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistemim:
Intel Core i5 11600.
ASRock B560 Pro4.
Team T-Force Vulcan TUF 16 GB Dual kit RAM.
EVGA RTX 3070 XC3 Ultra.
Cooler Master GX750

Aklıma olan model: High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.1 ATX Güç Kaynağı (HP1-S2850GD-F12S)

Son düzenleme:
Arkadaşlar 4000₺ altında en az 700W bir güç kaynağına ihtiyacım var. Elimdeki PSU fanı artık darrrr diye ötmeye başladı. Daha önce fanını 2 kere WD40 ile yağladım ama bir sefer daha içini açmak istemiyorum. Tavsiye edilen bir şey değil ve tehlikeli. Zaten 2012-13 ten kalma bir tarihi eser. Beni hiç yarı yolda bıraktı mı? Hayır. Onu çok seviyorum ama onun için artık yolun sonu gözüktü. 600-650W'ta yeter ama geleceğe dönük olması açısından en az 750W istiyorum. Kretierlerim arasında sessizlik birinci sırada, ikinci sırada ufak bir fark ile uzun ömürlülük onu takip ediyor. PSU tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistemim:
Intel Core i5 11600.
ASRock B560 Pro4.
EVGA RTX 3070 XC3 Ultra.
Cooler Master GX750
Psu ile aranda özel bir şey var gibi:monkahmm:

Var sayılır valla, fanını değiştirip yada tekrar yağlayıp 10 sene daha kullansam mı acaba diye düşünmüyor da değilim...

Aklımda olan ürün bu. Daha ucuz öneri olursa onu düşüneceğim. En az 750w olursa iyi olur.

biraz bütçe aşıyor ama
bütçemi aşamam diyorsanız (tebilon) bunu alın.

Arkadaşlar 4000₺ altında en az 700W bir güç kaynağına ihtiyacım var. Elimdeki PSU fanı artık darrrr diye ötmeye başladı. Daha önce fanını 2 kere WD40 ile yağladım ama bir sefer daha içini açmak istemiyorum. Tavsiye edilen bir şey değil ve tehlikeli. Zaten 2012-13 ten kalma bir tarihi eser. Beni hiç yarı yolda bıraktı mı? Hayır. Onu çok seviyorum ama onun için artık yolun sonu gözüktü. 600-650W'ta yeter ama geleceğe dönük olması açısından en az 750W istiyorum. Kretierlerim arasında sessizlik birinci sırada, ikinci sırada ufak bir fark ile uzun ömürlülük onu takip ediyor. PSU tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistemim:
Intel Core i5 11600.
ASRock B560 Pro4.
EVGA RTX 3070 XC3 Ultra.
Cooler Master GX750

1757842285476.webp

Biraz sesli bir model.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bütçemi aşamam diyorsanız (tebilon) bunu alın.
MSI'da da sleeve bearing var. Yani bir süreden sonra ses yapmaya başlar yüksek ihtimalle.

kyberinda tek pcie çıkışı var diye hatırlıyorum ilerde ekran kartı yükseltmeye çalıştığında sıkıntı çıkarmasın.
O bütçede zaten başka model yok. Yeni GPU olarak 12VHPWR girişli bir model alırsa sıkıntı yaşamaz.

High Power marka psu yu ben de akşam kendi araştırmalarımla bulmuştum. Tek merak ettiğim konu sessizlik konuus. Bu benim için takıntı derecesinde önemli. Stok fanı ses yapıyor diye pentium işlemciye bile kule tiği soğutucu takan bir adamım. High power ile da hönce deneyimim oldu 10+ sene kullandım bu markayı ve oldukça sessizdi. İnşallah bu da öyle çıkar(başka alternatif bulamazsam).

Ayrıca bu alacağım ürünü de 10+ yıl kullanmak isterim.

https://www.teknobiyotik.com/donani...-1-pcie-5-1-siyah-guc-kaynagi-0r30b00037.html

Bu ürün hakkında ne yorum yaparsınız? Markayı ilk defa duyuyorum.

High Power marka psu yu ben de akşam kendi araştırmalarımla bulmuştum. Tek merak ettiğim konu sessizlik konuus. Bu benim için takıntı derecesinde önemli. Stok fanı ses yapıyor diye pentium işlemciye bile kule tiği soğutucu takan bir adamım. High power ile da hönce deneyimim oldu 10+ sene kullandım bu markayı ve oldukça sessizdi. İnşallah bu da öyle çıkar(başka alternatif bulamazsam).

Ayrıca bu alacağım ürünü de 10+ yıl kullanmak isterim.

https://www.teknobiyotik.com/donani...-1-pcie-5-1-siyah-guc-kaynagi-0r30b00037.html

Bu ürün hakkında ne yorum yaparsınız? Markayı ilk defa duyuyorum.
Elde bilgi yok. Zaten yeni bir model. Bulaşmayın. Marka bazlı bakmayacaksınız zaten. Cratos modelinin modüler olmayan versiyonu gibi bir şeyse alınabilir ama dediğim gibi bilgi yok.

Geri