Gigabyte b650m gaming wifi 6e alınır mı?

8+2 DrMOS kullanıyor Asus B650M-E.
Mosfetleri çok güçlü düz mosfetler yok bunda. Çok rahat besler tabii ki.
Gigabyte modelde aynı şekilde.
Asus taki 8+2 60 lık kanka 1 senedir düzenli anakart bakıyorum bana anlatma bunları 120w üstü işlemci takmak zorlar bunları takılmaz demiyorum ama bu modelleri zorlar 9950x3d 200 e baremine yaklaşıyor extra çekirdekleri ile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ediyorum bi de ufak bir soru daha sorucam müsaitseniz bu şuan aldığım anakart sonuçta 6100 tl ye gelicek bana yani bu fiyatı 8000 e çıkarttığımda verdiğim bu fark alacağım farka değer mi mesela 6000 bantlarına hadi 6500 bantlarında gigabyte b650m gaming wifi6 den daha iyi bir b650 alabilir miyim
2 tane msi buldum b650 8k bandına 14+2 ve 12+2 ikiside realtek ethernet kartı kullanıyor wifi de intel diye belirtmediklerine göre realtek 8.3K olan da 9000 serisi tak çalışır ve baya kaslı duruyor ortası biraz boşluk ama ikinci olan ise tak çalıştır yok gen 5 m2 desteği yok b850 lerde standart bu özellik onlarda alacağınız 8-9k bandındaki anakartta bile 8 faz vram var

ben ethernet kartı realtek intel mi diye detayına kadar bakıyorum anakart konusundada karşınızda bilgisiz birisi yok anlıyorum bir çok şeyden 8 faz 60 lık vramle nasıl 9950x3d kullanmayı düşünüyorsunuz ben bunu çok merak ettim zaten bu faz vramlerin yüksek olmasını sebebi aradaki dengesiz voltajı dengelemek boşuna oraya 800amper vram koymuyorlar sen 9950x3d takınca çalıştır diye sistem 400-500 amper kullanıyor onun için bunlara 9950x3d takarsanız bobinleri patlatırsınız 120W 7800x3d uv ile kullanılır 9800x3d felan ama 9950x3d çok zor.
7800X3D 120w çalıştığını sanıyorsun sanırım.

Amd de vram fazı çok önemli değil ama 8 faz vram e 9950x3d takamazsın upgrade potansiyeli olmalı ileride am6 sonunda am5 high end cpu alırsın maksadında sadece işlemci alırsın

7800X3D 120w çalıştığını sanıyorsun sanırım.
Uv yazısını görmüyorsun galiba 😀

alabiliceğin potansiyel olarak upgrade a açık anakartlar bunlar onlarda 8k bandında b650ler b850 de 8 faz vram var çoğunda bir yandan bakmaya devam ediyprum 10-12 faz vram bulursam atarım

Bu anakart hakkında düşünceleriniz nedir hocam
Alabiliceğiniz b850 seviyesi kartlar 9.2 den felan başlıyor

Bu anakart hakkında düşünceleriniz nedir hocam
Eğer ki 9700x olur 7800x3d vs takıp undervolt yapacam diyorsanız aldığınız anakartta iyidir ama ileride upgrade potansiyeli yok bununda 10+2+1 faz vram i olması lazım sistemin matx mi olacak?

Hocam ben böyle bu sistemi 3 yıl filan kullanıp sonra am4 deki 5800x3d gibi bir am5 sonunda çıkan işlemciyle 3 yıl daha kullanıp suyunu çıkartmayı düşünüyorum bu yüzden anakartı güzel almak istiyorum ama 10 binler biraz can sıkmaya başlıyor https://www.epey.com/anakart/msi-b850-gaming-plus-wifi6e.html şöyle bir model gördüm fikriniz nedir bilmiyorum ama dümdüz b650m-k asus alıp 5k ya am6 gelince de anakartı yine böyle giriş seviyesi alıp işlemciyi orta seviye alıp geçmek de mantıklı gelmiyor değil

Eğer ki 9700x olur 7800x3d vs takıp undervolt yapacam diyorsanız aldığınız anakartta iyidir ama ileride upgrade potansiyeli yok bununda 10+2+1 faz vram i olması lazım sistemin matx mi olacak?
Sistem matx atx olması kartın ısınması dışında başka bir farkı var mı ki

Hocam ben böyle bu sistemi 3 yıl filan kullanıp sonra am4 deki 5800x3d gibi bir am5 sonunda çıkan işlemciyle 3 yıl daha kullanıp suyunu çıkartmayı düşünüyorum bu yüzden anakartı güzel almak istiyorum ama 10 binler biraz can sıkmaya başlıyor https://www.epey.com/anakart/msi-b850-gaming-plus-wifi6e.html şöyle bir model gördüm fikriniz nedir bilmiyorum ama dümdüz b650m-k asus alıp 5k ya am6 gelince de anakartı yine böyle giriş seviyesi alıp işlemciyi orta seviye alıp geçmek de mantıklı gelmiyor değil

Kararınızı verin ona göre yorum yapalım hocam 9700x-7800x3d gayet iyi seviye cpular ben am5 te uzun seneler kalmak istediğim için x870 aldım

Atx olunca boyut büyüyor hocam sığmaz matx ise kasanız
Kasanız atx destekliyor mu?

Amd de vram fazı çok önemli değil ama 8 faz vram e 9950x3d takamazsın upgrade potansiyeli olmalı ileride am6 sonunda am5 high end cpu alırsın maksadında sadece işlemci alırsın

Uv yazısını görmüyorsun galiba 😀

alabiliceğin potansiyel olarak upgrade a açık anakartlar bunlar onlarda 8k bandında b650ler b850 de 8 faz vram var çoğunda bir yandan bakmaya devam ediyprum 10-12 faz vram bulursam atarım
Bütün B650 modelleri 7950X işlemciyle 1 Saatlik Cinebench testinde VRM'lerini test etti.
Kaldırmaz dediğin anakartlara bak bakalım kaç dereceye gelmişler.
İş için alıyorsa bu anakartları Cinebench gibi yüklere girse bile alacağı değerler bundan fazla olmayacak.
Oyun oynayacak ise zaten hiçbir zaman bu kadar ısınmayacak bile anakartlar, kaldı ki ısı değerleri zaten ısınıyor bile denemez, gayet iyi değerler....

8-9k olan matx versiyonu atx olanı 10k 8+2+1 buda

Kararınızı verin ona göre yorum yapalım hocam 9700x-7800x3d gayet iyi seviye cpular ben am5 te uzun seneler kalmak istediğim için x870 aldım

Atx olunca boyut büyüyor hocam sığmaz matx ise kasanız
Kasanız atx destekliyor mu?
Destekliyor hocam 480t corsair modeli

8-9k olan matx versiyonu atx olanı 10k 8+2+1 buda
Hocam ben şeye karar verdim bu bilgisayar 9600x ile ömrünün sonuna kadar kalıcak anakart sorunsuz sıkıntısız olsun benden sonra ev halkı kullanır am6 çıkıp 1 sene şöyle yerleştikten sonra am6 ya geçiş yapıcam ona göre anakart öneriniz nedir peki bütçe 6000 olucak şekilde

bu mevcut aldığım b650m gaming wifi modelini başa baş veya az farkla değiştirebileceğim msi asus gigabyte b650 anakart önerisi diyelim toparlamak gerekirse

Yanlış Bilgilendirme
Bütün B650 modelleri 7950X işlemciyle 1 Saatlik Cinebench testinde VRM'lerini test etti.
Kaldırmaz dediğin anakartlara bak bakalım kaç dereceye gelmişler.
İş için alıyorsa bu anakartları Cinebench gibi yüklere girse bile alacağı değerler bundan fazla olmayacak.
Oyun oynayacak ise zaten hiçbir zaman bu kadar ısınmayacak bile anakartlar, kaldı ki ısı değerleri zaten ısınıyor bile denemez, gayet iyi değerler....
9950x3d çalışmaz diyorum ben 7950x ile bile arasında 1000 ghz fark var ve üzerine x3d vcash i var sen 9800x3d yanan anakartlar niye yandı zannediyorsun
Ben 9950x3d örneği üzerinden konuşuyorum diğer 7950x leri vs uv ile zaten kullanabiliyorsun ama ama hâlâ söylüyorum bu tarz anakartlara 9950x3d takayım 10.800x3d alır takarım yapamazsın up potansiyel yok hala yok

Hocam ben şeye karar verdim bu bilgisayar 9600x ile ömrünün sonuna kadar kalıcak anakart sorunsuz sıkıntısız olsun benden sonra ev halkı kullanır am6 çıkıp 1 sene şöyle yerleştikten sonra am6 ya geçiş yapıcam ona göre anakart öneriniz nedir peki bütçe 6000 olucak şekilde

bu mevcut aldığım b650m gaming wifi modelini başa baş veya az farkla değiştirebileceğim msi asus gigabyte b650 anakart önerisi diyelim toparlamak gerekirse
O zaman aldığın anakart kalsın değiştirme 9700x atarsın sisteme uzun süreler kullanırsın am6 gelince fiyatlar düzene girince çakarsın am6 high-mid cpu zaten 6000 ve 10000 serisi kartlarda çıkacak bomba olup patlarsın burada 😀

Bu anakartta 5 faz Ram vermiş iade et onu dur

9950x3d çalışmaz diyorum ben 7950x ile bile arasında 1000 ghz fark var ve üzerine x3d vcash i var sen 9800x3d yanan anakartlar niye yandı zannediyorsun
Ben 9950x3d örneği üzerinden konuşuyorum diğer 7950x leri vs uv ile zaten kullanabiliyorsun ama ama hâlâ söylüyorum bu tarz anakartlara 9950x3d takayım 10.800x3d alır takarım yapamazsın up potansiyel yok hala yok

O zaman aldığın anakart kalsın değiştirme 9700x atarsın sisteme uzun süreler kullanırsın am6 gelince fiyatlar düzene girince çakarsın am6 high-mid cpu zaten 6000 ve 10000 serisi kartlarda çıkacak bomba olup patlarsın burada 😀

Bu anakartta 5 faz Ram vermiş iade et onu dur
Hocam patlarsın derken iyi anlamda mı kötü anlamda mı ben am5 soketini ryzen 9600x ile sonlandırmayı düşünüyorum uygun fiyatlı bir anakarta ihtiyacım var sadece

Geri