16.000 TL Bütçe Telefon Önerisi

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
16000
Herkese merhaba, yeni bir akıllı telefon almak istiyorum ve tavsiyelerinizi duymak istedim. İki beklentim var: ilki ve en önemli kriterim uzun ömürlü olması — yani telefonun 4-5 yıl boyunca yavaşlamadan veya çok eskimeden kullanılabilir olması(Şu an ki telefonum low-end bi model ve 5+ yıldır kullanıyorum, hala kullanılabilir durumda ama depolaması az geliyor). İkinci beklentim ise kamerasının makul düzeyde olması. Şimdiden teşekkürler!(Büyük bir fark yaratacaksa bütçemi 2000 TL civarı arttırabilirim)(Forumdaki benzer gönderilerin yorumlarında tamamen birbirine zıt fikirler olduğunu gördüm ve telefonlardan pek anlamadığım için kafamı karıştırdı eğer önerilerinizi sebepleriyle yazarsanız çok daha iyi olur.)

Herkese merhaba, yeni bir akıllı telefon almak istiyorum ve tavsiyelerinizi duymak istedim. İki beklentim var: ilki ve en önemli kriterim uzun ömürlü olması — yani telefonun 4-5 yıl boyunca yavaşlamadan veya çok eskimeden kullanılabilir olması(Şu an ki telefonum low-end bi model ve 5+ yıldır kullanıyorum, hala kullanılabilir durumda ama depolaması az geliyor). İkinci beklentim ise kamerasının makul düzeyde olması. Şimdiden teşekkürler!(Büyük bir fark yaratacaksa bütçemi 2000 TL civarı arttırabilirim)(Forumdaki benzer gönderilerin yorumlarında tamamen birbirine zıt fikirler olduğunu gördüm ve telefonlardan pek anlamadığım için kafamı karıştırdı eğer önerilerinizi sebepleriyle yazarsanız çok daha iyi olur.)
Honor 400 güzel olur hocam bu bütçede. Kamerası da üzmez gibi. (görüp kullanmadım sadece bildiğim kadarıyla) ya da bütçe çıkmayım derseniz A36 kalıyor. O da güzel hocam ama ben honor tavsiye ederim. Honor un sıkıntısı yazılım güncellemesi 3 sene. Samsung a36 nın 6 sene ama sanırım 1 sene dolmak üzere. Güncelleme sorun değilse honor bakabilirsiniz.

Eğer yine indirim yakalayabilirseniz 17.999tlye Tecno Camon 30 Pro 5G 12/512 öneririm.

Honor 400 güzel olur hocam bu bütçede. Kamerası da üzmez gibi. (görüp kullanmadım sadece bildiğim kadarıyla) ya da bütçe çıkmayım derseniz A36 kalıyor. O da güzel hocam ama ben honor tavsiye ederim. Honor un sıkıntısı yazılım güncellemesi 3 sene. Samsung a36 nın 6 sene ama sanırım 1 sene dolmak üzere. Güncelleme sorun değilse honor
Yanıtınız için teşekkür ederim. Xiaomi red mi 14 pro hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer yine indirim yakalayabilirseniz 17.999tlye Tecno Camon 30 Pro 5G 12/512 öneririm.
Yanıtınız için teşekkür ederim.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Xiaomi red mi 14 pro hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanıtınız için teşekkür ederim.
Rica ederim hocam ne demek. Redmi serilerini kaçak olarak çok ucuza almicaksanız önermiyorum. Teknik olarak evet iyiler ama yazılımda fiyasko. Ha belki bu özellikleri aramazsınız ama insan bir yerden sonra takıyor oraya. Redmi note 8 pro var bende. Geniş açıda da ana kamerada da 1080p 30fps çekebiliyorum ama lens geçişi yapamıyorum.. Ha gündelik kullanımda hiçbir sıkıntı olmuyor ancak biraz daha böyle şundanda olsun buda olsun dediğinizde sıkıntı oluyor. Mesela kamera çok kullancakasnız video çok çekicekseniz biraz sıkıntı olabilir. İkizimde 13 pro plus var. 4k30fps çekiyor max hala 4k60 koymadılar. Ha buna her şeyi koysalar üstündekileri nasıl satacaklar onlarda haklı ama lens geçişi onda bile yok. Ama video ve fotoğraf tarafı gerçekten iyi o telefonun. 14 pro yerine 13pro plus önercektim ama şimdi baktım bütçeyi aşıyormuş. Garip şekilde 14 serisini kötüleştirdi xiaomi. 15 seriside daha gelmedi ama eli kulağında. Birde redmi note 14 pro var redmi note 14 pro 5g var. 5g olan bütçeyi aşıyor. Düzünü ise önermem.

Özet geçersem Honor 400 ya da a36 daha iyi olur.

Geri