burakreıs61
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 211
incehesaptan almıştım 2023 temmuz ayında değişim vs tamir yaparlar mı?Garantisi devam ediyorsa gönderin direkt hocam. Kronik bir modelse panel arızasıdır.
zorundalar kardom yapmazlarsa ilk thh ondan sonra da ticaret bakanlığı ile beraber cumhurbaşkanlığına şikayet yazarsın yapmak zorunda kalırlar (yaşanmış bir olay)incehesaptan almıştım 2023 temmuz ayında değişim vs tamir yaparlar mı?
ekran kartıyla alakalı bir durum değil dimi? arka da başka monitör var sanırım ona bağlayıp denedinizmiMerhabalar Monitörüm durduk yere bu görüntü oldu sebebi ne olabilir kablo vs değiştirdim fakat sorun değişmedi bi anda yavaş yavaş böyle kapandı
2 monitörüm çalışıyor hocam şuan hatta ondan yazıyorum 2 monitörde sıkıntı yok kablo vs hepsini denedim işe yaramadıekran kartıyla alakalı bir durum değil dimi? arka da başka monitör var sanırım ona bağlayıp denedinizmi
Eğer 2 yıl ise, garanti süreci bitmiş.zorundalar kardom yapmazlarsa ilk thh ondan sonra da ticaret bakanlığı ile beraber cumhurbaşkanlığına şikayet yazarsın yapmak zorunda kalırlar (yaşanmış bir olay)
elektronik her ürün 10 yıl boyunca garanti servisleri veya yetkili servisine gönderilmesi durumunda ücretli/ücretsiz tamir edilmek zorundadır. Yasa bunu söylüyor kardom yani sen pc aldın 2020 de çıkmış demi piyasaya 2030 a kadar paraları temin edip tamir etmekle yükümlüler ücreti ne olursa olsun tamir edecekler yani yasa bunu emrediyor. Garanti şeysinin bittiğinin bende farkındayım kardom ama tamir edilmek zorunda ücretiyle de olsa zorundalar yani kardom.Eğer 2 yıl ise, garanti süreci bitmiş.
Yedek Parça Zorunluluğu: Üreticiler ve ithalatçılar, ürünün piyasaya arzından itibaren en az 5 yıl süreyle yedek parça temin etmekle yükümlüdür (SSHY m. 12/1). Kullanım Ömrü Boyunca Hizmet: Beyaz eşya ve dayanıklı tüketim malları gibi ürünler için bu süre 10 yıla kadar çıkabilir (TKHK m. 58/2).
Monitör modeli nedir?Merhabalar Monitörüm durduk yere bu görüntü oldu sebebi ne olabilir kablo vs değiştirdim fakat sorun değişmedi bi anda yavaş yavaş böyle kapandı
Garanti bitiminde ücretli oluyor genelde bu tamir, maalesef ücretleri de yeni monitör parası ile aynı oluyor panel değişecekse. Bu yüzden tamir ettirmek yerine yenisi alınır genelde.elektronik her ürün 10 yıl boyunca garanti servisleri veya yetkili servisine gönderilmesi durumunda ücretli/ücretsiz tamir edilmek zorundadır. Yasa bunu söylüyor kardom yani sen pc aldın 2020 de çıkmış demi piyasaya 2030 a kadar paraları temin edip tamir etmekle yükümlüler ücreti ne olursa olsun tamir edecekler yani yasa bunu emrediyor. Garanti şeysinin bittiğinin bende farkındayım kardom ama tamir edilmek zorunda ücretiyle de olsa zorundalar yani kardom.
kardom o ödemeyi yapsın ardından da THH e gidip ücretin orantısız olduğunu belirtsin ve dava açsın bak nasıl normal ücretine yaptırmış oluyor. THH şov yapar kardom şovGaranti bitiminde ücretli oluyor genelde bu tamir, maalesef ücretleri de yeni monitör parası ile aynı oluyor panel değişecekse. Bu yüzden tamir ettirmek yerine yenisi alınır genelde.