Cryptology
80+
- Reaksiyon skoru
- 203
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram ocsi malesef biraz mental istiyorHocam bendeki heves geçti bıraktım şu an EXPO açtım çalışıyor zaten kafa rahat![]()

Ram ocsi malesef biraz mental istiyorHocam bendeki heves geçti bıraktım şu an EXPO açtım çalışıyor zaten kafa rahat![]()
Buda benden
Alıntıyı görüntüle
Cl 26-28 kitlere 9-12k para vermenin ne kadar gereksiz olduğu güzel bir hynix-a kit ile güzel değerler yakalanabileceği gerçeği.Buda benden
Alıntıyı görüntüle
o attığınız modelden daha uygun fp bir kit var mı piyasada ? yakında ram kiti almayı düşünüyorum msi pro x670-p anakartıma ( 8 aydır sistem yok yavaş yavaş toplayacağım) işlemci geçici olarak 7500f olacak sanırım.
edit: 7500f in ram kontrolcüsünden oc potansiyeli beklemeli miyim
oc potansiyeli beklenir.o attığınız modelden daha uygun fp bir kit var mı piyasada ? yakında ram kiti almayı düşünüyorum msi pro x670-p anakartıma ( 8 aydır sistem yok yavaş yavaş toplayacağım) işlemci geçici olarak 7500f olacak sanırım.
edit: 7500f in ram kontrolcüsünden oc potansiyeli beklemeli miyim
hangi ayarlarhocam merhaba corsair vengeance rgb 6000 mhz cl30 1.4v ramlerim için sizin ayarları denedim 1.4v’da tm5 testinde hata vermedi aida64 stress test yine hata almadım cs2 benchmarkta fpsim düştü 1.48v’da sorunsuzdu fakat test programı çok sağlıklı sonuç vermiyor sanırım bellek chiplerim hynix a die tm5’de ryzen3d seçili dram 1.47 ddq ve dıo 1.4 8 saattir hatasız
detay belirseniz iyi olur, test döngüleri ne kadardı?hocam merhaba corsair vengeance rgb 6000 mhz cl30 1.4v ramlerim için sizin ayarları denedim 1.4v’da tm5 testinde hata vermedi aida64 stress test yine hata almadım cs2 benchmarkta fpsim düştü 1.48v’da sorunsuzdu fakat test programı çok sağlıklı sonuç vermiyor sanırım bellek chiplerim hynix a die tm5’de ryzen3d seçili dram 1.47 ddq ve dıo 1.4 8 saattir hatasız
6200 mhz cl28 önerdiğiniz timingler ile dram voltage 1.47 ddq ve ddıo 1.4v testmem5 v0.13.1v ddr5 ryzen3d @ anta777 7.30 saat test hata vermedi aida64 stress cpu , fpu , cache , system memory stability test 2 saat bir hata almadım stabil olduğumdan nasıl emin olabilirim ? Dram voltage 1.4 verdiğimde testmem5 1 saate yakın yine hata vermedi o yüzden çok güvenemedim bu testehangi ayarlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
detay belirseniz iyi olur, test döngüleri ne kadardı?
60 döngü y-cruch (sadece vt18) - 2 saat prime95 (all) ile sıkıntı çıkarmıyorsa stabil sayılabilir, gün içinde donma çökme shutter yoksa stabil kabul edilir, ara ara boş zamanlarda mesela bir gym bir dışarı görüşmeye giderken pc açıp bırakılıp testmem5 bırakılırsa tamamen emin olabilirsin. Burada en önemli nokta ramlerin 50-55 üstü sıcaklıklara çıkmaması test sırasında.6200 mhz cl28 önerdiğiniz timingler ile dram voltage 1.47 ddq ve ddıo 1.4v testmem5 v0.13.1v ddr5 ryzen3d @ anta777 7.30 saat test hata vermedi aida64 stress cpu , fpu , cache , system memory stability test 2 saat bir hata almadım stabil olduğumdan nasıl emin olabilirim ? Dram voltage 1.4 verdiğimde testmem5 1 saate yakın yine hata vermedi o yüzden çok güvenemedim bu teste
tRFC 372 - tREFI 65535'e çekilebilir. Sıcaklık mutlaka izlenmeli, 50-55'i geçiyorsa REFI tekrar 50k ya alınabilir.6200 mhz cl28 önerdiğiniz timingler ile dram voltage 1.47 ddq ve ddıo 1.4v testmem5 v0.13.1v ddr5 ryzen3d @ anta777 7.30 saat test hata vermedi aida64 stress cpu , fpu , cache , system memory stability test 2 saat bir hata almadım stabil olduğumdan nasıl emin olabilirim ? Dram voltage 1.4 verdiğimde testmem5 1 saate yakın yine hata vermedi o yüzden çok güvenemedim bu teste
Hocam RAM OC yaptık diyelim kaç dereceye kadar sıkıntı olmaz?Burada en önemli nokta ramlerin 50-55 üstü sıcaklıklara çıkmaması test sırasında.
Dediklerinizi yapacağım aktif fan ekledim fan varken stress testlerinde 51-52 derecelerde test ediyorum60 döngü y-cruch (sadece vt18) - 2 saat prime95 (all) ile sıkıntı çıkarmıyorsa stabil sayılabilir, gün içinde donma çökme shutter yoksa stabil kabul edilir, ara ara boş zamanlarda mesela bir gym bir dışarı görüşmeye giderken pc açıp bırakılıp testmem5 bırakılırsa tamamen emin olabilirsin. Burada en önemli nokta ramlerin 50-55 üstü sıcaklıklara çıkmaması test sırasında.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
tRFC 372 - tREFI 65535'e çekilebilir. Sıcaklık mutlaka izlenmeli, 50-55'i geçiyorsa REFI tekrar 50k ya alınabilir.
test sırasında 50-55 arası normal, günlük kullanımda genelde 50 derece ya da altı olur, normal kullanımda 50 üstüne çıkıyorsa cl + dram voltaj düşürülüp refi 50k ya çekilirse sağlıklı olur.Hocam RAM OC yaptık diyelim kaç dereceye kadar sıkıntı olmaz?
Ramler sıcaklığa çok hassas, mantıklı hareket.Dediklerinizi yapacağım aktif fan ekledim fan varken stress testlerinde 51-52 derecelerde test ediyorum
Aga bunlar 80 dereceye kadar sıkıntı olmaz diyorlardı.test sırasında 50-55 arası normal, günlük kullanımda genelde 50 derece ya da altı olur, normal kullanımda 50 üstüne çıkıyorsa cl + dram voltaj düşürülüp refi 50k ya çekilirse sağlıklı olur.