Sistem Dizeceğim Yardımcı Olabilir Misiniz?

BurakcaYT

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
15000
Sevgili donanım arşivliler öncelikle bu açacağım ilk konu ve topluluğunuza yeni katıldım. Elimde hali hazırda bir bilgisayarım var ama ekran kartım çok kötü (GeForce 210) ve değiştirmek istiyorum. İşlemcim AMD Ryzen 5 3500X 6-Core Processor, Anakartım MSI A520-M A Pro (MS-7C96) ve 8GB Ramim var güç kablom da kasamda 200V yazıyor. Sizce ekran kartı olarak ne almalıyım ve anakartımı değiştirmeme gerek var mı? (Bütçe en fazla 15k). Beni birkaç sene götürebilecek bir sistemim olsun istiyorum ve pek fazla oyun oynayan birisi değilim diyebilirim günde en fazla 1 2 saat oyuna ayırabiliyorum. Bunlar dışında youtube için render alıyorum onda kullanıyorum. Aklımda 6600xt var ama tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-09-21 185430.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-21 185430.webp
    37.4 KB · Hit: 21
Sevgili donanım arşivliler öncelikle bu açacağım ilk konu ve topluluğunuza yeni katıldım. Elimde hali hazırda bir bilgisayarım var ama ekran kartım çok kötü (GeForce 210) ve değiştirmek istiyorum. İşlemcim AMD Ryzen 5 3500X 6-Core Processor, Anakartım MSI A520-M A Pro (MS-7C96) ve 8GB Ramim var güç kablom da kasamda 200V yazıyor. Sizce ekran kartı olarak ne almalıyım ve anakartımı değiştirmeme gerek var mı? (Bütçe en fazla 15k). Beni birkaç sene götürebilecek bir sistemim olsun istiyorum ve pek fazla oyun oynayan birisi değilim diyebilirim günde en fazla 1 2 saat oyuna ayırabiliyorum. Bunlar dışında youtube için render alıyorum onda kullanıyorum. Aklımda 6600xt var ama tavsiyelerinizi bekliyorum.
İşlemciyi belki 5600 yapabilirsiniz. Ekran kartı olarak 0 mı 2. el mi düşünüyorsunuz? 2. el se daha güçlü kartlara bakabilirsiniz. Ya da 6600xt takıp +8gb ram daha atabilirsiniz.

Oda doğru ama bence para vermek saçma soğutmaya bana kalırsa ben 1 yıldır stok kullanıyorum buz gibi valla :D
Yani değişir hocam işlemciye göre. Sıcak yerlerde yaşıyorsa stok asla kesmez. İşlemci güçlüyse yine kesmez. Bazen şart oluyor ona yapcak bir şey yok. İşlemciye binen şeyler yapıcaksa yine gerekir hocam.

hocam işlemcini satıp 5600 al 2. el +8gb ram ekle ekran kartı olarakta 6700xt bulabilirsin gaming x modeli filan 8k civarıydı ben 3070 aldım 10k ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende 6600 ryzen 5 5500 var çok memnunum isterse onada bakabilir 5600 soğutması zahmetli biraz
x123 var 65 den yukarı geçmiyor 5600 hocam ya mx4 macun

Hocam 15000 bile benim için yüksek bir bütçe normalde haftalık 5500 tl alıyorum yarısını aileme veriyorum ve öğrenciyim...
Hangi şehirdesin? Elindeki parçalarla yardımcı olmak isteyenler çıkabilir.

İşlemciyi belki 5600 yapabilirsiniz. Ekran kartı olarak 0 mı 2. el mi düşünüyorsunuz? 2. el se daha güçlü kartlara bakabilirsiniz. Ya da 6600xt takıp +8gb ram daha atabilirsiniz.
Ekran kartı sıfır olsa daha iyi benim açımdan çünkü hem kendim bilgime güvenmediğimden 2. el ekran kartına güvenmiyorum hem de ailem sıkıntı ediyor alıyorsan düzgün sıfır al diye.

Hangi şehirdesin? Elindeki parçalarla yardımcı olmak isteyenler çıkabilir.
İstanbuldayım hocam

Ekran kartı sıfır olsa daha iyi benim açımdan çünkü hem kendim bilgime güvenmediğimden 2. el ekran kartına güvenmiyorum hem de ailem sıkıntı ediyor alıyorsan düzgün sıfır al diye.

İstanbuldayım hocam
15 bine bu adama sistem bulmak görevdir bize hadi arkadaşlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,111
Üyeler
184,106
Son üye
vierss.