Bu sistem bana hayırlı olsun

VanRoyen

80+
Reaksiyon skoru
27
Merhaba rahat 1 aylık araştırmam sonucunda ve kovaladığım indirimler sonucu benim için en makul sistem bu olmuştur.

Sağda solda indirimler oldu hepsini gördüm ama özelleştirme yaptığım zaman sürekli fiyatlar 40 bin üzerine çıkıyordu.

Zaten öyle ahım şahım oyunlar oynamıyorum
Ultima online
Cs
Lol
Pubg gibi oyunları oynarım.

Burada takip ve bilgisinden faydalandığım bir çok kişi oldu hepinize teşekkür ederim.

Sistem 42 bin ₺ gelmiş oldu bana

Ekler

• IMG_1053.webp
    IMG_1053.webp
    85 KB · Hit: 251
Merhaba rahat 1 aylık araştırmam sonucunda ve kovaladığım indirimler sonucu benim için en makul sistem bu olmuştur.

Sağda solda indirimler oldu hepsini gördüm ama özelleştirme yaptığım zaman sürekli fiyatlar 40 bin üzerine çıkıyordu.

Ultima online
Cs
Lol

Burada takip ve bilgisinden faydalandığım bir çok kişi oldu hepinize teşekkür ederim.

Hayır lı olsun güzel sistem anakart bir tık daha iyi bişey olabilirdi

Ultima online
Cs
Lol

hayırlı olsun pahalı gibi geldi tam anlayn arkadaşlar gelir birazdan

Anakarta katılıyorum 4800MHz RAM kullanacak anakart yüzünden.
Sen oynadığım oyunlara baktın dimi kardeşim şuan o oyunları 2133 MHz anakart ile oynamaya çalışıyorum. 4800 benim için nimettir + ileride hadi oldu değiştirmek istesem sadece anakartı upgrade bile yetiyor o yüzden şimdilik işimi rahatça görüyor benim açımdan sorun yoktur.

Şahsi düşüncem, işlemci oldukça eski nesil olduğu için bu bütçelerde böyle bir tercih bana mantıklı gelmiyor. Hele ki soket yapısının farklı olduğunu düşünürsek, işlemci yükseltme imkânı da çok sınırlı. Şu an sıfırdan AM4 sistem almışsınız gibi olmuş. Bu yüzden ben olsam iade ederdim. Intel tercih edecekseniz en azından 1700 soketli bir işlemci almanız daha mantıklı olurdu, ya da AM5 tabanlı bir sistem çok daha iyi bir seçenek olurdu. Ayrıca zamanınızın olmadığını da düşünürsek, 5060 Ti için mevcut fiyat fena değil ama işlemciden dolayı kayıp yaşatıyor. Eğer indirim beklerseniz, aynı bütçeye 5070 ve 7500F’li AM5 bir sistem almanız mümkün. Değiştirmek istemezseniz de hayırlı olsun diyelim.

Şahsi düşüncem, işlemci oldukça eski nesil olduğu için bu bütçelerde böyle bir tercih bana mantıklı gelmiyor. Hele ki soket yapısının farklı olduğunu düşünürsek, işlemci yükseltme imkânı da çok sınırlı. Şu an sıfırdan AM4 sistem almışsınız gibi olmuş. Bu yüzden ben olsam iade ederdim. Intel tercih edecekseniz en azından 1700 soketli bir işlemci almanız daha mantıklı olurdu, ya da AM5 tabanlı bir sistem çok daha iyi bir seçenek olurdu. Ayrıca zamanınızın olmadığını da düşünürsek, 5060 Ti için mevcut fiyat fena değil ama işlemciden dolayı kayıp yaşatıyor. Eğer indirim beklerseniz, aynı bütçeye 5070 ve 7500F’li AM5 bir sistem almanız mümkün. Değiştirmek istemezseniz de hayırlı olsun diyelim.
Düşüncen için teşekkürler bu alacağım son PC bundan sonra PC almayı düşünmüyorum evet bazı şeylerin bende farkındayım ama günümüz Türkiye şartlarında ne kader upgrade yaparsan cebinden daha fazlası çıkıyor.

Fark etmediniz galiba ama yukarıda mesajımın başında 1 aydır kovaladığım indirimleri felan dahil ettim sizin öyle indirim takip et ucuza alırsınız muhabbeti öyle aşırı gözle görülür bir şey değil. Vatan da 41bin ₺ 5070 sistem vardı bok gibi ram cl 46 felan bok gibi soğutucusu vardı ve ekran kartı da çok iyi değil ee zaten ram beğenme değiştir soğutucu beğenme değiştir al sana 50k oldu nerede kaldı indirim ?

kardesim benim insanlar yorum yaparken senin bu ozelliklere sahip bir bilgisayara 42bin tl vermis olmana gore yorum yapacak tabii ki de.
sen en fazla pubg oynuyorsun diye neden ayni fiyata 5070li bir sistem almak varken intel ve 5060ti aliyorsun ki. bu bilgisayari upgrade etmek de zor. en kotu ihtimalle 35k ya am5-9060xt 16gb parca kalitesi de iyi bir pc alabilirdin.
Degerinin ederinde ozelliklere sahip bir bilgisayar alsaydin insanlar bir sey demezdi. yine pubg oynayabilirdin.

Hayirli olsun yine de

kardesim benim insanlar yorum yaparken senin bu ozelliklere sahip bir bilgisayara 42bin tl vermis olmana gore yorum yapacak tabii ki de.
sen en fazla pubg oynuyorsun diye neden ayni fiyata 5070li bir sistem almak varken intel ve 5060ti aliyorsun ki. bu bilgisayari upgrade etmek de zor. en kotu ihtimalle 35k ya am5-9060xt 16gb parca kalitesi de iyi bir pc alabilirdin.
Degerinin ederinde ozelliklere sahip bir bilgisayar alsaydin insanlar bir sey demezdi. yine pubg oynayabilirdin.

Hayirli olsun yine de
Evet o dediğiniz sistemler oluyor ve düşüyor ama bir yerlerinde bir eksiklikler oluyor bak yukarıda ne yazdım cL46 ram koyuyor sistemin içine mesela keza sadece bu ram değişikliği bile 2k-3k bedel oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayirli olsun yine de
Bak burada indirimli 5070 sistemin ram seçenekleri

Ekler

• IMG_1055.webp
    IMG_1055.webp
    90.2 KB · Hit: 40
Son düzenleme:
Evet o dediğiniz sistemler oluyor ve düşüyor ama bir yerlerinde bir eksiklikler oluyor bak yukarıda ne yazdım cL46 ram koyuyor sistemin içine mesela keza sadece bu ram değişikliği bile 2k-3k bedel oluyor.
evet biliyorum ozellestirmeler pahali oluyor. ama son gaming gecesinde ozellestirilmeden onceki hali 31k olan 9060xtli sistem vardi. ozellestirmeyle birlikte 35k felan yapiyordu galiba. parca kalitesi de yuksek oluyordu

ram ozellestirmeleri vatandaki intel islemcili sistemlerde cok pahali oluyor. baska yerlerde ve amd islemcili sistemlerde ucuz oluyor genelde

Düşüncen için teşekkürler bu alacağım son PC bundan sonra PC almayı düşünmüyorum evet bazı şeylerin bende farkındayım ama günümüz Türkiye şartlarında ne kader upgrade yaparsan cebinden daha fazlası çıkıyor.

Fark etmediniz galiba ama yukarıda mesajımın başında 1 aydır kovaladığım indirimleri felan dahil ettim sizin öyle indirim takip et ucuza alırsınız muhabbeti öyle aşırı gözle görülür bir şey değil. Vatan da 41bin ₺ 5070 sistem vardı bok gibi ram cl 46 felan bok gibi soğutucusu vardı ve ekran kartı da çok iyi değil ee zaten ram beğenme değiştir soğutucu beğenme değiştir al sana 50k oldu nerede kaldı indirim ?

RAM konusunda bir nebze hak verebilirim ama işlemci konusunda aynı fikirde değilim. Şöyle diyeyim: 16 GB RAM günümüzde sınırda olsa da hâlâ kullanılabilecek seviyede, tamamen yetersiz değil. Eğer yaptığın işler RAM’e çok yükleniyorsa ya da oynadığın oyunlarda 16 GB yetmiyorsa, o zaman anlarım. Ama diğer türlü bence ana parçalara yatırım yapmak daha mantıklı. RAM daha sonra kolayca para biriktirilip eklenebilir; ikinci bir 16 GB takarsın ve sorun çözülür. İşlemciyi ise para biriktirip değiştirmek çok zor, özellikle bu soket yapısında yapılan işlemci yatırımı doğrudan ölü yatırım oluyor. O yüzden kolay değişebilecek RAM gibi parçalardan ziyade, performansı doğrudan etkileyen ana parçalara yatırım yapmak bana her zaman daha mantıklı geliyor. Bu yüzden böyle düşünüyorum.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bak burada indirimli 5070 sistemin ram seçenekleri
CL 46 belleği sorun ediyorsun da 4800MHz ram kullanmak çok mu iyi şuan o mantığı anlamadım. O sistemin anakartı 6000MHz çalıştırabiliyor o belleği mesela ve isteyen overclock yapıp CL de düşürür öyle ufak şeylere takıp kötü sistem almaya değmezdi.

Geri