Grafik tasarım mı yoksa yazılımdan mı ilerlenmeli?

TheCC

80+
Reaksiyon skoru
48
Merhaba arkadaşlar, ben normalde işi gücü olan birisiyim. Kendime işimden ayrı bir şekilde yeni bir kariyer başlangıcı yapmak istiyorum. Yazılım mı yoksa grafik tasarım alanına mı yönelmem gerektiğine karar veremedim. Kendimi yeteri kadar geliştirdiğimde yapabildiğim şeylerin satışınıda yaparak ek gelir elde etmek istiyorum. Bana iki tarafta çok cazibeli geliyor. İlgi anlamında ikisine de ilgiliyim. Sizce hangisini seçmeliyim?
Ve seçtiğim alana nereden ve nasıl başlamalıyım?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar, ben normalde işi gücü olan birisiyim. Kendime işimden ayrı bir şekilde yeni bir kariyer başlangıcı yapmak istiyorum. Yazılım mı yoksa grafik tasarım alanına mı yönelmem gerektiğine karar veremedim. Kendimi yeteri kadar geliştirdiğimde yapabildiğim şeylerin satışınıda yaparak ek gelir elde etmek istiyorum. Bana iki tarafta çok cazibeli geliyor. İlgi anlamında ikisine de ilgiliyim. Sizce hangisini seçmeliyim?
Ve seçtiğim alana nereden ve nasıl başlamalıyım?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu aslında kendine sorman gereken soru ama ben sadece şunu diyebilirim neden ikisini de yapmıyorsun ? Bu şekilde ya ikisini birden yaparsın ya da kısa sürede kararını verebilirsin diye düşünüyorum.

Bu aslında kendine sorman gereken soru ama ben sadece şunu diyebilirim neden ikisini de yapmıyorsun ? Bu şekilde ya ikisini birden yaparsın ya da kısa sürede kararını verebilirsin diye düşünüyorum.
Sorma amacım hangi alanın daha avantajlı olduğunu öğrenmekti.

Sorma amacım hangi alanın daha avantajlı olduğunu öğrenmekti.
Bence grafik tasarım. Okuduğum mühendislik bölümüne bilgisayar mühendisliğinden ve yazılım mühendisliğinden iş sıkıntısı sebebiyle çok gelen insan var.

Tasarım ek olarak yetenek ister. İlgi tek başına yetersiz kalır. Yazılım da çok bilgi ister. Yine ilgi ve istek tek başına yetersiz kalır. Yazılımda çok okumanı tavsiye ederim. Ne olursa olsun. Tasarımda çok denemeni öneririm. Ne olursa olsun.

Tasarım olarak ben grafik tasarım anladım. Sen belki farklı bir şey kafanda canlandırıyorsun.

Yazılım olarak ben programlama olarak algıladım. Sen belki yine farklı bir şeyden söz etmiş olabilirsin.

İstersen programlama ve bilgisayar kavramının tarihlerini araştırarak başlayabilirsin. Sana ilham verir. Veya tasarım kavramının nasıl ve ne zaman çıktığı gibi konular.

Bence grafik tasarım. Okuduğum mühendislik bölümüne bilgisayar mühendisliğinden ve yazılım mühendisliğinden iş sıkıntısı sebebiyle çok gelen insan var.
Benim amacım iş olanağı değil zaten çalışıyorum.Kendimi geliştirip bunu ilk önce bi hobi daha sonra freelance olarak web sitesi,bot vb. satışını yaparak birazda olsa ek gelir elde etmek.

Benim amacım iş olanağı değil zaten çalışıyorum.Kendimi geliştirip bunu ilk önce bi hobi daha sonra freelance olarak web sitesi,bot vb. satışını yaparak birazda olsa ek gelir elde etmek.
Rekabet çok yüksek hocam.
Eğer amaç gelirse bence pek girmeyin o topa çünkü emek/kazanç dengesi tatmin etmeyecek.
Hobi ediniyorum diye başlarsan okey.

hobi için grafik tasarım derdim ben

Geri