AOC monitör ghosting sorunumu var ? anlamadım

kgg2002

80+
Reaksiyon skoru
1
Yeni aldığım 2. el AOC 27" VA panel curved monitörde oyunlarda mouse hareket edince görüntü bulanıklaşıyor – Ghosting mi? Başka bir şey mi?

Selamlar,
Yeni bir AOC 27 inç curved VA panel monitör aldım (ikinci el, model tam olarak ne bilmiyorum ama VA panel ve 165Hz destekli). Görüntü kalitesi genel olarak çok iyi, özellikle renkler ve kontrast beni çok memnun etti. Ancak oyun oynarken şöyle bir problem yaşıyorum:

👉 Mouse'u hareket ettirdiğim anda görüntü netliğini kaybediyor, özellikle hızlı hareketlerde bulanıklaşma oluyor.
Sanki ekran netliği düşüyor gibi. Karakteri ya da kamerayı çevirdiğim anda yazılar, kenarlar flu oluyor. Bu sabit görüntüde olmuyor, sadece hareket anında fark ediliyor.

Biraz araştırdım, bu olayın ghosting veya motion blur (hareket bulanıklığı) olabileceğini öğrendim. Monitörün ayarlarından Overdrive (OD) seviyelerini denedim: Kapalı, Zayıf, Orta, Güçlü gibi seçenekleri var, hepsini tek tek denedim ama tam olarak çözülmedi. Bazı ayarlarda daha da kötüleşti hatta.

Sorularım:

1. Bu sorun VA panelin doğası gereği olan ghosting mi?
  2. Yazılımsal/ayarlarla çözülebilecek bir durum mu, yoksa panel kaynaklı mı?
  3. Eğer çözülemeyecek bir durumsa, monitörü iade/değişim yapacağım.

Bilgisayarımda FreeSync açık, ekran kartım AMD. Oyunlarda V-Sync kapalı genelde, ama açınca da bir fark göremedim.

Aynı sorunu yaşayan veya çözüm bulmuş olan varsa yardımlarınızı bekliyorum 🙏

Teşekkürler.

27 inç ips kullanıyorum aoc ghosting hiç yaşamadım kalitesiz rampage mouse da da ajaaz ap159 apex de de 4k hz de yaşamadım bende monitör kaynaklı ama net bilgim yok

Bulanıklık sorunu oled monitör de bile var. VA normalden çok daha fazla bulanık gösterir.

sorun bulanıklık değil attığım videoyu izleyin 30.saniyeden sonra mausu en ufak hareket ettirince karakterin kafasına bakın böyle hayelet gibi griilik geliyor bozuyor görüntüyü çok kötü

Yeni aldığım 2. el AOC 27" VA panel curved monitörde oyunlarda mouse hareket edince görüntü bulanıklaşıyor – Ghosting mi? Başka bir şey mi?

Selamlar,
Yeni bir AOC 27 inç curved VA panel monitör aldım (ikinci el, model tam olarak ne bilmiyorum ama VA panel ve 165Hz destekli). Görüntü kalitesi genel olarak çok iyi, özellikle renkler ve kontrast beni çok memnun etti. Ancak oyun oynarken şöyle bir problem yaşıyorum:

👉 Mouse'u hareket ettirdiğim anda görüntü netliğini kaybediyor, özellikle hızlı hareketlerde bulanıklaşma oluyor.
Sanki ekran netliği düşüyor gibi. Karakteri ya da kamerayı çevirdiğim anda yazılar, kenarlar flu oluyor. Bu sabit görüntüde olmuyor, sadece hareket anında fark ediliyor.

Biraz araştırdım, bu olayın ghosting veya motion blur (hareket bulanıklığı) olabileceğini öğrendim. Monitörün ayarlarından Overdrive (OD) seviyelerini denedim: Kapalı, Zayıf, Orta, Güçlü gibi seçenekleri var, hepsini tek tek denedim ama tam olarak çözülmedi. Bazı ayarlarda daha da kötüleşti hatta.

Sorularım:

Bilgisayarımda FreeSync açık, ekran kartım AMD. Oyunlarda V-Sync kapalı genelde, ama açınca da bir fark göremedim.

Teşekkürler.
@İsimbulamajim

Selamlar,

Sorularım:

Teşekkürler.
Tüm overdrive modlarında ufo ghosting testi yapabilir misiniz? Ufoyu baştan sona takip eden bir video çekeceksiniz. Ayrıca videoyu YouTube'a yükleyin.

Tüm overdrive modlarında ufo ghosting testi yapabilir misiniz? Ufoyu baştan sona takip eden bir video çekeceksiniz. Ayrıca videoyu YouTube'a yükleyin.
Onuda denedim gözle anlaşılmıyor yok gibi duruyor ama telefonla videoyu durdurunca bariz kayma gözüküyor, birde ağır ufo testini ağır çekim modda 720p 240fpsde çeksem daha sağlıklı olur mu telefonun düz kamerası yerine çünkü monitör 165hz, bu arada attığım linkteki spiderman oyununudaki bozulmayi fark ettiniz mi hocam?

Bilen yokmu arkadaş lar eğer çözebilirsek monitoru değiştirmiycem çünkü çok güzel ama cozemessek degistircem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,095
Üyeler
183,060
Son üye
protokooperasyon
Geri