FPS Yüksek Ama 5-6 Saniyelik FPS Drop Sorunu (CPU Kullanımı Artıyor)

Reaksiyon skoru
7
Selamlar,
Son 2-3 haftadır oyunlarda FPS’im gayet yüksek olmasına rağmen, 5-6 saniye süren ciddi FPS dropları yaşıyorum.

Gözlemim:
Drop yaşandığı anda Görev Yöneticisi’nden baktığımda CPU kullanımı bir anda %10 civarından %40’lara fırlıyor.

Denediğim Çözümler:

DDU ile ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp yeniden yükledim → Sorun devam ediyor
İşlemciyi güncelledim → Sorun devam ediyor

İlginç Nokta:

NBA 2K25 ve Squad gibi oyunlarda FPS drop oluyor.
Ancak GTA V’te hiçbir şekilde FPS drop yaşamıyorum.
Drop olan oyunlarda ayarları en düşüğe çeksem bile fark etmiyor; zaten sistem bu oyunları ultra ayarlarda da akıcı oynatıyordu.

Sistemim:
  • GPU: RTX 4060 Ti Gaming X 8GB
  • CPU: AMD Ryzen 9 5950X
  • RAM: 16 GB
  • Anakart: ASUS Prime A520M-K

Sorunun CPU kullanımındaki ani artıştan mı yoksa başka bir bileşenden mi kaynaklanabileceği hakkında fikri olan var mı? Yardımcı olabilecek her öneriye açığım. Teşekkürler

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
İşlemci çok düşük anakart ve ekran kartı ona göre biraz düşük kalıyor. Belki anakarttır dicem ama çok kesin bir bilgim yok hocam maalesef.
Toplayalı 7-8 ay oldu darboğaz olsaydı daha önceden olurdu diye düşünüyorum sorun 2-3 haftadır var teşekkür ederim dostum cevabın için.

Selamlar,
Son 2-3 haftadır oyunlarda FPS’im gayet yüksek olmasına rağmen, 5-6 saniye süren ciddi FPS dropları yaşıyorum.

Gözlemim:
Drop yaşandığı anda Görev Yöneticisi’nden baktığımda CPU kullanımı bir anda %10 civarından %40’lara fırlıyor.

Denediğim Çözümler:

DDU ile ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp yeniden yükledim → Sorun devam ediyor
İşlemciyi güncelledim → Sorun devam ediyor

İlginç Nokta:

NBA 2K25 ve Squad gibi oyunlarda FPS drop oluyor.
Ancak GTA V’te hiçbir şekilde FPS drop yaşamıyorum.
Drop olan oyunlarda ayarları en düşüğe çeksem bile fark etmiyor; zaten sistem bu oyunları ultra ayarlarda da akıcı oynatıyordu.

Sistemim:
  • GPU: RTX 4060 Ti Gaming X 8GB
  • CPU: AMD Ryzen 9 5950X
  • RAM: 16 GB
  • Anakart: ASUS Prime A520M-K

Sorunun CPU kullanımındaki ani artıştan mı yoksa başka bir bileşenden mi kaynaklanabileceği hakkında fikri olan var mı? Yardımcı olabilecek her öneriye açığım. Teşekkürler
sorun anakart

işlemcin çok güçlü anakart çok düşük mosfet soğutucuları ve faz sayısı yeterli değil.
İşlemci güçlü olsa da anakart modelinde resmi olarak uyumlu. Isınma problemi yok zaten anakarttan olsaydı 7-8 aydır sorunsuz çalışmazdı diye düşünüyorum teşekkürler cevabın için

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
İşlemci güçlü olsa da anakart modelinde resmi olarak uyumlu. Isınma problemi yok zaten anakarttan olsaydı 7-8 aydır sorunsuz çalışmazdı diye düşünüyorum teşekkürler cevabın için
Sadece soketi uyumlu. Isınma problemi zaten işlemcide değil anakartta oluyor şu an.

Şimdi HWinfo ile test ettim anakart 26 dereceyi geçmiyor.
anakartın vrm yapıları 5950x'i kaldırabilecek güçte değil o yüzden sıcaklıklar yüksek. 26 derece vrm sıcaklığı değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,583
Üyeler
183,858
Son üye
rehruuyhg
Geri